Jucătorii Barcelonei / Foto: Profimedia

Fotbalistul Barcelonei care regretă că nu a plecat încă de la club

articol scris de Digi Sport
16.08.2022, 15:34
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Clubul Barcelona reprezintă un vis pentru toți jucătorii, iar cei care ajung să evolueaze pentru gruparea de pe Camp Nou rămân atașați de formația iberică.

Există însă și excepții, chiar de la un campion mondial, care a ajuns să fie "persoana non-grata" la gruparea catalană.

Fotbalistul Barcelonei care regretă că nu a plecat încă de la club

Samuel Umtiti (28 de ani) și-a extins contractul cu Barcelona în luna ianuarie, în încercarea de a face un favor clubului, care are probleme financiare.

Acesta și-a redus salariul, iar în schimb a primit o durată mai lungă a înțelegerii. Totuși, situația sa de la club din punct de vedere sportiv a rămas una precară, Xavi nefiind un fan al fundașului central.

Astfel, presa iberică anunță că Umtiti regretă faptul că a decis să parafeze noul contra și că nu a plecat mai repede de la formația catalană. Fotbalistul din Hexagon nu a fost nici pe bancă la primul meci oficial jucat de catalani, cu Rayo Vallecano.

Unul dintre cluburile despre care s-a vehiculat în presă că ar putea să fie interesat de transferul lui Umtiti este chiar cel la care a crescut, Olympique Lyon.

Aceștia au făcut mai multe "repatrieri" în această vară, precum cea a lui Alexandre Lacazette, ultima dată la Arsenal, sau a lui Correntin Tolisso, de la Bayern Munchen.

Xavi, start nefast pe banca Barcelonei. Record negativ pentru antrenorul iberic

FC Barcelona a început cu stângul noul sezon de La Liga și a remizat pe teren propriu, 0-0, cu Rayo Vallecano. Catalanii au dominat partida de la un capăt la altul și au avut mai multe șanse bune de a marca, însă au și tremurat la rândul lor, când oaspeții au ratat în două rânduri.

Cei de la Rayo puteau da lovitura, însă pe rând Alvaro Garcia și Canello au ratat din poziție de unu contra unu cu Marc Andre Ter-Stegen. Egalul făcut de Barcelona înseamnă o bornă negativă pentru Xavi, tânărul tehnician al trupei Blaugrana.

După 38 de partide, acesta are 20 de succese ca antrenor al Barcelonei, adică un procentaj de doar 52.63 la sută de victorii.

Xavi este astfel cel mai slab antrenor din ultimii 20 de ani al Barcelonei când vorbim de procentajul numărului de meciuri câștigate. Totuși, el ar putea schimba această statistică în curând, dacă formația de pe Camp Nou își respectă blazonul și se va lupta la titlu în actuala stagiune.

Ca și comparație, Ronaldo Koeman a avut un procentaj de 58.21 la sută de meciuri câștigate, Quique Setien de 64.00 la sută, iar Ernesto Valverde de 66.90 la sută.

Barcelona - Rayo Vallecano 0-0. Lewandowski nu a putut marca la debutul oficial pe Camp Nou

Catalanii și-au creat o ocazie importantă în prima repriză, când Dembele a pătruns în careu, însă a șutat pe direcția portarului advers.

În repriza secundă, Fati a fost aproape să deschidă scorul, dar șutul său din minutul 65 a fost respins alături de Dimitrievski. Lewandowski a trecut și el pe lângă gol în minutul 85, când voleul său nu a prins cadrul porții.

În cel de-al treilea minut al prelungirilor, Busquets a primit al doilea galben pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Falcao, dar echipa sa a reușit să păstreze rezultatul intact până la fluierul final.

VIDEO REZUMAT Barcelona - Rayo Vallecano 0-0

Etichete: barcelona , transfer , samuel umtiti


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

Sorana Cîrstea a făcut anunțul: ”Capitol închis”. Imediat a rostit numele Simonei Halep

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Oltenii au restabilit egalitatea

Foto Imaginile spun totul: ce s-a întâmplat după scandalul lui Klopp cu Salah + Antrenorul a rostit doar câteva cuvinte

Citeşte şi

După ce PSG a oferit 200.000.000€ pentru noua ”perlă” a Barcelonei, catalanii au luat decizia finală

Barcelona face primul transfer al verii: un campion mondial cu Argentina!

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale