Joan Laporta, președintele Barcelonei / Foto: Profimedia

Joan Laporta, optimist cu privire la situația financiară a Barcelonei: ”Clubul are o putere enormă de a atrage capital”

articol scris de Digi Sport
08.06.2022, 23:47
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Joan Laporta (59 de ani), președintele celor de la FC Barcelona, a vorbit despre situația financiară a clubului de pe Camp Nou.

Gruparea blaugrana continuă să se confrunte cu datorii uriașe, de ordinul sutelor de milioane de euro, din perioada în care la conducere se afla Josep Maria Bartomeu (59 de ani).

Joan Laporta a vorbit despre situația financiară a Barcelonei

Președintele Barcelonei spune că situația se poate îndrepta în perioada următoare, iar formația de pe Camp Nou va reveni în elita fotbalului european.

Când am ajuns, nu am putut plăti salariile pentru luna mai. Entitățile economice nu și-au mai primit ratele de 3 luni. Eram aproape morți. Când am ajuns, am reușit să revigorăm clubul, am restructurat clubul și datoria lui.

Acționarii au injectat bani, ceea ce nu se poate pentru un club ca al nostru. Dar sigur că clubul nu va aparține niciodată unui proprietar terță parte. Clubul va aparține mereu socios.

Nu suntem responsabili pentru managementul trecut. Avem aceste oferte economice care sunt opțiuni de îmbunătățire a situației economice, de a rămâne proprietari ai clubului.

Pot să anunț că joi, dacă votați pentru, vom lansa aceste oferte economice. Asta înseamnă că vom avea o sumă netă pozitivă, vom avea o rată normală de îndatorare și vom putea transfera jucători pentru a fi competitivi.

Acest lucru ne va permite să devenim din nou competitivi împotriva cluburilor de stat sau cu proprietarii bogați. Este fundamental să rămânem competitivi.

La un an de la întoarcerea noastră, vă spun. Barcelona este puternică. Clubul are o putere enormă de a atrage capital, investitorii menținându-ne modelul de proprietate. Dacă socios ne permite să activăm aceste două oferte economice, vom fi bine”, a declarat Joan Laporta, pentru BarcaTV.

Barcelona modifică drastic structura salarială

Concret, conform cotidianului spaniol AS, oficialul de pe Camp Nou a fixat o limită de 10 milioane de euro pe an, sumă care nu mai poate fi depășită de niciun fotbalist care îmbracă sau va îmbrăca tricoul "blaugrana" în viitor. 

În acest moment, în vestiar există trei nume care depășesc noul plafon: Gerard Pique (35 de ani), Sergio Busquets (33 de ani) și Frenkie de Jong (25 de ani). Toți trei vor primi propuneri de micșorare a salariului actual, cu până la 50%. 

De asemenea, potrivit aceleiași surse, decizia îl afectează și pe Robert Lewandowski (33 de ani). Astfel, el ar urma să primească un venit anual de doar 9 milioane de euro anual la Barcelona

Etichete: fc barcelona , joan laporta , josep maria bartomeu , datorii barcelona


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense sunt în desfăşurare duminică seara în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran a difuzat rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”

Dramatic! Echipa retrogradată s-a decis după al cincilea criteriu de departajare

Citeşte şi

100 de milioane de euro pentru Barcelona

Xavi a spus totul la conferință, după ce presa spaniolă i-a anunțat plecarea de la Barcelona

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian