Culisele telenovelei Gareth Bale. Sâmbătă ar putea avea loc ultimul episod

23.05.2018, 15:00
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Gareth Bale, puţin utilizat de Zinedine Zidane în acest sezon, se află la răscruce de drumuri, soarta pe care i-o rezervă antrenorul francez în finala Ligii Campionilor, sâmbătă, împotriva lui Liverpool, fiind decisivă pentru viitorul său la Real Madrid.

Relaţiile dintre jucătorul cel mai scump din istorie în momentul transferului său la clubul madrilen (101 milioane euro) şi tehnicianul francez au fost destul de reci, mai ales din luna februarie, de la meciul din Liga Campionilor cu PSG.

În acea perioadă, madrilenii se aflau încă în cursa pentru titlu în campionatului Spaniei şi calificaţi în optimile Ligii Campionilor. A fost însă şi momentul răcirii relaţiilor dintre Zidane şi jucătorul galez.

Bale s-a simţit umilit

Punctul de ruptură a intervenit în aprilie, la returul sferturilor de finală cu Juventus Torino, tot în Liga Campionilor. Bale marcase trei goluri în ultimele sale trei meciuri - şase în cinci meciuri, dacă ţinem cont şi de cele cu echipa naţională - şi s-a văzut recompensat cu o titularizare la domiciliu.

Totuşi, Zidane l-a scos din teren la pauză, când echipa sa era condusă cu 2-0. Ceea ce a însemnat aproape o umilinţă publică pentru galez. ''Nu am făcut-o pentru a-l pedepsi pe Gareth, însă trebuia schimbat ceva'', s-a justificat atunci Zidane. Însă galezul s-a simţit pedepsit, iar cei doi au vorbit foarte puţin în acea perioadă, potrivit unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

La trei zile după calificarea Realului în faţa lui Juventus, mai mulţi jucători, între care şi Bale, au fost lăsaţi în repaus în deplasarea de la Malaga. Şi, în timp ce Cristiano Ronaldo şi Marcelo au fost reintegraţi în grup în weekend-ul următor, numărul 11 al Realului se afla în continuare pe bancă la meciul cu Athletic Bilbao.

Înainte de semifinalele Ligii Campionilor, pe care le-a început tot pe bancă, galezul în vârstă de 28 de ani nu a fost titularizat decât o singură dată în cinci meciuri. ''Asta se va întâmpla întotdeauna la o echipă ca a noastră, a spus Zidane. Sunt jucători în formă în echipă şi care joacă bine''.

Au revenit la sentimente mai bune

În ultima vreme, însă, situaţia s-a schimbat, Gareth Bale intrând parcă din nou în ultimele săptămâni în graţiile antrenorului său. Un gol frumos în El Clasico împotriva Barcelonei, apoi o dublă în faţa echipei Celta Vigo, meci în care a fost desemnat ''omul meciului'', i-au ridicat din nou moralul lui Bale. El a marcat din nou sâmbătă împotriva lui Villarreal, reuşind în total cinci goluri în ultimele patru meciuri.

Acum vine finala Ligii Campionilor, sâmbătă, la Kiev, împotriva lui Liverpool, iar aşteptarea este mare pentru Bale. ''Am impresia că sunt în formă de la un anumit moment'', a declarat marţi jucătorul, cu un umor britanic specific, într-un interviu acordat canalului Real Madrid TV.

''El joacă bine, a marcat multe goluri recent", a recunoscut la rândul său marţi Zidane. "Nu doar asta, dar el a fost foarte constant. Nu a jucat prea mult, însă cele trei meciuri pe care le-a jucat, le-a jucat bine''.

Unele surse afirmă că galezul doreşte să rămână la Madrid, unde el şi familia lui se simt bine, dar fără să închidă uşa unei plecări. Toată lumea crede însă că alegerile lui Zidane la meciul cel mai important al sezonului pentru Real vor avea un impact decisiv pentru viitorul lui Bale.

Etichete: real madrid , champions league , gareth bale , real madrid - liverpool , bale real madrid liga campionilor , bale zidane real madrid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Real Madrid a câștigat titlul în La Liga! ”Galacticii”, campioni după ce Barcelona a pierdut pe terenul Gironei

Record! Luka Modric l-a depășit pe Ferenc Puskas la Real Madrid

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”