Tehnologia "ofsaidului semi-automat", folosită la Cupa Mondială 2022 / Foto: fifa.com

UEFA revoluționează fotbalul! Primul meci care va beneficia de tehnologia semi-automată de detectare a ofsaidului

articol scris de Digi Sport
04.08.2022, 13:19
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat că "ofsaidul semi-automat", un instrument destinat să accelereze sau să fiabilizeze deciziile de arbitraj, va fi utilizat în Supercupa Europei pe 10 august, la meciul dintre Real Madrid și Eintracht Frankfurt, şi la următoarea fază a grupelor Ligii Campionilor.

UEFA urmează astfel FIFA, care a decis la începutul lunii iulie să pună în practică această tehnologie la Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

Supercupa Europei, primul meci care va beneficia de tehnologia semi-automată de detectare a ofsaidului

Aceasta va permite stabilirea în orice moment a poziţiei jucătorilor şi a balonului, facilitând detectarea ofsaidului fără să înlocuiască totodată aprecierea arbitrilor.

"Acest sistem inovator va permite echipelor VAR să determine situaţiile de ofsaid rapid şi cu mai multă precizie, îmbunătăţind astfel desfăşurarea jocului şi coerenţa deciziilor", a declarat Roberto Rosetti, preşedintele comisiei de arbitri a UEFA.

"Noul sistem va funcţiona graţie camerelor specializate capabile să urmărească 29 de puncte corporale diferite la un jucător", a precizat forul continental într-un comunicat, adăugând că 188 de teste au fost efectuate începând din 2020.

"Sistemul este pregătit să fie utilizat la meciurile oficiale", a subliniat Roberto Rosetti, potrivit Agerpres.

UEFA pregătește o nouă competiție continentală

Noua competiție ar urma să debuteze în 2024, de când se va schimba și formatul UEFA Champions League, scrie Marca, publicație care citează L'Equipe.

În noul format ar urma să participe patru echipe, câștigătoarea precedentei ediții de UEFA Champions League și alte trei echipe importante ale Europei.

Formatul competiției va fi de tip semifinale și finală și, deși vor lua startul patru dintre cele mai puternice echipe din Europa, turneul nu se va disputa pe continent.

UEFA ar lua în calcul ca turneul, cel puțin prima ediție, să fie desfășurat în Statele Unite ale Americii, unde fotbalul a devenit foarte popular și meciurile atrag un număr important de fani.

S-ar schimba Supercupa Europei

Cel puțin până în 2024, câștigătoarea UEFA Champions League dispută Supercupa Europei împotriva formației care se impune în Europa League, însă apariția noii competiții va produce o schimbare.

Astfel, locul câștigătoarea UEFA Champions League ar urma să fie luat de formația care triumfă în Conference League, care va lupta pentru trofeul Supercupei Europei cu echipa campioană din Europa League.

Etichete: supercupa europei , uefa , tehnologie semi-automata ofsaid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Comisia UEFA a votat pentru creșterea numărului de jucători din loturile pentru EURO! Ce urmează + Există trei variante

Antrenorul român care a ajuns să aibă presa din străinătate la picioare: "Trebuie s-o recunoaștem!"

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă