Xavi Hernandez / Foto: Profimedia

Ce a spus Xavi pe aeroport, înainte de a decola spre Barcelona. Care este primul lucru pe care îl va face la noua sa echipă

articol scris de Digi Sport
06.11.2021, 16:16
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Xavi Hernandez (41 de ani) a devenit vineri noul antrenor al Barcelonei, după ce i-a fost plătită clauza de reziliere inclusă în contractul cu Al-Sadd.

Fostul mijlocaș legendar de pe Camp Nou a zburat sâmbătă dimineață de la Doha către Barcelona, pentru a fi instalat în funcție cât mai rapid și a începe antrenamentele. 

Ce a spus Xavi pe aeroport, înainte de a decola spre Barcelona. Care este primul lucru pe care îl va face la noua sa echipă

Ibericul va prelua echipa după meciul cu Celta Vigo, pe care gruparea blaugarana îl va desfășura tot sâmbătă. Pe aeroportul de la Doha, înainte să decoleze spre Catalonia, Xavi a oferit primele declarații în calitate de noul antrenor al Barcelonei.

"Sunt foarte fericit, vă dați seama, este cea mai mare provocare din cariera mea. E o provocare uriașă, dar mă întorc acasă la Barcelona și asta mă face fericit. Le sunt foarte recunoscător celor de aici pentru încrederea în mine. Au venit la Doha, contractul a fost reziliat și toată lumea și-a îndeplinit rolul.

Primul lucru pe care vreau să-l fac e să vorbesc cu jucătorii. În final, și eu am experimentat situații rele, nu e cel mai bun moment din istoria clubului, dar vreau să le explic care e ideea mea. Și să muncim din greu pentru a construi o echipă.

Cred că este o chestiune de lucru în echipă și sper să mă descurc bine. Dar, evident, trebuie să vorbesc cu ei pentru a vedea cum sunt. Îi sunt foarte recunoscător și lui Sergi Barjuan pentru munca depusă, pentru că astăzi se joacă un meci și este foarte important.

Știu cinci jucători de aici foarte bine, pentru că am fost coechipieri, și văd lucrul acesta ca pe un beneficiu, deoarece știu deja cum se antrenează. Privesc asta ca pe un avantaj", a declarat Xavi, conform Mundo Deportivo.

Partida dintre Celta Vigo și Barcelona se joacă sâmbătă, de la 17:15, și poate fi urmărită pe Digi Sport 3 sau pe www.digisport.ro, de către abonații RCS & RDS.

Xavi, noul antrenor al Barcelonei

Xavi este noul antrenor al Barcelonei. El a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate, după ce vineri şi-a reziliat contractul cu Al-Sadd (Qatar) cu care avea o înţelegere până în 2023.

Xavi revine la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani. El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona. Ca jucător, Xavi a câştigat cu FC Barcelona de patru ori Liga Campionilor, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

Xavi, fostul căpitan al Barcelonei, şi-a stabilit deja staff-ul cu care va lucra la revenirea sa pe Camp Nou, compus din şapte membri, printre aceştia numărându-se fratele său Oscar Hernandez şi Sergio Alegre, care vor îndeplini rolul de antrenori secunzi, conform Mundo Deportivo.

Xavi l-a înlocuit astfel pe banca celor de la FC Barcelona pe olandezul Ronald Koeman, demis după meciul cu Rayo Vallecano de la finele lunii trecute, interimar fiind de atunci Sergi Barjuan, antrenorul echipei B a catalanilor.

Etichete: barcelona , xavi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

După ce a umilit-o pe Farul Constanța, Bernd Storck a fost categoric: ”Nu le-am dat nicio șansă”

Cosmin Matei, surprins de victoria la scor cu Farul: ”Nu ne așteptam”. Ce a spus despre cazul său

Foto Clasamentul play-off-ului, după Farul - Sepsi 1-4: ”Marinarii”, la două puncte de podium. Rapid a ”căzut” pe locul șase

Exclusiv Florin Prunea și Mircea Rednic s-au întâlnit în parcare: ”Florine, hai să vorbim ceva”

Citeşte şi

Primesc o avere de la sponsori! Care sunt cluburile care câștigă cei mai mulți bani

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”