Josko Gvardiol, în tricoul Croației, la Cupa Mondială din Qatar / Foto: Profimedia

Real Madrid, tentată să-l transfere pe Josko Gvardiol. Ce ar urma să se întâmple cu Militao și Alaba

articol scris de Digi Sport
21.12.2022, 14:14
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Fundașul Josko Gvardiol (20 de ani) a reușit un turneu final de Cupă Mondială foarte solid, încununat cu o medalie de bronz alături de naționala Croației, iar interesul pentru transferul său a crescut vertiginos.

Fotbalistul celor de la RB Leipzig este urmărit cu atenție de marile cluburi ale Europei și nu ar fi exclus să facă subiectul unei mutări răsunătoare în această iarnă.

Josko Gvardiol, dorit de Real Madrid

Josko Gvardiol a uimit la Cupa Mondială prin maturitatea de care a dat dovadă în joc, la doar 20 ani, împotriva unora dintre cei mai valoroși jucători ai planetei.

A făcut un turneu final perfect, până l-a scăpat din marcaj pe Leo Messi, în semifinale, contra Argentinei, când starul de la PSG a centrat pentru Julian Alvarez și scorul a devenit 3-0 pentru sud-americani.

Acea greșeală nu a fost una decisivă, așa că nu i-au fost imputate foarte multe lucruri fundașului, care a demonstrat că are un potențial uriaș.

Se pare că după această Cupă Mondială, Real Madrid a luat din nou în considerare transferul lui Josko Gvardiol, anunță spaniolii de la ”Marca”.

Madrilenii îl aveau în vederi încă de pe vremea când acesta activa pentru croații de la Dinamo Zagreb, dar nu au îndrăznit să-l achiziționeze atunci.

În schimb, au făcut-o nemții de la RB Leipzig, în vara lui 2021, pentru 19 milioane de euro. Acum, după ce s-a impus ca titular la Leipzig, dar și în naționala Croației, cota de transfer a lui Gvardiol a crescut considerabil, peste limita celor 60 de milioane de euro.

Aspectul financiar nu reprezintă o problemă pentru Real Madrid. Singurul impediment în calea transferului, conform sursei citate, ar fi disponibilitatea celor de la RB Leipzig de a-l vinde pe fundaș.

Formația germană o duce foarte bine din punct de vedere financiar. În plus, pare să fi ajuns la un acord cu Chelsea pentru vânzarea lui Christopher Nkunku pentru aproximativ 70 de milioane de euro.

Alaba și Militao, trecuți pe benzile terenului

Dacă Real Madrid va decide că are neapărat nevoie de transferul lui Gvardiol, jurnaliștii spanioli susțin că nu ar fi o problemă pentru a deveni titular.

Aceștia sunt siguri că David Alaba, cel care acum evoluează ca fundaș central, va reveni în flancul stâng al apărării lui Real Madrid, unde a jucat ani de zile.

De asemenea, un alt fundaș central de bază al celor de la Real Madrid, Eder Militao, ar putea mutat și el ca fundaș dreapta, postul pe care evolua la FC Porto, înainte să ajungă la Real Madrid.

În plus, Eder Militao a evoluat pe postul de fundaș dreapta și în naționala Braziliei, la Cupa Mondială din Qatar, atunci când Tite a avut nevoie.

Etichete: real madrid , david alaba , leipzig , eder militao , josko gvardiol


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv 200 de minute! Atât a jucat la FCSB, iar Gigi Becali a luat decizia: ”Nici nu l-am văzut”

Foto Octavian Popescu a sărbătorit pe teren alături de persoana acuzată că-l distruge. Ce spunea Becali în urmă cu câteva luni

Boloni trimite ”săgeți” către PSG după titlul cucerit de parizieni: ”E a doua oară când se întâmplă asta!”

Costel Gâlcă a făcut anunțul! 3 jucători sunt OUT pentru meciul cu Rapid

Citeşte şi

Xabi Alonso vrea să aducă la Bayer Leverkusen unul dintre cei mai vechi jucători ai lui Real Madrid

”Messi al Turciei” a transmis un mesaj categoric, după ce Ancelotti i-a stabilit viitorul

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”