Josep Maria Bartomeu este președintele Barcelonei

Barcelona, club de "nababi". Recorduri istorice de bani cheltuiți. A plătit mai mult decât 14 cluburi din La Liga la un loc

14.10.2019, 11:48
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Prosperitatea financiară a Barcelonei este bine cunoscută, iar ultimele calcule stabilesc noi borne în ceea ce privește cheltuielile, dar și veniturile. Potrivit Swiss Ramble, Barca a cheltuit mai mult pe transferuri decât ultimele 14 clasate din La Liga la un loc.

Catalanii au plătit pe transferuri 327 de milioane de euro în ultimii 4 ani, adică de 3 ori mai mult decât următoarea clasată în acest top, Real Madrid, care a achitat 111 milioane. Este vorba despre banii achitați până acum din sumele totale de transfer. Astfel, suma este de 4 ori mai mare decât cea a locului 3 din acest top, Atletico Madrid, care a plătit "doar" 80 de milioane.

În ultimele 4 sezoane, suma cheltuită de Barcelona pe transferuri s-a dublat, având o medie de 82 de milioane de euro pe an, comparativ cu media de 39 de milioane din 6 sezoane anterioare.

Totalul banilor cheltuiți în general de club e impresionant: 221 de milioane de euro, însă vânzările au crescut și ele de la 41 de milioane de euro la 139 de milioane pe an.

Costurile de amortizare ale catalanilor sunt cele mai mari din Spania: 160 de milioane de euro, inclusiv deprecierea de 14 milioane. Spre comparație, Real are 122 de milioane, iar Atletico Madrid, 58 de milioane. La anul, aceste costuri vor crește, când vor fi calculate și venirile lui Griezmann și De Jong.

Barcelona plătește cele mai mari salarii din Europa

Se știe că Barcelona are cea mai mare masă salarială nu numai din Spania, ci și din toată Europa. Catalanii plătesc în total 501 milioane de euro pe an, în timp ce următoarea clasată, Manchester United, este la mare distanță, plătind "doar" 375 de milioane.

Astfel, Barcelona e primul club de fotbal din lume care depășește pragul salarial total de jumătate de miliard de euro.

În plus, salariile anuale ale Barcelonei, de 501 milioane de euro, reprezintă mai mult decât au ultimele 14 echipe clasate din La Liga la un loc. Suma reprezintă mai mult decât salariile plătite de Atletico Madrid, Sevilla, Valencia și Atletico Madrid la un loc.

Față de Real Madrid, care plătește 395 de milioane, distanța salarială este de 139 de milioane de euro pe an. Această cifră reprezintă cea mai mare diferență salarială din istorie dintre cele două rivale.

Costurile pentru modernizarea stadionului Camp Nou au crescut

În perioada ce urmează, Barcelona are de achitat și investiții masive în ceea ce privește modernizarea și acoperirea stadionului. În prezent, Camp Nou este cea mai mare arenă din Europa, cu o capacitate de 99.000 de locuri, însă aceasta va crește la 105.000.

Costul acestei investiții a crescut de la 600 de milioane de euro preconizate la 685 de milioane, iar lucrările vor fi gata în 2024. Oricum, numărul mediu de spectatori de la meciurile Barcelonei a crescut cu 12 la sută în ultimul an, de la 68.591 la 76.747.

Barca a avut și încasări uriașe în ultimele 5 sezoane din competițiile europene, 345 de milioane de euro. La acest capitol a fost depășită doar de Real Madrid, care a încasat 383 de milioane de euro.

Per total, Barcelona a avut profit uriaș în ultimii 8 ani. Ultima dată când catalanii au fost pe pierderi s-a întâmplat în 2010, cu o "gaură" de 83 de milioane de euro.

Etichete: barcelona , real madrid atletico madrid , salarii barcelona


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Laurențiu Reghecampf, la Rapid? Ce a răspuns antrenorul

Ange Postecoglou ”și-a anunțat plecarea” de la Tottenham: ”Mă duc acolo din sezonul următor” :)

Exclusiv A antrenat-o în două rănduri pe FCSB, dar nu a luat titlul. Mesajul transmis după ce roș-albaștrii au devenit campioni

Jucătorul de la Rapid pe care Lobonț ”l-a distrus”: ”În locul lui îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`”

Citeşte şi

Negocieri complicate la Barcelona. Căpitanul pune condiții

Video Barcelona - Valencia 4-2. Lewandowski, MVP. A bifat primul hat-trick în La Liga. Valencia, o repriză în 10

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă