Roberto Mancini / Foto: Profimedia

Roberto Mancini și-a anunțat obiectivul la noua echipă

articol scris de Digi Sport
29.08.2023, 11:40
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Noul selecţioner al Arabiei Saudite, italianul Roberto Mancini, are ca prim obiectiv câştigarea Cupei Asiei (12 ianuarie-10 februarie 2024), a afirmat el într-o conferinţă de presă oficială la Riyadh.

Robert Mancini: "Obiectivul nostru este să câştigăm Cupa Asiei după 27 de ani"

"Obiectivul nostru este să câştigăm Cupa Asiei după 27 de ani (Arabia Saudită a câştigat ediţia din 1996)", a declarat tehnicianul de 58 de ani, numit la cârma naţionalei saudite pentru un mandat de patru ani.

"Avem patru luni, patru meciuri amicale. Avem două meciuri de calificare pentru Cupa Mondială şi apoi avem 20 de zile pentru a ne pregăti pentru Cupa Asiei din Qatar", a detaliat fostul selecţioner al "Squadrei Azzurra", campioana europeană din 2021.

"Ştim că sunt multe echipe de înalt nivel precum Japonia, Australia sau Coreea de Sud. Dar sunt sigur că vom merge acolo şi vom încerca să câştigăm", a adăugat Mancini.

Roberto Mancini, prezentat oficial la naționala Arabiei Saudite

Fostul antrenor al naţionalei Italiei a pozat luni cu tricoul verde al reprezentativei saudite, incripţionat "Mancini 2027", cu numele şi data expirării contractului său.

Mancini l-a înlocuit la cârma echipei saudite pe francezul Herve Renard, care a condus echipa la Cupa Mondială din Qatar, înainte de a fi numit selecţioner al echipei feminine a Franţei.

Foarte criticat în Italia, după ce a demisionat din funcţie în luna august, Roberto Mancini anunţase în presă interesul manifestat de saudiţi pentru serviciile sale, însă nu şi-a motivat decizia, dar a făcut trimitere la Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC), căreia i-a reproşat o lipsă de încredere şi modificarea staffului său.

Roberto Mancini, aflat în funcţie din mai 2018, a câştigat EURO 2020 cu "Squadra Azzurra", dar a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. După anunţul demisiei lui Mancini, Luciano Spalletti, cel care a condus-o pe Napoli la titlu în sezonul trecut, a fost numit la cârma naţionalei.

Demisia lui Mancini a fost considerată o surpriză de proporţii în plină lună august, fără niciun semn anterior. La începutul lunii, FIGC anunţase că Mancini va fi responsabil şi cu supervizarea selecţionatelor Under-20 şi Under-21.

Etichete: arabia saudita , roberto mancini


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Adio! Louis Munteanu a făcut anunțul

Lista preliminară a stranierilor convocați de Edi Iordănescu pentru amicalele programate înainte de EURO

Foto A surprins pe toată lumea, cu 16 zile înainte de finala UCL: ”Dacă joacă titular dăm 10 goluri” / ”A stat cu Hazard”

CSA Steaua, comunicat fără menajamente după decizia instanței în cazul palmaresului! Cum a numit-o pe FCSB

Citeşte şi

”Sezon de coșmar”. Ciprian Tătărușanu, criticat dur de Gazzetta dello Sport după primul sezon în Arabia Saudită

După doar un an în Arabia Saudită, starul a fost pus la vânzare! Echipa care vrea să-l salveze

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Simona Halep nu vrea să ajungă la fundul sacului și vinde încă un hotel pentru a face rost de cash citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”