David de Gea / Foto: Profimedia

David de Gea se poate întoarce în Spania, după cele 12 sezoane petrecute la Manchester United

articol scris de Digi Sport
20.07.2023, 17:33
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

După 12 ani petrecuți la Manchester United, David de Gea (32 de ani) a decis să plece de pe Old Trafford. 

În locul portarului spaniol, oficialii formației din Marea Britanie au decis să îl transfere pe Andre Onana de la Inter Milan, în schimbul a 50 de milioane de euro. 

David de Gea este dorit de Sevilla

Pentru ”Diavolii Roșii”, goalkeeper-ul a evoluat în 545 de partide și a reușit să pună umărul la ultimul titlu câștigat, cel din sezonul 2013. 

Chiar dacă în ultimele sezoane nu a fost la cel mai înalt nivel, David de Gea un duce lipsă de oferte, iar după propunerea de la Al-Nassr, o altă formație îl dorește. 

Potrivit celor de la Daily Mail, Sevilla îl vede pe spaniol înlocuitorul perfect pentru Bounou. Portarul marocan este dorit de mai multe echipe de top din Europa, iar formația din La Liga este gata să îl vândă din cauza problemelor financiare. 

Dacă de Gea ar accepta propunerea Andaluzilor, acesta ar reveni în campionatul Spaniei după 12 ani. Goalkeeper-ul este un produs al academiei celor de la Atletico Madrid, echipă pentru care a evoluat și la seniori între 2009 și 2011. 

David de Gea a plecat de la Manchester United, după 12 ani: "A fost o perioadă de neuitat"

După mai multe runde de negocieri eșuate între cele două părți, David de Gea a ales să plece de la Manchester United. Portarul spaniol a postat un mesaj pe rețelele sociale și a ținut să își ia rămas bun de la fanii "Diavolilor", dar și de la clubul care i-a oferit mai multe momente de neuitat.

"Am vrut doar să trimit acest mesaj de adio tuturor suporterilor lui Manchester United. Aș dori să-mi exprim recunoștința și aprecierea neclintită pentru dragostea din ultimii 12 ani. Am realizat multe de când dragul meu, Sir Alex Ferguson, m-a adus la acest club.

Am fost incredibil de mândru de fiecare dată când am purtat acest tricou, am reprezentat cel mai mare club din lume și a fost o onoare pe care au avut-o doar câțiva fotbaliști norocoși.

A fost o perioadă de neuitat și de succes de când am venit aici. Nu credeam că atunci când am plecat din Madrid, pe vremea când eram un puști, voi reuși să realizez așa ceva. Acum, este momentul potrivit să accept o nouă provocare, să mă împing din nou într-un mediu nou.

Manchester va fi mereu în inima mea, Manchester m-a modelat și nu mă va părăsi niciodată”, a fost mesajul lui De Gea, pe Twitter.

Sevilla are nevoie de 90 de milioane de euro

În cursul zilei de sâmbătă, 1 iulie, Pepe Castro, președintele clubului, a făcut un anunț șoc: ”Toată echipa este de vânzare”, citat de Marca. 

Sevilla se confruntă cu probleme financiare și are mare nevoie de nu mai puțin de 90 de milioane de euro pentru a ajunge din nou pe linia de plutire. 

Pentru a face posibil acest lucru, Pepe Castro i-a transmis noului director sportiv, Victor Orta, că poate să vândă orice jucător din actualul lot pregătit de Jose Luis Mendilibar. 

Andaluzii au început deja să contacteze o mare parte din echipele importante din Europa pentru a oferi jucători, iar Manchester United a fost formația căreia i s-au propus cei mai mulți fotbaliști. 

În acest moment, lotul celor de la Sevilla este evaluat de către transfermarkt.com la 196,75 milioane de euro. Cel mai valoros jucător al echipei este Youssef En-Nesyri (26 de ani) care are o cotă de piață de 20 de milioane de euro. După marocan urmează Lucas Ocampos (28 de ani), Bono (32 de ani) și Gonzalo Montiel, toți trei valorând cât 12 milioane de euro. 

Etichete: manchester united , sevilla , de gea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Familia lui Schumacher a strâns 4.000.000 €. Bani pentru ”tratamente pe care nicio ființă umană nu le-a primit”

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Întrebat dacă ar semna cu FCSB, antrenorul care a uimit pe toată lumea a dat imediat răspunsul

Presa din Grecia a aflat! Ce vrea să facă PAOK dacă ia titlul chiar pe terenul rivalei istorice

Exclusiv Florin Prunea: ”Fără dar și poate, este numărul 1 din România”

Lotul Franței pentru EURO 2024 a fost anunțat! Decizie neașteptată a selecționerului

Citeşte şi

Transferul de 100.000.000€ a picat. Cristiano Ronaldo, refuzat direct

Video După aproape 700 de meciuri, ”cea mai mare legendă” a ieșit în lacrimi de pe teren și va pleca de la echipă

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”