Adi Popa (al doilea de pe rândul de jos, de la dreapta), înaintea meciului VfB Stuttgart - Steaua, în 2012 / Foto: Profimedia

"Joci, ne calificăm și pleci!" Cum a ratat Adi Popa transferul carierei

articol scris de Digi Sport
27.05.2021, 20:18
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Adi Popa (32 de ani), mijlocașul Academicii Clinceni, a fost foarte aproape să ajungă la Ajax Amsterdam, pe vremea în care evolua pentru formația lui Gigi Becali.

Antrenată de Laurențiu Reghecampf, trupa roș-albastră se califica în optimile Europa League, după ce o elimina pe Ajax, în februarie 2013.

Galerie Foto

Om de bază al echipei în acea perioadă, Adi Popa impresiona prin pătrunderile sale în viteză și prin disponibiltatea la efort, iar Becali spera să încaseze o sumă cât mai mare în urma unui transfer al jucătorului cu patru goluri în 24 de selecții pentru prima reprezentativă.

Adi Popa a fost foarte aproape să semneze cu Ajax Amsterdam 

După evoluția din dubla cu Ajax, 0-2 în prima manșă a 16-imilor / 2-0, 4-2 (d.l.d) în retur, oficialii "lăncierilor" au demarat negocierile cu Becali pentru a-l transfera pe Popa, însă discuțiile nu s-au mai concretizat. Popa povestește o discuție purtată cu Reghecampf și scoate în evidență faptul că Becali a cerut o sumă prea mare. 

Bucuria roș-albaștrilor, la finele partidei cu Ajax Amsterdam, pe Național Arena, în 2013 / Foto: Profimedia

"Ştiu că, înainte de meciurile cu Legia Varşovia (n.r.: august 2013, pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, 1-1 la București, 2-2 în deplasare), a fost o discuţie destul de avansată cu Ajax. George Ogăraru era la Ajax.

M-a sunat înainte Reghecampf. Mi-a spus, la un meci cu Gaz Metan Mediaş, înainte de Legia. <<Joci, ne calificăm şi te duci la Ajax! Te gândeai, acum un an, când eram la Chiajna şi alergai cu săniile, că ajungi la Ajax?>>.

Nu ştiu de ce nu s-a mai realizat! A picat dintr-o dată, am înţeles că suma cerută de patron a fost foarte ridicată", a povestit Adi Popa, pentru Look Sport. 

  • 500.000 de euro e cota lui Adi Popa
  • 2,1 milioane de euro valora în 2014

Ajax era condusă de un staff cu nume mari ale fotbalului

Adi Popa nu a mai ajuns la Ajax după ce Becali ar fi cerut o sumă prea mare. A mai stat la FCSB până în 2017, când a fost transferat la Reading, pentru 600.000 de euro.

Dacă ar fi semnat cu gruparea olandeză, în sezonul 2013-2014, mijlocașul de bandă ar fi fost pregătit de un staff format din foste staruri ale fotbalului european. Ajax era condusă în acel sezon de Frank De Boer, ajutat de secunzii Dennis Bergkamp și Jaap Staam. 

Ajuns la Clinceni de la FC Voluntari, în ianuarie, Popa mai are contact cu formația antrenată de Ilie Poenaru până pe 30 iunie. 

Adi Popa vrea să plece din Liga 1

Adi Popa a fost chestionat recent, la emisiunea Fotbal Club, dacă ar fi tentat de un transfer la CSA Steaua, club aflat aproape de promovarea în Liga 2, pentru care luptă în baraj cu CS Afumați, însă și-a exprimat dorința de a juca afară.

”Momentan mă gândesc să termin cu bine acest campionat, să caut să merg afară, nu aș vrea să mai rămân în țară. Eu sper să plec afară, momentan nu sunt contacte.

Nu joacă stema sau emblema, suporterii se identifică cu istoria, poate cu rivalități cu patronul de la FCSB, sunt multe alte lucruri”, a declarat Adi Popa, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Etichete: gigi becali , adi popa , ajax amsterdam


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Galeria Rapidului nu mai are răbdare cu Bogdan Lobonț: ”E jale! E o pălărie mult prea mare”

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Gigi Becali vrea TREI jucători de la Farul! Câți bani i-a plătit până acum lui Gică Hagi pe transferuri

Tudorel Stoica nu s-a putut abține! ”Stai nouă ani de zile să câștigi un titlu!”

Citeşte şi

Gigi Becali a spus care e singurul său regret din acest sezon: "Nu mai fac niciodată așa ceva!"

Exclusiv 200 de minute! Atât a jucat la FCSB, iar Gigi Becali a luat decizia: ”Nici nu l-am văzut”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”