Benzema și Gavi, în El Clasico. Foto: Profimedia.

Exclusiv Ilie Dumitrescu a prezentat detaliul care a făcut diferența în ”El Clasico”, Barcelona - Real Madrid 1-2

articol scris de Digi Sport
24.10.2021, 19:49
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Real Madrid a revenit pe primul loc în La Liga după victoria împotriva marii rivale FC Barcelona, scor 2-1, pe Camp Nou, în etapa a 10-a, în direct pe Digi Sport 1.

Ilie Dumitrescu: "E o limită de exprimare la Barcelona"

Ilie Dumitrescu este de părere că experiența superioară a jucătorilor de la Real Madrid a făcut diferența în acest derby.

Episodul 247 din "El Clasico" a fost adjudecat de Real Madrid, chiar pe terenul Barcelonei. Madrilenii s-au impus cu 2-1 și au bifat o performanță istorică: 4 victorii la rând în El Clasico. Nu s-a mai întâmplat asta din 1965.

Golurile au fost reuşite de către David Alaba (32’) şi Lucas Vazquez (90+3’) pentru Real Madrid, respectiv Sergio Aguero (90+7’) pentru Barcelona.

VIDEO Rezumatul meciului Barcelona - Real Madrid 1-2

"Este clar că echipa cu o linie de mijloc mai bună a făcut diferența. Real, în afara faptului că este o echipă reactivă, are mereu un punct de sprijin în Benzema. Vinicius mi se pare într-o formă extraordinară, în prima repriză a tras echipa după el. A fost cam singurul jucător din atac care s-a ridicat la un nivel foarte bun.

Echipa Realului știe să acopere foarte bine zonele, nu se aruncă să facă presing într-o zonă avansată. Casemiro stă tot timpul în fața fundașilor centrali. Alaba și Militao au făcut un joc exact. Sunt uimit de capacitatea de efort pe care o are Modric. Recuperează, nu pierde mingea, are și pase senzaționale.

De cealaltă parte, în afara lui Busquets, nu există acea maturitate și acea experiență de a pune în valoare jucătorii de atac. Este greu să creezi o formulă care să aibă consistență pe faza ofensivă. Relațiile de joc lipsesc. Este o limită de exprimare la Barcelona. Memphis Depay nu este un ‘9’, cred că ar da un randament mai bun în spatele atacantului, într-un sistem 4-2-3-1.

Aceste meciuri decid soarta antrenorului. Ne aducem aminte ce s-a întâmplat cu Lopetegui. Real este echipa care are jucători cu mare experiență, care știu să joace genul ăsta de partide. S-a văzut în multe momente, chiar dacă nu mai aveau capacitatea fizică la un moment dat. Au acoperit zonele, au ținut de minge", a spus Ilie Dumitrescu la emisiunea Fotbal European de la Digi Sport 1.

La meci au asistat 86.422 de spectatori, fiind cea mai slabă asistenţă din ultimele zece ediţii ale El Clasico la Barcelona, cu excepţia partidei din 24 octombrie 2020, când spectatorii nu au avut acces pe Camp Nou, din cauza pandemiei de coronavirus.

Real este pe primul loc în clasament, cu 20 de puncte, la egalitate cu FC Sevilla şi Real Sociedad. FC Barcelona este pe locul 8, cu 15 puncte.

Clasamentul La Liga

Etichete: real madrid , barcelona , el clasico , ilie dumitrescu , laliga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Nu primesc foarte mulți bani la FCSB”. Ce salariu are campionul României

Mihai Rotaru, propunere suprinză pentru Edi Iordănescu! Pe cine cere la EURO

Ziua Z s-a amânat! Când se rezolvă transferul lui Florinel Coman. Ce oferă qatarezii și ce vrea Gigi Becali

Jose Mourinho și-a ales favoritele pentru câștigarea EURO 2024: ”Ele sunt cele mai puternice echipe!”

Citeşte şi

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

Exclusiv Ilie Dumitrescu, impresionat de DOUĂ aspecte după Dortmund-PSG 1-0. ”119 km alergați / A fost superior”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când o femeie prinde o cobră cu mâinile goale. Șarpele era pe punctul să o atace