Gică Popescu și Lionel Messi, în tricoul Barcelonei / Foto: Getty Images

Exclusiv "Eu ce v-am spus? Cred că a fost o strategie". Gică Popescu, deloc impresionat de anunțul lui Messi

articol scris de Alex Stanila
05.09.2020, 11:53
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Gică Popescu a comentat decizia anunțată ieri de Lionel Messi, aceea de a rămâne la FC Barcelona pentru cel puțin încă un sezon.

Fostul căpitan al Barcelonei spune că se aștepta la un astfel de deznodământ, iar întreaga tevatură ar fi fost o strategie a argentinianului, cel mai probabil legată de președintele Josep Maria Bartomeu, cu care Messi nu are deloc o relație bună.

Gică Popescu: "Cred că Messi își va încheia cariera la Barcelona"

Popescu spune că nu vede posibilă o plecare a lui Messi la Manchester City nici în 2021, în viziunea președintelui de la FC Viitorul existând șanse ca decarul catalanilor să își încheie cariera pe Camp Nou.

"Eu ce v-am spus? Am spus de prima dată că eu nu cred că va pleca. Cred că a fost o strategie de-ale lui. Eu cred că acolo va termina fotbalul, la Barcelona.

Sau dacă va pleca, va pleca în America sau în Argentina, la el. Nu-l văd la Manchester City sau la o altă echipă în Europa", a declarat Gică Popescu, pentru digisport.ro.

Lionel Messi rămâne la Barcelona

Decizia lui Messi a venit la capătul unor zile extrem de tensionate între tatăl și agentul său, Jorge, și președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu. Argentinianul a insistat să plece liber de contract, însă atât oficialii clubului catalan, cât și La Liga, i-au transmis că are o clauză de reziliere activă, în valoare de 700 de milioane de euro.

În acest fel, fotbalistul argentinian, care a cucerit de șase ori Balonul de Aur, și-a dorit să evite o despărțire tristă de singurul club la care a evoluat până în prezent, dar și eventualele probleme juridice care ar fi putut apărea în cazul unui transfer fără acordul catalanilor.

"Eram sigur că pot pleca liber, președintele mereu mi-a spus că la finalul fiecărui sezon pot decide dacă rămân sau nu. Acum se bazează pe faptul că nu am spus asta înainte de 10 iunie, o dată la care eram în luptă pentru La Liga și în mijlocul acestei pandemii groaznice, care a afectat tot sezonul.

De aceea am decis să rămân la club. Voi continua la acest club, pentru că președintele mi-a spus că singura varianta de a pleca este achitarea clauzei de 700 de milioane de euro, ceea ce e imposibil.

Mai exista o variantă, aceea de a avea un proces cu clubul, dar nu aș merge niciodată la tribunal împotriva Barcelonei, pentru că este clubul pe care îl iubesc și care mi-a dat totul. E clubul vieții mele, aici mi-am făcut viața. Nu mi-a trecut niciodată prin minte să fac asta", a declarat Messi, pentru Goal.

  • 731 de meciuri, 634 de goluri și 285 de pase decisive a strâns Messi, la prima echipă a Barcelonei, din 2005 și până în prezent
  • 30 iunie 2021 este data la care expiră actuala înțelegere a argentinianului cu FC Barcelona

Etichete: barcelona , la liga , gica popescu , lionel messi , josep bartomeu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Mihai Popescu, întrebat de transferul la FCSB după umilința suferită de Farul: ”Ce interes după acest meci?”

”Credeți că Dinamo va retrograda?” Mircea Rednic: ”Nu mai vorbiți că sunt dinamovist!”

Jurgen Klopp a lămurit totul, după cearta cu Mohamed Salah

Citeşte şi

Primesc o avere de la sponsori! Care sunt cluburile care câștigă cei mai mulți bani

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”