Gareth Bale a marcat golul prin care Real Madrid a cucerit ultima oară Cupa Regelui / Foto: Getty Images

Video Gareth Bale şi-a revenit la timp. Galezul şi Real Madrid sunt ultimii care au oprit Barça să câştige Cupa Regelui

05.02.2019, 23:47
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Pe Camp Nou, Real Madrid va conta pe un Gareth Bale la capacitate maximă, în prima manşă din semifinalele Cupei Regelui, împotriva celor de la FC Barcelona. Primul El Clasico din cele trei programate în mai puţin de o lună se joacă ÎN DIRECT la Digi Sport 1, miercuri, la ora 22:00.

Meciul cu Alaves i-a adus veşti şi mai bune lui Santiago Solari, pe lângă a cincea victorie consecutivă, în toate competiţiile. Recent revenit după accidentare, Gareth Bale a stat pe teren mai bine de o oră.

Acum, galezul este pregătit să joace 90 de minute contra marii rivale, în semifinalele Cupei Regelui. Bale a înscris şi sezonul trecut, în campionat, pe terenul catalanilor.

"Gareth vine după un proces de recuperare. După absenţă, a jucat 30 de minute, apoi 60 de minute. Uşor, uşor, revine la ritmul lui", a spus antrenorul madrilenilor, Santiago Solari.

Recuperarea fostului jucător de la Tottenahm vine cum nu se poate mai bine. Bale este ultimul care a împiedicat-o pe Barcelona să câştige Cupa Regelui. Au trecut aproape 5 ani de la finala din sezonul 2013/14. La Valencia, pe Mestalla, Real Madrid s-a impus cu 2-1 în faţa grupării blaugrana şi cucerea trofeul pentru a 19-a oară.

Gareth Bale, coşmarul lui Marc Bartra

Pe 16 aprilie 2014, Bale a creat una dintre fazele antologice ale rivalităţii dintre Real Madrid şi FC Barcelona. În minutul 85 al partidei, într-un moment în care se părea că finala se îndreaptă spre prelungiri, galezul a pornit într-o cursă dezlănţuită în banda stângă.

Fotbalistul formaţiei blanco a dat mingea pe lângă Marc Bartra, iar fundaşul catalan l-a împins în afara terenului. Bale a reuşit să rămână pe picioare, şi-a ocolit efectiv adversarul, l-a depăşit în viteză (a sprintat cu 31 de km/h) şi a marcat printre picioarele lui Pinto.

Bartra a fost bântuit mult timp de acea fază. "Sunt sigur că dacă nu aveam dureri musculare, el nu ar fi plecat de lângă mine. Gândind la rece, trebuia să îl faultez în momentul în care a fost lângă mine, chiar dacă riscam un cartonaș", a declarat apărătorul care, ajuns la 28 de ani, evoluează la Betis Sevilla.

Doar 4 meciuri pierdute în Cupă, din 2014. Două, în acest sezon

De la acel meci, FC Barcelona a mai pierdut doar 4 meciuri în Cupa Regelui. Două dintre ele, în actuala stagiune. Catalanii au revenit de fiecare dată şi s-au calificat, iar în 2015, 2016, 2017 şi 2018 au câştigat trofeul şi au ajuns la 30 de succese în această competiţie, record absolut.

Totuşi, Barça aşteaptă o victorie în faţa marii rivale în Cupa Regelui din ianuarie 2012. De 7 ani aşadar. Atunci a fost 2-1 pe Santiago Bernabeu, în turul sferturilor de finală. Actualul lider din La Liga a mers mai departe, după 2-2 pe Camp Nou. De la acel succes, s-au mai jucat 4 meciuri: Real Madrid s-a impus de două ori, iar în două rânduri s-a terminat egal.

Etichete: real madrid , fc barcelona , gareth bale , cupa regelui , el clasico 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de mahmureală a primit o veste devastatoare de la medici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția lui Dan Șucu, după întâlnirea avută cu Marius Șumudică

Coșmar! Ana Bogdan, învinsă de două ori într-o zi de aceeași jucătoare. Românca a câștigat puțin peste 2.000 €

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Are cel mai mare salariu de la Dinamo, dar ”este prea slab să joace”

Citeşte şi

Cinci locuri în Champions League pentru Germania, pentru sezonul 2024/2025

Galerie Foto Știm care sunt ultimele modificări la stadionul lui Real Madrid! Cum arată noua ”bijuterie” a madrilenilor

PEROZ61 de ani? Demi Moore le face "concurență" fiicelor ei, în cele mai noi imagini needitate în care apar toate în costum de baie

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF