Imagini de la meciul Manchester United - Barcelona 2-1 / Foto: Profimedia

Ce se întâmplă cu Barcelona după eliminarea din UEL. Catalanii "bugetaseră" cel puțin pentru sferturile UCL

articol scris de Digi Sport
26.02.2023, 16:40
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Barcelona a avut mari probleme financiare înainte de startul acestui sezon, pe care catalanii l-au putut începe cu greutate, după ce au făcut diverse ajustări și artificii, inclusiv reduceri salariale și cedări de jucători.

Bugetul Barcelonei, grav afectat după eliminarea din Europa League

Asta le-a permis să cheltuie 150 de milioane de euro pentru transferurile din vară, adică una dintre cele mai mari sume folosite dintre cluburile europene.

Însă calculele Barcelonei s-au bazat pe faptul că șefii bugetaseră sezonul în curs în așa fel încât să ajungă cel puțin în sferturile Champions League și astfel să câștige o sumă importantă de bani.

Însă socotelile catalanilor nu s-au potrivit cu cele întâmplate pe teren, unde Barcelona nu a trecut de grupele Champions League. Astfel, echipa s-a adaptat "din mers" și a trebuit să se mulțumească cu Europa League, numai că, de data aceasta, calculele presupuneau câștigarea trofeului, pentru a mai "îndulci" puțin bugetul. Însă Barcelona a ratat optimile Europa League.

  • UEFA acordă 15 milioane de euro pentru câștigarea trofeului Europa League, însă suma primită de fiecare club crește substanțial dacă se adună și alte venituri.

Barcelona este "obligată" să câștige titlul în Spania

Astfel, catalanii nu mai sunt acum capabili să cheltuiască prea mulți bani și sunt nevoiți să se bazeze pe faptul că măcar vor câștiga titlul în Spania, acolo unde sunt lideri.

  • În plus, Barcelona va pierde 96 de milioane de euro din încasări după ce se va muta pe stadionul olimpic în sezonul viitor, având în vedere că arena Camp Nou se modernizează. Acest stadion olimpic este mult mai mic.

Așadar, Barcelona va trebui să-și ajusteze cumva bugetul cu 200 de milioane de euro. Însă aproape jumătate din această sumă este rezolvată de pe urma plecărilor lui Griezmann și Pique.

Griezmann a revenit deja definitiv la Altetico Madrid, echipă care mai trebuie să-i plătească Barcelonei o sumă de bani. Pique și-a anunțat retragerea la finalul anului trecut și nu mai joacă fotbal de atunci, așa că oficialii de pe Camp Nou fac economie și în acest caz, pentru că nu mai trebuie să-i achite salariul fundașului până la finalul contractului.

Xavi, ghinionistul de serviciu la Barcelona

Antrenorul Xavi a fost adus pentru reconstrucția echipei, însă avut ghinion atât în acest sezon, cât și în cel precedent. Pe finalul anului 2021, Barcelona a terminat grupa pe locul 3, după Bayern și Benfica și a ratat calificarea în optimile Champions League.

În acest sezon, pe finalul anului 2022, Barcelona a terminat grupa Champions League tot pe locul 3. În plus, Kounde și Araujo nu au putut juca în meciurile cheie, din cauza accidentărilor.

Ghinioanele pentru Xavi au continuat și în Europa League, unde Barca a picat cu Manchester United și a fost eliminată. Astfel, au apărut și o mulțime de meme-uri pe această temă. Catalanii au jucat manșa secundă cu United fără Gavi, Pedri și Dembele.

Astfel, Barca trebuie să-și facă de pe acum cu atenție planurile și calculele pentru sezonul următor, mai ales că în vară nu își va mai putea permite sume mari de transfer. Astfel, potrivit publicației Dailymail, ei se vor baza pe jucătorii pe care îi au acum, pentru că nu au încotro.

"Nu vom fi nevoiți să vindem jucători importanți", a dat asigurări directorul sportiv  Mateu Alemany, în urmă cu două săptămâni.

Etichete: barcelona , buget barcelona


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv A auzit cine e principala țintă a CFR-ului în mercato și a reacționat: ”Nu cred așa ceva! Nu e o glumă?”

Foto Daniel Niculae, replică ironică pentru Dan Șucu! ”Ruptură” evidentă la Rapid

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Citeşte şi

Girona - Barcelona, LIVE VIDEO, de la 19:30, Digi Sport 2. Duel direct pentru locul 2 în La Liga

Primesc o avere de la sponsori! Care sunt cluburile care câștigă cei mai mulți bani

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”