Pe stadion au fost în jur de 35.000 de spectatori

Video Huliganism, violențe și sânge la Steaua - Rapid, din Liga 4. Momente șocante care nu s-au văzut la TV

15.04.2018, 00:10
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

VIDEO Steaua - Rapid 1-3 / A fost prăpăd în tribune la derby-ul din Liga 4, Steaua - Rapid. Huliganii stadioanelor și-au dat din nou în petec chiar pe cea mai mare arenă a țării, fără a ține cont că lângă ei se aflau copii, femei și bătrâni.

Colegii de la Digi 24 au surprins momente cu adevărat șocante, petrecute în interiorul stadionului, pe căile de acces către tribune: câteva mame își căutau disperate copiii, unii bătrâni erau întinși pe jos și strigau după ajutorul medicilor și câțiva copii plângeau îngroziți. O femeie chiar a leșinat pe unul dintre culoarele de acces.

Reporterul Digi24 l-a strâns în brațe și l-a încurajat pe unul dintre copii: "Liniștește-te, mami va fi bine". Mai bine de o treime din oamenii care au venit la stadion au părăsit stadionul în momentele scandalului, iar câteva zeci de fani au fost reţinuţi de jandarmi.

Scânteia de la care ar fi pornit scandalul s-a produs după aproape 25 de minute, când au început să zboare torțe dintr-un sector în altul. După ce au aruncat cu torțe și fumigene spre rivali, unele ajungând și pe teren, fanii Stelei au dat buzna în sectoarele rapidiștilor, în încercarea de a-i provoca, însă instigarea s-a transformat repede într-o bătaie cruntă. Meciul a și fost întrerupt preț de câteva minute de către arbitrul Marcel Bârsan, iar Marius Lăcătuș s-a dus spre peluza steliștilor pentru a încerca să-i calmeze.

Un alt moment care a pus paie pe foc ar fi fost declanșat atunci când rapidiștii ar fi furat un banner pe care scria "UEFA, uită-te, asta e adevărata Steaua B". Conform liderului "Asociației Steliștilor 1947", supărarea ce mai mare a fost afișarea unui banner pe care era scris "FCSB = Steaua". Pentru cei peste 35.000 de spectatori din tribune au fost mobilizați 700 de jandarmi și 350 de stewarzi (directorul de marketing al Stelei a precizat că firma de securitate ar fi avut un detașament de aproape 1.000 de oameni alocați pentru acest meci), însă aceștia au fost evident depășiți de evenimente.

Pentru a calma spiritele, forțele de ordine nu au mai ținut cont de nimic și și-au descărcat buteliile cu gaze lacrimogene spre ultrașii bătăuși, iar bastoanele zburau "la liber". Unii dintre huligani au profitat de neatenția forțelor de ordine și chiar au pătruns pe teren de mai multe ori, în timp ce în tribune scaunele rupte erau aruncate spre jandarmi.

Pe lângă brutele care au stricat spectacolul fotbalistic, au fost prinși la mijloc și avut de suferit o mulțime de copii, unii de cinci-șase ani sau chiar mai mici, mamele acestora și mulți bătrâni. Cu toții au fost evacuați din sectoarele respective, însă unii s-au ales cu arsuri, vânătăi și afecțiuni ale ochilor, cauzate de gaze.

Cu toate că o mulțime de persoane au ajuns la spital, Jandarmeria susține că s-au respectat pașii normali în aplanarea unor astfel de incidente:

"Folosirea substanțelor iritant-lacrimogene e prima etapă în orice intervenție a forțelor de ordine, oriunde în lume, nu doar aici. Atunci când sunt puse în pericol siguranța persoanelor, bunurile și altele, e primul lucru care se poate face. Acest mijloc de intervenție nu produce vătămări corporale și nu pune în pericol viața persoanelor. Poate produce iritații sau o anumită stare de disconfort, dar nu sunt mijloace letale și nu pun vieți în pericol. Orice altă măsură poate pune în pericol integritatea oamenilor.

Folosirea acestor substanțe în spațiu deschis e greu de controlat. E regretabil că s-a ajuns aici și că am fost nevoiți să folosim aceste substanțe și să vorbim despre aceste lucruri. Acei copii erau puși într-o situație de pericol de acele persoane care au cauzat incidentele. Pericolul era mai mult mai mare decât cel generat de intervenția noastră, în sine. În acest moment nu există alt mijloc de intervenție mai puțin ofensiv decât folosirea acestor substanțe. E păcat că la un eveniment care a suscitat un atât de mare incident", a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Etichete: steaua , rapid , suporteri , steaua rapid , bataie suporteri , incidente steaua rapid , violente steaua rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Bogdan Lobonț s-a enervat la conferința de presă: ”Nu puteți să-mi spuneți asta!”

Bogdan Lobonț a rupt tăcerea, după conflictul cu Ermal Krasniqi

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”