Frenkie de Jong, jucătorul Barcelonei / Foto: Profimedia

Frenkie de Jong rupe tăcerea și vorbește pentru prima dată despre "telenovela" plecării sale de la Barcelona

articol scris de Digi Sport
22.09.2022, 07:56
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Frenkie de Jong (25 de ani) a vorbit pentru prima dată public despre toată "telenovela" în care a fost implicat în perioada de mercato din vară.

Mijlocașul batav al celor de la Barcelona a fost dorit insistent de Manchester United, care chiar a avut o ofertă de 85 de milioane de euro acceptată de catalani.

Frenkie de Jong, despre oferta de la Manchester United

În cele din urmă mutarea a picat, după ce De Jong a refuzat propunerea. Ba mai mult, jucătorul olandez a declinat și alte oferte, de la Chelsea și Bayern Munchen, pentru a rămâne pe Camp Nou.

Acum, după ce totul s-a calmat și perioada de mercato s-a încheiat, batavul a decis să vorbească despre situația prin care a trecut.

"Tot timpul mi-am dorit să rămân la Barcelona în această vară. De asta am rămas calm pe tot parcursul verii. Clubul are ideile proprii, eu am ideile mele, uneori se bat cap în cap. Dar în final lucrurile au decurs ok", a declarat Frenkie de Jong, conform Fabrizio Romano.

Xavi s-a decis! Rolul pe care îl va avea Frenkie de Jong, jucătorul care a refuzat să plece de la Barcelona în vară

Chiar și Xavi îl voia plecat pe De Jong, asta pentru a putea finaliza aducerea unui alt mijlocaș excepțional, Bernardo Silva, de la Manchester City. Tehnicianul catalanilor a trebuit însă să accepte faptul că olandezul va juca pe Camp Nou cel puțin până în iarnă.

Acum, presa iberică anunță rolul nou pe care Xavi i l-a găsit lui Frenkie de Jong, în contextul în care mijlocașii titulari, care par bătuți în cuie, sunt Sergio Busquets, Pedri și Gavi. Batavul va fi "dublura" lui Sergio Busquets, care se află, cel mai probabil, la ultimul sezon în tricoul grupării "blaugrana".

De Jong a jucat până acum ca titular în doar 4 din cele 8 partide jucate de catalani.

Barcelona, cu ochii pe un alt mijlocaș

După ce a bifat în această vară două transferuri din curtea lui Chelsea, Marcos Alonso și Andreas Christensen, ibericii au pus ochii pe un alt jucător al grupării londoneze. Jorginho, italo-brazilianul, ar putea să ajungă pe Camp Nou din stagiunea viitoare.

El mai are contract cu Chelsea doar până în vara anului 2023, iar momentan nu există vreun semnal că ar urma să-și prelungească înțelegerea. El este un mijlocaș defensiv cerebral, pe placul lui Xavi, și ar putea servi ca o altă variantă de înlocuirea pentru Sergio Busquets.

Etichete: barcelona , transfer , frenkie de jong


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

OUT până în 2025! Lovitura primită de Barcelona și un alt club în același timp

OUT de la Barcelona! A costat 40.000.000€, dar pleacă după șase luni: Xavi nu a fost convins

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă