Josep Maria Bartomeu a fost președintele Barcelonei între 2014 și 2020 / Foto: Profimedia

“Barcagate”. Fostul președinte al Barcelonei ar fi deturnat fonduri pentru scopuri personale

articol scris de Digi Sport
19.07.2023, 15:26
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 1

Josep Maria Bartomeu (60 de ani), președinte la FC Barcelona între 2014 și 2020, ar fi deturnat fonduri pentru scopuri personale, notează presa spaniolă.

Josep Maria Bartomeu riscă să ajungă la închisoare, pentru deturnare de fonduri  

Publicațiile Marca, AS și Sport prezintă informații din dosarul construit de către anchetatorii spanioli în investigația supranumită "Barcagate". 

Din raportul de 112 pagini întocmit de Mossos d'Esquadra reiese faptul că Josep Maria Bartomeu a folosit clubul Barcelona în scopuri personale și a deturnat fonduri pentru a plăti jurnaliști, care să-i îmbunătățească imaginea și să murdărească reputaţia unor persoane.

Anchetatorii au strâns dovezi potrivit cărora Bartomeu a încheiat un contract cu compania Amalgama Marketing, care a primit 1,5 milioane de euro, doar prin prisma relației de prietenie dintre președintele Barcelonei și managerul acelei companii, nu din motive profesionale.

În plus, fostul președintele al Barcelonei ar fi “umflat” anumite costuri privind campaniile desfășurate de club între 2015 și 2020, precum evenimentele de Crăciun și ceremonia specială după ce Leo Messi a câștigat Balonul de Aur.

Suma care ar fi fost deturnată din conturile clubului FC Barcelona pentru campaniile menționate este de 223.000 de euro, potrivit Marca.  

Josep Maria Bartomeu, acuzat că a plătit companii și jurnaliști pentru campanii de denigrare

Josep Maria Bartomeu a fost acuzat că a angajat compania I3 Ventures pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în ultimul an al mandatului său de preşedinte şi de a oferi o versiune pozitivă a activităţii Consiliului de administraţie pe reţelele de socializare.

Pe lângă acest rol, firma a început o campanie de denigrare a unor personaje importante din familia blaugrana. I3 Ventures a lansat critici pe diverse conturi pe reţelele de socializare împotriva oficialilor de la Barcelona, a foştilor jucători, antrenori şi preşedinţi, precum şi a candidaţilor la alegerile pentru preşedinţie din 2021.

În martie 2021, Josep Maria Bartomeu a fost arestat pentru presupuse fapte de corupție. Omul de afaceri a fost eliberat după doar o zi.

Josep Bartomeu a demisionat din funcţia de președinte la FC Barcelona pe 27 octombrie 2020, împreună cu întregul Comitetul Director al clubului. Bartomeu era vizat de o moţiune de cenzură din partea contestatarilor săi.

Bartomeu a venit la FC Barcelona după demisia lui Sandro Rosell. El a devenit al treilea preşedinte din istoria de peste o sută de ani a clubului care s-a confruntat cu o moţiune de cenzură. În cele două cazuri precedente nu s-au strâns voturile necesare pentru înlocuirea preşedintelui.

Etichete: barcelona , la liga , josep maria bartomeu , bartomeu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Anunțul făcut de Florin Tănase, după ce a fost întrebat dacă semnează cu FCSB

Prima decizie luată de FCSB după ce instanța a comunicat motivarea hotărârii în cazul palmaresului

Live Video&Text FC Botoșani - CS Mioveni 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Primul baraj pentru menținerea/promovarea în SuperLiga

L-a vândut cu 3.000.000€, iar acum a fost întrebat despre revenirea sa în SuperLiga. Gică Hagi: ”Așa cred eu”

Citeşte şi

Laporta s-a decis imediat: cine îl poate înlocui pe Xavi la Barcelona!

Pep Guardiola a numit echipa pentru care ar lăsa-o pe Manchester City: ”Este clubul meu”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”