Edi Iordănescu și Florin Niță, doi dintre câștigătorii Galei Fotbalului Românesc 2021 / Sursa foto: colaj Digi Sport

Gala Fotbalului Românesc 2021 | Edi Iordănescu, cel mai bun antrenor! Florin Niță, cel mai bun fotbalist român. Toate premiile

articol scris de Digi Sport
13.12.2021, 12:42
  • Futsal: CFR Timișoara - United Galați, marți, 17:00, DGS 3

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

Gala Fotbalului Românesc, ediția 2021, a avut loc luni, pe 13 decembrie, iar în total s-au acordat 10 premii. Evenimentul s-a desfășurat online, din motive ce țin de pandemie. 

Printre altele, au fost decernate premii pentru cel mai bun fotbalist, cel mai bun antrenor și chiar cel mai bun conducător de club. Singurul care a reușit să obțină două titulaturi a fost Florin Niță, portarul de 34 de ani al Spartei Praga.

Cele 10 premii de la Gala Fotbalului Românesc: 

  • Cel mai bun fotbalist român: Florin Niță (Sparta Praga). Au fost doar nominalizați: Claudiu Keșeru (FCSB), Nicolae Stanciu (Slavia Praga)
  • Cel mai bun antrenor român: Edi Iordănescu (liber de contract). Au fost doar nominalizați: Marius Șumudică (Malatyaspor), Ilie Poenaru (Gaz Metan)
  • Cel mai bun arbitru român: Ovidiu Hațegan. Au fost doar nominalizați: Istvan Kovacs, Horațiu Feșnic
  • Cel mai bun conducător de club: Laszlo Dioszegi (Sepsi). Au fost doar nominalizați: Sorin Cârțu (Universitatea Craiova), Valeriu Iftime (FC Botoșani)
  • Cel mai bun fotbalist străin: Paulo Vinicius (FCSB). Au fost doar nominalizați: Bilel Omrani (CFR Cluj), Mirko Pigliacelli (Universitatea Craiova)
  • Cel mai bun tânăr fotbalist: Claudiu Petrila (CFR Cluj). Au fost doar nominalizați: Octavian Popescu (FCSB), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)
  • Cel mai bun atacant român: Claudiu Keșeru (FCSB). Au fost doar nominalizați: Dennis Man (Parma), Andrei Ivan (Universitatea Craiova)
  • Cel mai bun mijlocaș român: Nicolae Stanciu (Slavia Praga). Au fost doar nominalizați: Alexandru Cicâldău (Galatasaray), Răzvan Marin (Cagliari)
  • Cel mai bun fundaș român: Vlad Chiricheș (Sassuolo). Au fost doar nominalizați: Andrei Burcă (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Crotone)
  • Cel mai bun portar: Florin Niță (Sparta Praga). Au fost doar nominalizați: Mihai Aioani (Farul), Silviu Lung (Kayserispor)

Câștigătorii de la Gala Fotbalului Românesc 2021 au oferit reacții

Întrucât evenimentul nu s-a putut desfășura fizic, cei nouă câștigători au trimis fiecare câte o înregistrare video cu reacția pentru titulatura obținută. 

Mesajul lui Edi Iordănescu:

Primesc cu onoare și cu entuziasm această distincție! Mă flatează această titulatură. Mulțumirile sunt îndreptate distinșilor jurnaliști care au urmărit parcursul meu, pasiunea mea și munca depusă.

Rezultatele muncii mele s-au reflectat pe teren, prin prestațiile jucătorilor. Acest premiu mă bucură și reprezintă pentru mine recunoștința celor zece ani dedicați, eforturilor făcute pentru această meserie frumoasă.

Cu siguranță, titlul va sta la baza unui puternic stimulent de a demonstra în viitor că în România se poateproduce fotbal de calitate, se poate face performanță! Iar pe mine mă va ajuta să încerc, zi de zi, să muncesc să fiu mai bun și să demonstrez mai mult decât am făcut deja”, a transmis Edi Iordănescu.

Mesajul lui Florin Niță:

Mulțumesc pentru acest premiu acordat. Vreau să mulțumesc familiei, prietenilor și colegilor de la echipa națională și de la echipa de club. Traversez cel mai bun moment din cariera mea.

Îmi doresc pentru anul ce vine să fiu sănătos și să-mi depășesc realizările din acest an. Sunt foarte fericit pentru obținerea acestor importante trofee din cariera mea de sportiv.

Mulțumesc colegilor de la echipa națională și de la cea de club, pentru că împreună cu ei am reușit să obțin aceste performanțe, a fost reacția lui Florin Niță.

Mesajul lui Nicolae Stanciu:

Sunt onorat să primesc acest premiu. A fost un an aproape perfect pentru mine. Singura dezamăgire este legată de faptul că nu am reușit să ajungem cu echipa națională la barajul pentru Mondial.

În rest, atât cu echipa, cât și individual, totul a fost senzațional. Am reușit să jucăm sferturi de Europa League cu Arsenal, după ce am eliminat echipe de Leicester și Rangers, am câștigat campionatul și cupa.

Am avut parte și de premii individuale în Cehia, iar acum ne-am calificat în primăvara europeană Conference League”, au fost cuvintele lui Nicolae Stanciu. 

Mesajul lui Claudiu Keșeru:

“Mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Apreciez acest trofeu cu atât mai mult, pentru că acum câteva zile am împlinit 35 de ani. Asta demonstrează că încă mai sunt motivate, încă mai pot și pot să-mi doresc să fac asta câțiva ani”, a transmis și Claudiu Keșeru.

Mesajul lui Claudiu Petrila:

Nu aș fi reuși să obțin acest premiu fără ajutorul colegilor, dar și al antrenorilor. Acest premiu mă obligă să muncesc și mai mult în 2022”, a declarat Claudiu Petrila. 

Mesajul lui Paulo Vinicius:

Mulțumesc celor care m-au votat. Sunt foarte fericit. Mulțumesc pentru tot”, s-a rezumat la a comenta Paulo Vinicius.

Mesajul lui Laszlo Dioszegi:

Este o deosebită onoare pentru mine și totodată pentru clubul pe care-l conduc să fiu ales pentru a doua oară ceel mai bun președinte de club din România. În acest an, fotbalul covăsnean a împlinit 100 de ani de existență, iar echipa noastră și-a căștigat dreptul de a juca, în premieră, în cupele europene.

Tot anul acesta am reușit să finalizăm noul stadion, undevom putea organiza meciuri de nivel european. Dedic această onorantă distincție soției mele, care mă susține continuu, olegilor și colaboratorilor mei, tuturor suporterilor și susținătorilor echipei”, a fost modul prin care Laszlo Dioszegi a acceptat premiul. 

Etichete: vlad chiriches , edi iordanescu , claudiu keseru , nicolae stanciu , gala fotbalului romanesc , paulo vinicius


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali a spus cu cine semnează Louis Munteanu + FCSB vrea să transfere un fotbalist de la Oțelul

”Cea mai mare țeapă din istoria CFR-ului” a ales: ”Lui i l-aș da”

Dani Coman e așteptat să semneze! Nicolae Dică, ”la pachet”

Lovitură pentru Ianis Hagi! A fost pus pe lista de transferuri pentru a-i face loc jucătorului care i-a luat numărul

Citeşte şi

Vlad Chiricheș a fost întrebat despre convocarea la EURO și nu s-a ferit să răspundă

Adio, EURO? Internaționalul cu 25 de selecții are șanse mici să mai fie convocat de Edi Iordănescu

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Vedeta lui CSA Steaua regretă transferul la FCSB: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”