Gianluca Vialli / Foto: Profimedia

"L-am văzut pe Vialli cum tremura în gura tunelului". Mărturia românului care a marcat în poarta Sampdoriei

articol scris de Digi Sport
07.01.2023, 16:19
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Fostul mare fotbalist italian Gianluca Vialli (58 de ani) a murit pe 6 ianuarie, într-un spital din Londra, după o luptă grea împotriva cancerului la pancreas.

Claudiu Vaişcovici: "L-am văzut pe Vialli cum tremura în gura tunelului"

Dispariţia sa a provocat un val de tristeţe în lumea fotbalului. Despre ceea ce reprezenta Vialli şi-a amintit şi un român, care a marcat împotriva italienilor.

Claudiu Vaişcovici a jucat pentru Dinamo în acea dublă cu Sampdoria, din 1989, din sferturile Cupei Cupelor. El şi-a amintit cu lux de amănunte de acele momente.

"Sampdoria avea o echipă extraordinară, dovadă şi rezultatele, au jucat finala Cupei Cupelor iar în 1990 au câştigat-o, era trofeul lui Vialli. Un mare fortbalist, cu execuţii extraordinare, cu forţă în picioare deosebită. Păcat că a plecat aşa de tânăr.

În acel meci, la Bucureşti, nu a jucat Mancini, iar la Cremona, nu ajucat Vialli, pentru că a luat cartonaş la Bucureşti. Pot să spun că acolo, ultimele 10-15 minute - eu fiind schimbat la pauză - l-am văzut pe Vialli cum tremura în gura tunelului, avea emoţii să nu piardă calificarea.

În ultimele 20-25 de minute, Sampdoria s-a apărat. Şi repet, aveau o echipă extraordinară. Îi mai aveau pe Vierchowod, pe Pagliuca, pe Dossena, Carboni, care a jucat până la 40 de ani, pe acel fundaş central", a explicat Vaişcovici la DigiSport Matinal.

Dinamo, eliminată de golul lui Vialli

Vaişcovici a marcat din penalty singurul gol al acelui meci istoric. Cu toate că Sampdoria avea la acea vreme o generaţie de aur, fostul dinamovist îşi aminteşte chiar şi cum a fost pregătit meciul-tur, de la Bucureşti.

"Nu mi-am făcut griji la acel penalty, pentru că, cu două zile înainte, m-a chemat nea Mircea la Săftica, mi-a pus o casetă video, m -a lăsat să mă uit singur şi erau ultimele 10 lovituri de la 11 metri date împotriva lor, în campionat.

Şi am văzut că, în 8 dintre ele, Pagliuca a plecat pe mâna lui stângă. După un timp, se terminase caseta de mult şi mi-a spus că am văzut despre ce e vorba. A zis: "Dacă e 11 metri, tu execuţi". A fost 11 metri şi am bătut în partea cealaltă şi asta a fost.

Eram sigur că era gol, am mizat că se duce pe mâna lui bună. Au fost nişte greşeli mari în meciul de acasă. Cu două minute înainte, a scos Dossena de pe linia porţii, Răducioiu trimisese mingea, dar a lovit puţin greşit.

A mai avut Orac un şut excelent, a mai avut Răducioiu. Şi a declarat Pagliuca atunci ceva de genul: "noi am încercat să jucăm primele 20-25 de minute, după care ne-am dat sema că nu aveam şanse. Câtă iarbă era pe teren, atâţia dinamovişti erau pe teren", a spus Vaişcovici.

Meciul-tur dintre Dinamo şi Sampdoria s-a terminat 1-1, cu Vaişcovici şi Vialli marcatori. În retur a fost 0-0, astfel că golul lui Vialli a fost cel care a calificat-o pe Sampdoria.

În cele din urmă, Sampdoria a pierdut finala cu Barcelona, 0-2.

Etichete: gianluca vialli , claudiu vaiscovici , dinamo sampdoria


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Dani Coman: ”Săptămâna viitoare voi semna!”. A făcut anunțul în direct la TV

Exclusiv ”Te-ai trezit la 0-3 să strigi! O chestie ieftină” Reacție categorică după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”