Dennis Politic, mijlocaș legitimat la Bolton / Foto: Getty Images

Exclusiv Puștiul român crescut de Manchester United și care a jucat la echipa lui Beckham: ”Contează să muncești și să rămâi umil!”

articol scris de Octavian Vasilescu
08.08.2020, 08:06
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Născut la Brașov, Dennis Politic (20 de ani) a plecat din România în 2012 în Anglia, unde a evoluat pentru grupele de juniori ale lui Manchester United. În 2015, Dennis a făcut pasul spre Bolton Wanderers, iar din 2019 a devenit un om de bază pentru echipa de seniori a clubului.

Până să ajungă în prima echipă a lui Bolton, Dennis Politic a evoluat sub formă de împrumut la Salford City, echipă patronată de legendele lui Manchester United. Gruparea din liga a cincea are acţionari celebri: alături de Beckham sunt colegii din "Class of 92", Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes şi fraţii Gary şi Phil Neville.

Povestea puștiului plecat din România și școlit în academia lui Manchester United

Dennis Politic a vorbit pentru Digi Sport despre planurile de viitor, situația actuală de la Bolton, întâlnirea cu David Beckham și ce sfat are pentru tinerii fotbaliști din România.

Digi Sport: În primul rând vreau să te întreb care mai este situația clubului? Știu ca a fost un sezon dificil pentru Bolton, in special din punct de vedere financiar.
Dennis Politic: Da, situația clubului a fost una dificilă. Acum avem o situație stabilă și pare că va fi un an promițător, cu ambiții mari. Cu siguranță promovarea este obiectivul pentru sezonul ce urmează. Avem un antrenor nou (n.r Julian Darby), care are o atitudine foarte pozitivă în privința promovării și încearcă să ne transmită și nouă această mentalitate.

Digi Sport: Cum ai trăit aceasta perioada de pandemie?
Dennis Politic: A fost o perioadă destul de dificilă, neavând posibilitatea să trăim normal. Cred că pentru toată lumea a fost o perioadă grea, dar în același timp, din punctul meu de vedere, a fost o binecuvântare deoarece am putut petrece mai mult timp cu familia. Cred că trebuie să privim situația și dintr-un punct de vedere pozitiv, nu numai negativ.

Galerie Foto

Digi Sport: Ai șansa de a evolua pentru o echipă importantă a Angliei, chiar dacă se află într-o situație dificila. Pe viitor ai vrea să te întorci in România? 
Dennis Politic: Într-adevăr, Bolton este o echipă foarte mare în fotbalul englez și deși nu ne aflăm într-o ligă care să ne facă cinste, cu multă muncă sperăm să redresăm clubul și să-l ducem din nou acolo sus, unde îi e locul. Deocamdată sunt fericit aici și momentan nu mă gândesc să revin în țară, aș dori să-mi creez un viitor aici, în fotbalul englez. Pe viitor numai Dumnezeu știe ce se va întâmpla.

Dennis Politic: "La Manchester United am învățat că nu trebuie să te crezi mare fotbalist pentru că ai ajuns acolo"

Digi Sport: Ești născut in Brașov, cât de frustrant este pentru tine sa vezi ca orașul nu are o echipa in Liga 1? Iar actuala echipă din Liga 3 exista exclusiv datorită suporterilor.
Dennis Politic: Fiind din Brașov și crescând acolo, crescând la FC Brașov, era o mândrie să văd clubul luptându-se cu echipele de top din România. Când eram mic era o plăcere să merg la meciuri, să-i văd. Este păcat că echipa nu mai joacă în Liga 1, FC Brașov era un club foarte bun pentru campionatul nostru.

Digi Sport: Până să ajungi la Bolton ai îmbrăcat tricoul lui Manchester United, îmi poți spune ce te-a impresionat cel mai mult in academia lor?
Dennis Politic: La Manchester United, condițiile pe care le aveau m-au impresionat foarte mult și mi-au captat atenția imediat cum am pășit în academia lor. Erau mult mai dezvoltate decât cele cu care eram obișnuit la FC Brașov.

