Xavi Hernandez, alături de jucătorii de la Barcelona / Foto: Profimedia

Momentul în care Xavi s-a săturat de ”fițele” jucătorilor săi de la Barcelona: ”Atunci puneți 5 milioane € pe masă”

articol scris de Digi Sport
20.06.2022, 12:23
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

La primul sezon pe banca celor de la FC Barcelona, Xavi Hernandez (42 de ani) a încheiat pe poziția a doua în ierarhia finală din La Liga. A fost un an cu multe încercări pentru tehnicianul iberic.

Mesajul lui Xavi pentru jucătorii săi de la Barcelona înaintea unui amical în Australia: ”Dacă nu vreți, atunci puneți cinci milioane de euro din propriile buzunare”

Una dintre problemele pe care Xavi a fost nevoit să le gestioneze a fost situația financiară precară în care se află FC Barcelona în acest moment și nemulțumirile jucătorilor în legătură cu aceasta. Clubul catalan a fost nevoit să facă unele sacrificii pentru a rămâne pe linia de plutire, iar vedetele din lotul vicecampioanei Spaniei au cam strâmbat din nas.

La finalul lunii mai, Barcelona a fost solicitată pentru a juca un meci amical în Australia, contra unei echipe formate din cei mai buni jucători care evoluează la Antipozi. Pentru cele 90 de minute de spectacol, catalanii au încasat nu mai puțin de 5 milioane de euro, însă jucătorii lui Xavi nu ar fi vrut să facă acea deplasare lungă, spre nemulțumirea antrenorului.

Jucăm acest meci pentru ca FC Barcelona să ne poată plăti salariile. Dacă nu vreți, atunci puneți cinci milioane de euro pe masă, din propriile buzunare, eu îi voi duce președintelui și nu mai mergem în Australia”, a fost mesajul lui Xavi pentru jucătorii săi, potrivit El Periodico.

Partida s-a jucat în cele din urmă la Sidney în fața a peste 70.000 de oameni, iar Barcelona s-a impus în fața A-Leagues All Stars, scor 3-2, grație reușitelor lui Ousmane Dembele, Adama Traore și Ansu Fati.

Concluziile lui Xavi, după prima stagiune la FC Barcelona: ”Nu putem accepta un alt sezon fără trofeu”

După ce primul sezon se poate spune că a fost de acomodare pentru Xavi Hernandez la Barcelona, tehnicianul a dezvăluit care sunt planurile grupării blaugrana pentru următorul. 

Nu sunt fericit, dar sunt mulțumit. În noiembrie, clubul era într-o formă proastă, dar ne-am calificat în Liga Campionilor și vom juca în Supercupă. Precum clubul, sunt o persoană exigentă, am făcut lucruri grozave, dar nu ne-am îmbunătățit suficient. Nu putem accepta un alt sezon fără trofeu. Vom câștiga trofee în sezonul viitor.

Am vorbit cu președintele și cu directorul sportiv. Trebuie să schimbăm unele lucruri, asta e clar. Echipa trebuie consolidată. Credem că clubul va putea face toate schimbările de care avem nevoie. Acum că ne-am îndeplinit obiectivele, credem că vom putea face ceea ce trebuie pentru a întări echipa așa cum ne dorim pentru sezonul viitor”, a declarat Xavi Hernandez, potrivit BarcaTV.

Etichete: barcelona , xavi , barcelona australia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

Exclusiv ”Mitriță rămâne?” Mihai Rotaru a dat răspunsul pe loc despre vedeta Universității Craiova

Citeşte şi

OUT de la Barcelona! A costat 40.000.000€, dar pleacă după șase luni: Xavi nu a fost convins

Negocieri complicate la Barcelona. Căpitanul pune condiții

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă