Ronald Koeman, fostul selecționer al Olandei / Foto: Getty Images.

Oficial: S-a anunțat înlocuitorul lui Ronald Koeman ca selecționer al Olandei. E câștigător de Liga Campionilor

articol scris de Digi Sport
23.09.2020, 21:45
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Frank de Boer este favorit pentru postul de selecţioner al naţionalei de fotbal a Olandei în locul lui Ronald Koeman, care a preluat banca tehnică a echipei FC Barcelona, scrie Reuters.

UPDATE: Federația Olandeză de Fotbal a anunțat că Frank De Boer (50 de ani) a semnat un contract pe doi ani, valabil până la finalul Cupei Mondiale din Qatar. El va fi pe banca "Portocalei Mecanice" la meciul amical cu Mexic de pe 7 octombrie.

De Boer a mai antrenat Ajax Amsterdam, Inter, Crystal Palace şi Atlanta United.


Un contract până după CM 2022 din Qatar se aşteaptă să fie semnat în scurt timp astfel încât De Boer să preia conducerea naţionalei până la cele trei meciuri internaţionale pe care ''portocala mecanică'' le va juca luna viitoare, notează presa olandeză.

''Alături de postul de prim-ministru, cel de selecţioner este se pare cel mai important loc de muncă din Olanda'', a spus De Boer la un post tv întrebat dacă este interesat de acest lucru.

Frank de Boer, favorit să-l înlocuiască pe Koeman la naționala Olandei

Federaţia olandeză de fotbal a avut discuţii însă şi cu Frank Rijkaard şi cu antrenorul lui Bayer Leverkusen, Peter Bosz, înainte de a-l aborda pe De Boer, iar la un moment dat se vorbea şi de varianta revenirii lui Louis van Gaal.

Săptămâna trecută, fostul fotbalist Ronald de Boer îl propunea pe fratele său Frank de Boer pentru postul de selecţioner al Olandei.

"Frank cunoaşte foarte bine fotbalul olandez, precum şi calităţile internaţionalilor. Eu îl cunosc bine, inclusiv modul său de gândire tactică, şi cred că poate lucra perfect cu această generaţie", declara Ronald de Boer pentru presa din ţara sa.

În prezent comentator de televiziune, Ronald de Boer spunea că a discutat cu fratele său despre posibilitatea de a deveni selecţioner. "Mi-am spus că i se pare o muncă foarte bună, aşa că ar accepta dacă i s-ar cere asta. Eu, desigur, nu sunt obiectiv, însă ca analist cred că merită o şansă", a adăugat Ronald de Boer.

Un alt fost fotbalist olandez, Wesley Sneijder, vede cu ochi buni o eventuală numire a lui Frank de Boer în postul de selecţioner. "Frank respiră fotbal şi este cea mai bună opţiune pentru Oranje. Regret că experienţele sale în străinătate nu au funcţionat, însă în Olanda a lucrat foarte bine", a declarat Sneijder la începutul acestei luni.

Federaţia olandeză de fotbal l-a numit ca selecţioner interimar pe Dwight Lodeweges după plecarea lui Ronald Koeman la FC Barcelona. Sub conducerea lui Lodeweges, "Portocala mecanică" a fost învinsă la limită pe teren propriu de Italia (0-1), în Liga Naţiunilor.

Olanda va juca un amical cu Mexic, pe 7 octombrie, la Amsterdam, înainte de două meciuri din Liga Naţiunilor în deplasare, cu Bosnia, pe 11 octombrie şi cu Italia pe 14 octombrie.

Agerpres.

Etichete: olanda , frank de boer , ronald koeman


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Helmut Duckadam n-are dubii: prima retrogradată din SuperLigă

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

Gigi Becali pregătește prima lovitură după ce a câștigat titlul. I-a propus un contract lui Florin Tănase

Românii fac legea în Turcia! Ce s-a întâmplat în prima repriză a partidei Trabzonspor - Gaziantep

Citeşte şi

Galerie Foto Ajax, umilință istorică

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”