Un lucru pe care l-am învățat acolo este că nu contează la ce echipă crești când ești mic, nu trebuie să te crezi mare fotbalist pentru că ești la nu știu ce echipă. Contează să continui să muncești și sa rămâi umil, deoarce aproape toți colegii cu care am jucat eu la Manchester nu mai sunt acolo. Munca continuă își va spune cuvântul la sfârșit.

Dennis Politic: "M-am întâlnit și chiar am dat mâna cu David Beckham, la Salford City"

Digi Sport: Tu ai reușit sa te adaptezi condițiilor din străinătate, lucru pe care nu toți fotbaliștii români îl fac. Cât de greu ți-a fost să faci acest pas?
Dennis Politic: La început a fost greu, deoarece totul era nou. Părinții mei s-au mutat cu mine aici, asta a făcut totul mai ușor și am reușit sa ma adaptez destul de repede. Sunt foarte mulțumitor părinților mei pentru sacrificiul pe care l-au făcut pentru mine și le datorez foarte mult.

Digi Sport: În perioada Salford City ai interacționat cu vreunul dintre celebrii acționari ai echipei? Beckham sau Giggs stabileau primul 11? :)
Dennis Politic: Haha! Nu stabileau ei primul 11, dar m-am întâlnit și chiar am dat mâna cu David Beckham. A venit in vestiarul nostru înainte de un meci, așa s-a întâmplat.

Dennis Politic: "Dacă nu ești profesionist în afara terenului, se va vedea pe teren"

Digi Sport: Spune-mi trei jucatori de pe postul tău pe care ii urmărești des și de la care încerci să înveti anumite lucruri.
Dennis Politic: Urmăresc mai mulți jucatori de top pentru a încerca să "fur" câte un pic din stilul fiecăruia, dar dacă ar fi să numesc câțiva ar fi: Eden Hazard , Neymar și Jadon Sancho. Ultimul deoarece este de vârsta cu mine și este de admirat cât de bine se descurcă în fotbalul de top, cea ce îmi dă încrederea că și la vârsta asta fragedă poți să ajungi foarte sus.

Digi Sport: Ce mesaj ai pentru tinerii fotbaliști din România care visează sa facă pasul spre campionatele importante?
Dennis Politic: Un mesaj pe care l-aș avea este că seriozitatea și profesionalismul sunt foarte importante în viața de fotbalist. Dacă nu ești profesionist în afara terenului, se va vedea pe teren. Deci ca să ajungi un fotbalist de top, în fotbalul mare, contează foarte mult viața extra-sportivă.

Bolton a avut un sezon extrem de dificil, la capătul căruia a retrogradat în League Two (Liga 4), fiind și depunctată pe parcursul campionatului. Lucrurile s-au stabilizat între timp, iar Dennis Politic și Bolton au ca obiectiv promovarea în League One în noul sezon, după care atacarea unui loc de Championship.

Etichete: league two england , dennis politic , bolton wanderers


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din regiunea Harkov; în estul Ucrainei, Rusiei i-a luat luni de zile ca să obțină aceleași rezultate, relatează BBC. „Nu a fost nicio primă linie de apărare. Rușii au intrat pur și simplu”, a spus un comandant din trupele speciale care au eliberat teritorii vaste în timpul ofensivei surpriză a armatei ucrainene din toamna anului 2022.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Laurențiu Reghecampf a sunat-o pe Anamaria Prodan. Ce au decis cei doi. ”N-are sens”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Spaniolii l-au chemat pe Ianis Hagi la flash-interviu, după Real Madrid - Alaves! Reacția "Prințului"

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a văzut pe Radu Drăgușin cu Manchester City și a dat verdictul

Cel mai bun cu Real Madrid! Nota lui Ianis Hagi, după ce a încercat să dea golul carierei pe Bernabeu

Dan Șucu a decis: Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului!

Citeşte şi

Dennis Politic a vorbit despre tensiunile de la Dinamo: ”Am avut o întâlnire toți”

Video ”Deja este penibil”. Dennis Politic nu s-a ferit de cuvinte, după Botoșani - Dinamo 2-1

PEROZO fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Edi Iordănescu a decis pentru EURO 2024! Câți fotbaliști neconvocați în preliminarii ia și cine e pe lista de urgență? citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”