Selecționerul Poloniei, Czeslaw Michniewicz / Foto: Profimedia

Selecționerul Poloniei, acuzat de corupție și trucare de meciuri! Reacția lui Czeslaw Michniewicz

articol scris de Digi Sport
27.06.2022, 18:49
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Selecționerul Poloniei, Czeslaw Michniewicz, este în centrul unui scandal de corupție, fiind acuzat că a trucat mai multe meciuri în perioada în care a antrenat echipa poloneză Lech Poznan.

Czeslaw Michniewicz, acuzat că a participat la trucarea a 11 meciuri din campionatul Poloniei

Czeslaw Michniewicz (52 de ani) este selecționerul Poloniei din 31 ianuarie 2022 și ar trebui să conducă echipa starului Robert Lewandowski la Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie).

Un jurnalist polonez cunoscut, Szymon Jadczak, a publicat o investigație de proporții, în care dezvăluie o legătură între Czeslaw Michniewicz și Ryszard Forbrich, poreclit “Frizerul”, condamnat la închisoare pentru trucare de meciuri.

De-a lungul carierei, Czeslaw Michniewicz a antrenat echipele Lech Poznan, Zaglebie Lubin, Arka Gdynia, Widzew Lodz, Jagiellonia, Polonia Varșovia, Podbeskidzie, Pogon Szczecin, Termalica, Legia Varșovia și naționala U21 a Poloniei.

Jurnalistul polonez Szymon Jadczak a publicat mai multe documente dintr-o anchetă a procurorilor, potrivit căreia, în perioada septembrie 2003 – aprilie 2005, Lech Poznan a trucat mai multe meciuri de campionat, iar Ryszard Forbrich și Czeslaw Michniewicz ar fi fost implicați direct.

Conform dezvăluirilor apărute în presa din Polonia, Czeslaw Michniewicz și Ryszard Forbrich au discutat la telefon de 591 de ori. Au existat zile în care cei doi au vorbit de peste 20 de ori la telefon.

Între 2003 și 2005, Forbrich și Michniewicz ar fi contribuit decisiv la trucarea a 11 meciuri ale echipei Lech Poznan.

După o anchetă de amploare privind meciurile trucate, Ryszard Forbrich a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare, alături de arbitrul Marek Ryzek și de observatorul Marian Dusza. Czeslaw Michniewicz a fost anchetat, dar n-a fost pus sub urmărire penală.

Czeslaw Michniewicz neagă acuzațiile. Federația Poloneză nu ia nicio măsură

În replică la materialul publicat în presă, Czeslaw Michniewicz a negat toate acuzațiile și a anunțat că îl dă în judecată pe jurnalistul Szymon Jadczak.

“Am demarat o acțiune în instanță pentru defăimare. Domnul Michniewicz este acuzat de corupție și de trucarea unor meciuri, fără a fi prezentate dovezi. Înregistrările telefonice între două persoane nu pot fi considerate dovada unei infracțiuni. Dacă domnul Michniewicz a vorbit cu Forbrich nu înseamnă că a comis fapte de corupție. Domnul Jadczak va avea ocazia să prezinte dovezi în instanță”, a precizat avocatul lui Michniewicz, pentru gazeta.pl.

Presa poloneză notează că selecționerul Poloniei a apelat la un avocat care l-a reprezentat anterior pe Ryszard Forbrich.

Federația Poloneză de Fotbal a anunțat că se delimitează de acest scandal și nu va lua nicio măsură atât timp cât selecționerul echipei naționale nu este anchetat sau pus sub acuzare.

Un purtător de cuvânt al Federației a precizat că dezvăluirile apărute în presa poloneză reprezintă o problemă personală a lui Czeslaw Michniewicz.

Etichete: polonia , trucare de meciuri , czesław michniewicz , selectionerul poloniei , coruptie polonia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

Edin Terzic îi avertizează pe jucătorii lui Dortmund după victoria la limită cu PSG: ”Va fi o altă poveste în retur!”

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”

Citeşte şi

A plecat după șapte luni de la CFR Cluj și a mers la comisii: gruparea din Gruia, bună de plată. Decizia CNSL

La ce scoruri se retrăgea jucătorul de tenis suspendat până în 2039 pentru trucare de meciuri

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă