Dani Alves și Pedri Gonzalez / Foto: Profimedia

Dani Alves, gata să cedeze în fața lui Pedri. Gestul pe care este dispus să-l facă brazilianul

articol scris de Digi Sport
10.04.2022, 12:26
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Pedri Gonzalez (19 ani) este văzut drept noul Iniesta la FC Barcelona de către antrenorul Xavi Hernandez (42 de ani), însă tânărul jucător are un vis neîmplinit.

După ce și-a declarat admirația pentru Andres Iniesta încă de când a venit la Barcelona, în vara anului 2020, Pedri are o dorință la echipa blaugrana. Mijlocașul speră ca într-o zi să evolueze pe Camp Nou cu numărul 8 pe tricou, cel care i-a aparținut în trecut jucătorului aflat acum în Japonia, la Vissel Kobe, iar acum este purtat de către Dani Alves (38 de ani), jucător revenit la Barcelona în toamna trecută.

Dani Alves, dispus să-i cedeze tricoul cu numărul 8 lui Pedri

După ce a auzit de dorința pe care o are Pedri, Dani Alves spune că este gata să îi dea tricoul cu numărul opt urmașului lui Iniesta la finalul sezonului. Brazilianul este dispus să facă acest gest fie că va rămâne la Barcelona, fie că va pleca de la gruparea blaugrana.

Am citit intr-un interviu în care a spus că îi place numărul 8 și am vorbit cu cei de la club, ca din sezonul viitor, dacă vrea, poate să-l ia, dacă rămân, bineînteles. Dacă plec, îl poate lua imediat.

Dacă îl vrea, e al lui, dar există o singură misiune, trebuie să-l apere bine, pentru că acest tricou a fost purtat de oameni grozavi, oameni foarte speciali, mai ales pentru mine, precum Iniesta sau Hristo... sunt oameni care au a făcut multe pentru acest club.

Numerele trebuie apărate și respectate așa cum trebuie, au o istorie în spate, pentru cei care au onorat acest club”, a declarat Dani Alves, potrivit Mundo Deportivo.

De ce nu poate juca Pedri cu numărul 8 la Barcelona

Cu gândul la numărul lui Iniesta, Pedri evoluează în acest moment la FC Barcelona cu numărul 16, pe care l-a preluat în sezonul 2020-2021 de la Moussa Wague, care plecase împrumut la PAOK.

Când a ajuns la FC Barcelona, tânărul spaniol nu a putut avea numărul opt, pentru că îi aparținea în acel moment brazilianului Arthur Melo, plecat în septembrie 2020 la Juventus.

Ajuns în locul lui Arthur la Barcelona de la Juventus, Miralem Pjanic a preluat atunci tricoul cu numărul 8, în timp ce Pedri a rămas cu numărul 16 pentru acel sezon.

O nouă șansă pentru a evolua cu numărul lui Iniesta a fost în vara anului trecut. Pjanic a plecat de la FC Barcelona, însă după ce s-a încheiat fereastra de transferuri în Franța. Până ce mutarea s-a finalizat, trupa blaugrana a fost nevoită să-l înregistreze pe mijlocașul bosniac cu numărul opt pentru sezonul respectiv.

După plecarea în final a lui Pjanic, Pedri nu a mai putut prelua tricoul cu numărul opt, pentru că nu se mai puteau modifica înregistrările făcute înainte de startul sezonului.

După ce Barca l-a cedat pe Pjanic, numărul 8 tot nu a ajuns la Pedri pentru că a venit Dani Alves

Pjanic a plecat de la Barcelona, însă tricoul cu numărul opt la Barcelona tot nu a rămas liber. Dani Alves, revenit în acest sezon pe Camp Nou la 38 de ani, a luat numărul care i-a aparținut lui Iniesta.

Acum, șansa lui Pedri de a îmbrăca tricoul cu numărul mult visat se poate realiza în momentul în care Dani Alves va pleca de la echipă sau va decide să renunțe la numărul purtat în acest sezon, în eventualitatea unei prelungiri de contract cu Barcelona, notează Sport.es.

  • 20 meciuri a bifat Pedri pentru FC Barcelona în acest sezon
  • patru goluri și un assist a reușit Pedri în meciurile jucate
  • 80 de milioane de euro este cota de piață a lui Pedri, potrivit Transfermarkt

Mijlocașul spaniol a fost inclus recent pe lista celor mai promițători jucători adolescenți din fotbalul mondial. Doar Jude Bellingham, englezul de la Borussia Dortmund, i-a luat fața lui Pedri, în opinia jurnaliștilor de la FourFourTwo.

Etichete: barcelona , dani alves , pedri , numar tricou pedri


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Îl doriți pe Mircea Lucescu la Rapid?”. Victor Angelescu a dat răspunsul imediat

Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

Victor Pițurcă a auzit că FCSB vrea să joace în Ghecea și i-a dat replica lui Gigi Becali

E gata! Standard a acceptat oferta pentru Denis Drăguș: câți bani încasează

Citeşte şi

Negocieri complicate la Barcelona. Căpitanul pune condiții

Video Barcelona - Valencia 4-2. Lewandowski, MVP. A bifat primul hat-trick în La Liga. Valencia, o repriză în 10

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWCât de mare a crescut fiul actriței Sandra Bullock. Are doar 14 ani, dar deja a întrecut-o pe mama lui la înălțime

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Digi World

Vrei să-ți păstrezi creierul sănătos? Iată ce ar trebui să incluzi în dietă, potrivit unui nou studiu

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”