Gheorghe Hagi / Foto: Profimedia

Gică Hagi nu a mai rezistat: "Cine ne ascultă? Vorbim singuri, ne ascundem!"

articol scris de Digi Sport
02.03.2024, 10:42
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Liderul Generaţiei de Aur, Gheorghe Hagi, a afirmat că performanţele obţinute în perioada în care el era jucător nu au fost întâmplătoare şi că România are nevoie de un plan la nivel naţional, dacă se doreşte ca sportul să ajungă din nou în vârf.

Gică Hagi: "E nevoie de un proiect tehnic la nivel naţional! Cine ne ascultă? Vorbim singuri!"

"Ca jucători, eu cred că am făcut performanţă la cel mai înalt nivel posibil, timp de 10 ani. Dar lucrurile nu au fost întâmplătoare, a fost un plan bine conturat. Acum, dacă ne dorim din nou că România să facă performanţă, sportul trebuie să devină prioritate.

Dacă vrem să fim din nou în Champions League, atunci e clar că trebuie să creştem nivelul şi pentru asta ai nevoie de un proiect tehnic la nivel naţional, foarte puternic. Trebuie să faci nişte puncte clare pe care trebuie să le urmezi. Nu putem să mai mergem să ne plimbăm", a afirmat Hagi.

Antrenorul celor de la Farul Constanţa spune că fotbalul românesc şi sportul în general nu pot ajunge din urmă ţările dezvoltate de vreme ce nu există investiţii în domeniu.

"Acum nu putem fi ca ţările dezvoltate dacă ţara nu investeşte în tineri. Dacă vrei să ai un viitor, să existe performanţe, trebuie să ai în primul rând un proiect pentru 10 ani, unitar, pentru toată lumea la fel. Abia atunci putem aspira la ceea ce am fost înainte, fie că vorbim de fotbal, de handbal, de baschet, de rugby. Eu vorbesc de sport la nivel naţional, care este un fenomen important.

Acum, la fotbal stăm oarecum bine, pentru că ne-am calificat după atâţia ani, dar la rugby, (înfrângere) cu 80-0, nu putem accepta aşa ceva. Şi handbalul la fel. Văd mari handbalişti ai României, foşti campioni mondiali, că spun că nu mai pot şi se referă la nivelul la care a ajuns handbalul.

Dar cine ne ascultă? Vorbim singuri, ne ascundem şi venim cu lucruri care nu au legătură cu performanţa. Dacă ar veni un astfel de proiect, eu aş fi încântat pentru tinerii care vin din spate. Dar eu cred că ne e frică să spunem că suntem buni", a mai adăugat Gheorghe Hagi.

Noi imagini cu stadionul din Constanța. Când încep lucrările la arena "Gheorghe Hagi"

Galerie Foto

Stadionul din Constanța a fost demolat în luna august, dar lucrările la noua arenă încă nu au început până în momentul de față.

Lucrările pentru demolarea stadionului din Constanța au început în luna august a anului 2023, iar cele pentru construirea noii arene ar urma să fie demarate în vara lui 2024. În acest moment, nu mai există nicio rămășiță din vechea arenă, așteptată cu sufletul la gură de către Gică Hagi.

Recent, "Regele" era convins că noul stadion va fi plin la fiecare meci, chiar dacă acesta este mult mai mare decât arena din Ovidiu.

Dacă actualul stadion pe care joacă Farul dispune de doar 4.554 de locuri, noua arenă a constănțenilor va avea puțin peste 18.000 de locuri. 

Noul stadion va avea 18.190 de locuri în tribune și 64.000 de metri pătrați, suprafață desfășurată. Proiect presupune și construirea unor arene de tenis, dar și a unui centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente.

Stadionul din Constanța va fi construit conform reglementărilor UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim).

Etichete: gica hagi , romania , echipa nationala , plan national


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Anunțul făcut de Gică Hagi, după ce Gigi Becali a spus că-i dă 20.000 de euro pe lună lui Denis Alibec

Regretul lui Jurgen Klopp, după ce Liverpool a ieșit din lupta la titlu

Foto Au apărut imaginile: cei de la FCSB au făcut show în club, după câștigarea titlului!

Gicu Grozav are două oferte pe masă! E dorit de o echipă care vrea titlul în SuperLigă

Citeşte şi

Exclusiv Singurul regret al lui Gigi Becali, după ce FCSB a primit titlul de campioană pe Arena Națională

Costel Gâlcă a impus obiectivul înainte de Farul - Universitatea Craiova: ”Va fi un pas foarte important pentru noi!”

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”