Un fotbalist spaniol a recunoscut că este bisexual / Foto: Getty Images

Un fotbalist a recunoscut în fața întregii țări că este bisexual: ”O echipă m-a refuzat din acest motiv”

articol scris de Digi Sport
11.11.2021, 08:39
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Curajul lui Josh Cavallo (21 de ani), mijlocașul australian de la Adelaide United care a dezvăluit că este homosexual, l-a inspirat pe un fotbalist spaniol să-și recunoască public orientarea sexuală.

Dezvăluirile internaționalului australian de tineret au fost urmate de un val de aprecieri din partea celor mai mari fotbaliști ai lumii, printre care Gerard Pique și Antoine Griezmann. Astfel, un jucător iberic a trimis o scrisoare anonimă, apoi a intrat în direct la un post de radio național și a declarat că este bisexual, însă fără a-și dezvălui identitatea.

Un fotbalist spaniol a recunoscut public că este bisexual: ”O echipă m-a refuzat din acest motiv”

Fotbalistul în cauză a spus că nu se ascunde, iar toți cei care îi cunosc vocea îl pot recunoaște cu ușurință, dar nu a vrut să-și spună numele. Acesta a afirmat că au existat momente mai grele în carieră din cauza orientării sale sexuale, însă le-a depășit, iar viața sa începe să ia un curs normal.

Mi-ar plăcea ca ceea ce mi s-a întâmplat să rămână un eveniment izolat. Nu reprezintă viața mea de zi cu zi. Dar mă gândesc cu o oarecare tristețe la momentul în care un coechipier a făcut glume nepotrivite despre orientarea mea.

Am înțeles că nu are sens. M-am dus sa vorbesc cu el, m-a deranjat, i-am spus și gata. Din acel moment și-a cerut scuze și nu au mai apărut probleme. Am o relație bună cu el. Celălalt caz la care mă gândesc: A existat o echipa care m-a refuzat din acest motiv.

Nu sunt extrem de afectat. Decât să merg la un club unde președintele are o astfel de gândire, prefer să nu mă duc. S-a întâmplat, dar este un lucru izolat", a spus jucătorul spaniol, potrivit AS.

Jucătorul care s-a declarat bisexual: ”Am decis că vreau să am o viață normală”

Fotbalistul în cauză a spus că toți colegii săi îi știu secretul : "Este ceva care iese în evidență în discuții, dacă ieși la un pahar. Acum nu am nicio problemă să anunț pe cineva despre asta. Nu-mi mai pune probleme și asta este normalitatea, să nu trebuiască să mă ascund.

Am făcut pasul și am spus-o când am început relația cu partenerul meu. Numai cele mai apropiate persoane știau dinainte. Dar am decis că vreau să am o viață normală. Să păstrez relația ascunsă nu era o opțiune. Mi-ar fi fost greu să merg pe un stadion și să nu mă pot afișa cu el", a adăugat jucătorul iberic.

Puţini fotbalişti profesionişti s-au declarat public homosexuali şi o fac, în general, după ce s-au retras pentru a evita remarcile homofobe ale spectatorilor. Primul care a făcut-o a fost englezul Justin Fashanu în anii `90, dar s-a sinucis în 1998, după ce se retrăsese din activitatea sportivă.

Etichete: josh cavallo , fotbalist spaniol , fotbalist bisexual , orientare sexuala fotbalist


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Dani Coman: ”Săptămâna viitoare voi semna!”. A făcut anunțul în direct la TV

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”