Messi, noi recorduri în Primera Division

Ce jucător adus în această vară la Barcelona l-a impresionat pe Messi: "Îmi aduce aminte de Xavi"

03.09.2018, 23:00
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

FC Barcelona s-a întărit serios în această vară. Arthur, Lenglet, Malcom și Vidal s-au alăturat echipei lui Ernesto Valverde. Căpitanul echipei, Lionel Messi, a vorbit despre toți acești jucători dintre care doar unul l-a impresionat.

Într-un interviu acordat pentru Radio Catalunya, argentinianul a spus:"Dacă este să aleg pe unul dintre ei acesta ar fi Arthur".

Messi l-a lăudat pe brazilian, despre care a spus că a fost o surpriză pentru el: "Toți cei care au venit sunt foarte buni, dar Arthur m-a surprins, este fiabil și foarte sigur pe el".

Leo chiar l-a comparat pe acesta cu Xavi, una dintre marile legende ale Barcelonei: "Îmi aduce aminte de jocul lui Xavi, este foarte similar, nu pierde mingea aproape deloc".

Arthur Melo a fost adus de la Gremio Porto Alegre, iar Barcelona i-a oferit un contract pe şase ani. A fost primul transfer al verii pentru campioana Spaniei.

Catalanii ajunseseră la un acord cu Gremio încă din martie. Barca a plătit pentru transfer 31 de milioane de euro, plus nouă în funcţie de performanţe. Clauza de reziliere a fost fixată la 400 de milioane de euro.

Fotbalistul în vârstă de 21 ani a ajutat-o pe Gremio să câştige Copa Libertadores în sezonul trecut.

Sud-americanul a fost adus la Barca pentru a întări linia mediană, slăbită după plecările căpitanului Andres Iniesta şi brazilianului Paulinho.

Cariera lui Arthur a început în 2008 la tineretul celor de la Goias Esporte Clube, iar la Gremio a ajuns în 2010. Luiz Felipe Scolari a fost cel care l-a promovat la prima echipă.

Catalanii au spus despre Arthur, în urmă cu câteva luni, că "e un mix între Xavi şi Iniesta". Arthur a jucat la naționalele Under 17 și Under 20 ale Braziliei.

"Este un vis. Am ajuns la cel mai mare club din lume. Au fost 7 ani de luptă la Gremio, stadionul ăsta e unul dintre locurile în care mi-a plăcut cel mai mult să fiu. Voi fi mereu profund recunoscător celor din acest club. Am vrut să țin o ultimă conferinta de presă pentru a le mulțumi fanilor lui Gremio", a spus Arthur Melo în urmă cu câteva zile, înainte de a pleca spre Barcelona.

Etichete: messi , la liga , arthur barcelona , messi arthur


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vinicius a reușit o ”dublă” pentru Real Madrid și după a descris în patru cuvinte returul cu Bayern Munchen

Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica. ”Trăiești o mare dezamăgire”

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

Citeşte şi

”Te transferi la Barcelona?”. Joshua Kimmich a răspuns fără să stea pe gânduri

Avionul echipei la care joacă și un internațional român a fost lovit de un fulger

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”