Maradona pe banca Gimnasiei/ foto: Getty Images

Pandemia l-a scăpat pe Maradona de retrogradare în Argentina! Reacția lui ”El Pibe d'Oro”

30.04.2020, 09:20
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Legendarul Diego Maradona, antrenorul echipei de fotbal Gimnasia y Esgrima La Plata, a salutat decizia de suspendare a retrogradărilor din prima ligă argentiniană de fotbal până în 2022, transmite Xinhua.

Federaţia argentiniană (AFA) a confirmat măsura marţi, odată cu anularea restului sezonului din cauza pandemiei de coronavirus.

Această decizie o scuteşte pe Gimnasia de orice emoţii, după ce echipa era în pericol să retrogradeze în eşalonul secund.

Maradona: ”Eram convinși că vom evita retrogradarea”

''Nu e finalul pe care îl doream, dar este o decizie bună'', a declarat în cotidianul Clarin fostul mare fotbalist, campion mondial cu naţionala Argentinei în 1986 şi vicecampion mondial în 1990.

''Eram convinşi că vom evita retrogradarea, oricum. Dar, este totuşi o recompensă pentru un grup care a dat totul pentru acest club'', a mai spus Maradona.

Gimnasia avea nevoie de o evoluţie bună în Cupa Superligii pentru a avea şanse de a rămâne în primul eşalon valoric, având în vedere sistemul complex de promovare-retrogradare din Argentina, care ia în considerare rezultatele din ultimii trei ani. Cupa a fost anulată luna trecută, după doar o etapă.

Maradona a preluat-o pe Gimnasia în luna septembrie a anului trecut, când echipa se afla la coada clasamentului Superligii argentiniene, cu un egal şi patru înfrângeri.

  • Echipa şi-a revenit sub conducerea sa, urcând cinci locuri în ierarhia de 24 de echipe a Superligii, încheind sezonul cu 6 victorii, 6 egaluri şi 12 înfrângeri.

Agerpres

Etichete: argentina , diego maradona , gimnasia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali a reacționat imediat, după ce FCSB a devenit campioana României

Exclusiv Gigi Becali, mutări pentru Champions League! Câte transferuri a anunțat, după câștigarea titlului

Video La unison! Ce au făcut fanii FCSB-ului în minutul 70 al meciului cu Farul

Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”