Thomas Muller are 100 de selecții în națională / Foto: Getty Images

Primul nume mare care s-ar întoarce în naționala Germaniei după umilința cu Spania

articol scris de Digi Sport
22.11.2020, 15:02
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Înfrângerea Germaniei de la Sevilla, scor 0-6 cu Spania, în Nations League, i-a făcut pe mai mulți foști mari fotbaliști nemți să spună că e nevoie de o schimbare. Thomas Muller (31 de ani) a lăsat să se înțeleagă că s-ar întoarce în națională. 

Franz Beckenbauer a criticat în termeni duri evoluția jalnică a nemților, în timp ce Lothar Matthaus a adus în discuție prestația submediocră a liniei defensive și lipsa un lider care să schimbe ceva în desfășurarea partidei. Presa din Germania a scris câteva zile după eșecul usturător, iar în calcul sunt luate acum câteva reveniri în prima reprezentativă. 

După ce Lothar Matthaus, căpitanul Germaniei la Coppa del Mondo, a spus explicit că e nevoie de stoperii Mats Hummels și Jerome Boateng, iar Mesut Ozil a scris la terminarea partidei, pe Twitter, că "e timpul ca Boateng să revină", nemții l-au chestionat pe Thomas Muller despre un posibil come-back în națională. Muller, Hummels și Boateng s-au retras din selecționata Germaniei după CM 2018, când trupa lui Joachim Low n-a trecut de grupe. 

Thomas Muller: "O astfel de înfrângere doare!"

Cel puțin aceasta a fost percepția la momentul respectiv. Întrebat dacă ar reveni în prima reprezenatativă, atacantul lui Bayern Munchen a surprins: "Am mai spus-o, niciunul dintre noi nu s-a retras!", a precizat fotbalistul cu 100 de selecții, într-o discuție cu Sky Germany, citat de Goal.com.

Se pare că starea tensionată dintre jucătorii experimentați ai Germaniei și Low ar fi dus la o ruptură chiar în timul CM din Rusia, iar ulterior nicio parte implicată nu a mai dezvoltat subiectul. 

"E o mare problemă cu câteva luni înainte de Campionatul European. O astfel de înfrângere doare. Sufăr și eu pentru colegii mei de la Bayern Munchen, pentru jucătorii din națională pe care-i cunosc, pentru suporterii Germaniei", a mai spus Muller, pentru sursa citată. 

Suporterii naţionalei nu-l mai vor pe selecţionerul Joachim Low

Suporterii naţionalei de fotbal a Germaniei nu-l mai vor pe selecţionerul Joachim Low pe banca tehnică a Mannschaft, potrivit unui sondaj de opinie citat de AFP.

Conform sursei, dintr-un total de 1.110 fani chestionaţi, 84 la sută au susţinut că Low trebuie să plece după umilinţa suferită de fosta campioană mondială în faţa Spaniei, marţi, în Liga Naţiunilor, când s-a înclinat cu un neverosimil 6-0. De asemenea, cei care cer plecarea lui Low consideră că se impune şi demisia lui Oliver Bierhoff, directorul naţionalei germane.

Potrivit sondajului comandat de agenţia sportivă SID, doar 13,3% ar dori ca tandemul care a condus Germania la titlul mondial în 2014 să rămână la locul său. Germania a suferit cel mai umilitor eşec într-un meci oficial din ultimele nouă decenii, iar Low a fost incapabil să explice capitularea echipei sale în jocul de marţi, care a făcut ca Mannschaft să rateze calificarea în semifinalele competiţiei continentale.

Ce susține Oliver Bierhoff

Naţionala germană a traversat un an dificil, pe parcursul căruia a obţinut doar trei victorii în opt partide, însă Bierhoff afirmă că Low va rămâne în funcţie cel puţin până la turneul final al Campionatului European, amânat până în vara lui 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Întrebat dacă Low va rămâne selecţioner până la EURO 2020, Bierhoff a declarat pentru postul german de televiziune ARD: "Da, cu siguranţă. Acest meci nu schimbă nimic. Avem încredere în continuare în Low, nu există nicio îndoială în această privinţă".

După acest eşec umilitor, Loew (60 ani), în funcţie de 14 ani, este extrem de contestat.

Pe de altă parte, fanii germani ar dori ca în locul lui Low să vină Hansi Flick, în prezent antrenorul echipei Bayern Munchen, campioana en-titre a Germaniei şi a Europei, sau Juergen Klopp, tehnicianul lui Liverpool.

Etichete: germania , thomas muller , spania-germania 6-0 , muller națională


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FCSB - Farul 1-0, ACUM, Digi Sport 1. David Miculescu a deschis scorul pe Arena Națională!

Exclusiv FCSB, campioană la pauză! Ce au spus Ilie Dumitrescu și Gabi Balint: faza reclamată înainte de gol

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Foto Jucătorul FCSB-ului la care s-a dus Gică Hagi, înaintea meciului direct de pe Arena Națională

Citeşte şi

”O parodie”. Bayern Munchen și-a găsit antrenor. Se poate întoarce după 16 luni

Un nou contract pentru Jurgen Klopp. Unde este așteptat antrenorul lui Liverpool

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”