Lewis Hamilton / Foto: Profimedia

Ce a spus Lewis Hamilton despre Vinicius Junior

articol scris de Digi Sport
03.11.2023, 07:44
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Vinicius Junior (23 de ani) are evoluții bune pentru Real Madrid, iar brazilianul este complimentat deseori pentru jocul său spectaculos.

Însă, brazilianul se implică foarte mult și în afara terenului, unde a deschis o fundație caritabilă pentru a ajuta copiii care nu au acces la educație. Pentru acest lucru dar și pentru altele, Lewis Hamilton l-a complimentat pe Vinicius Junior.

Lewis Hamilton l-a lăudat pe Vinicius Junior pentru acțiunile sale caritabile

Vinicius Junior a fost de multe ori abuzat rasial în deplasările pe care Real Madrid le dispută în Spania, iar brazilianul a vorbit deseori despre acest probleme și a tras multe semnale de alarmă.

Lewis Hamilton a avut și el episoade în care a fost abuzat rasial, iar marele campion de Formula 1 cunoaște foarte bine situația cu care se confruntă Vinicius. Astfel, după ce brazilianul a fost laureat cu premiul Socrates, care se acordă pentru gesturi caritabile, Hamilton l-a felicitat pe Vinicius și a avut un discurs laudativ la adresa acestuia.

“Sunt atât de recunoscător pentru că Vini Jr. a câștigat premiul Socrates. Nu numai pentru că este un mare sportiv, ci și un bun purtător de cuvânt al oamenilor și al culturii. Este foarte onorabil”, a spus Hamilton despre Vinicius.

Vinicius Junior a primit premiul Socrates

La gala Balonului de Aur 2023, Vinicius a primit Premiul Socrates. Brazilianul a vorbit despre lupta împotriva rasismului, întrucât, în ultimii ani s-a confruntat cu destule abuzuri rasiale în deplasările meciurilor din La Liga.

Pe scena de la Theatre du Chatelet din Paris, Vinicius Junior a anunțat că lupta sa împotriva rasismului nu se va încheia niciodată.

Voi rămâne puternic în lupta împotriva rasismului. Este un lucru trist să vorbim despre rasism în zilele noastre, dar trebuie să continuăm lupta, pentru ca oamenii să sufere mai puţin.

Sunt foarte bucuros să primesc acest premiu şi să ajut mulţi copii în Brazilia. Am avut puţine şanse să ajung unde am ajuns, de unde am venit, aşa că este o plăcere pentru mine să ajut cât mai mulţi copii, astfel încă ei să aibă o şansă”, a declarat Vinicius Junior.

Etichete: lewis hamilton , vinicius junior , socrates


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât Davos și Coachella. Miliardari și vedete din toată lumea au zburat la Jamnagar, depășind capacitatea micuțului aeroport cu avioanele lor private și zborurile charter. Cu toții au venit să petreacă împreună cu cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, unul dintre cei trei bărbați care joacă un rol fundamental în procesul de transformare a Indiei într-o superputere economică, potrivit CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

Video Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!

Foto De nicăieri! S-a retras la 32 de ani și a luat pe neașteptate întreaga lume a tenisului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Încep negocierile! A venit la București pentru Florinel Coman și e la palatul lui Gigi Becali

600.000 de euro dintr-un ”foc” pentru FCSB!

Video ”Antrenorul” Becali nu se mai oprește! Ce spune despre Lucescu și Petrescu

Video FCSB, aproape de marea lovitură în mercato! Gigi Becali a făcut anunțul

Citeşte şi

Cel mai bine plătit model din lume s-a întâlnit cu Lewis Hamilton și a regretat imediat ce a urmat: ”Mi-e frică. O să plâng”

Video Semn? Alături de cine a fost surprins Zinedine Zidane

PEROZCine este femeia misterioasă de la MET Gala 2024. Oamenii au fost impresionați complet: „Asta este cea mai frumoasă rochie!”

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Înjurături de nedescris la Roma: campioana de Grand Slam care i-a făcut zob pe italieni VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”