Mason Greenwood / Foto: Profimedia

Protagonistul celui mai controversat transfer al verii a marcat primul gol după 628 de zile! A fost acuzat de viol

articol scris de Digi Sport
08.10.2023, 23:01
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 1

Mason Greenwood (22 de ani) a fost împrumutat de Manchester United la Getafe în perioada de mercato din vară.

Mason Greenwood, primul gol după 628 de zile

Faptul că atacantul tras ”pe linie moartă” de Manchester United și-a găsit o nouă echipă a surprins lumea fotbalului, întrucât acesta s-a aflat în mijlocul unui scandal uriaș, după ce iubita sa l-a acuzat de viol și violență domestică. Ulterior, tânăra și-a retras acuzațiile, iar cei doi s-au împăcat și acum au împreună un copil.

În ciuda faptului că Greenwood și-a pătat reputația și a fost inactiv aproape doi ani, spaniolii de la Getafe i-au oferit o nouă șansă, iar englezul le-a răsplătit încrederea.

Mason Greenwood a punctat în partida Celta Vigo - Getafe 2-2. A fost primul său gol după o ”secetă” de 628 de zile. Ultima reușită a englezului data din 19 ianuarie 2022, într-un meci Manchester United - Brentford 3-1.

  • 5 milioane de euro este cota de piață a lui Greenwood, potrivit Transfermarkt.

Explicația oferită de Getafe după ce l-a transferat pe Mason Greenwood

"Este o situație foarte delicată. Toată lumea știe ce s-a întâmplat și măsurile necesare au fost luate, noi nu putem vorbi decât de fotbal. Cred că autoritățile și-au făcut treaba și toată lumea știe că în final nu a fost condamnat.

Așadar, e o persoană liberă și un fotbalist de un nivel foarte înalt, care vine la Getafe cu un entuziasm enorm, iar noi îl vom ajuta să revină la cel mai înalt nivel. Știm cu toții ce calitate are", a spus Jose Bordalas, antrenorul lui Getafe, conform presei britanice.

Greenwood, o mare speranţă a fotbalului englez, fusese arestat în ianuarie 2022, după ce pe reţelele de socializare au fost postate fotografii şi videoclipuri în care apărea o tânără cu faţa însângerată şi vânătăi pe corp.

Galerie Foto

El fusese acuzat de aceeaşi reclamantă de tentativă de viol şi agresiune pentru fapte care ar fi fost comise în 2021, precum şi de comportament de control şi coerciţie, fapte ce au început conform acuzării în 2018.

Eliberat în februarie 2022, apoi reîncarcerat pentru că nu a respectat obligaţiile controlului judiciar, atacantul a fost eliberat din nou în octombrie anul trecut.

Format la Manchester United, Greenwood a debutat ca profesionist în 2019, el reuşind 35 de goluri în 129 de meciuri. În februarie 2021, fotbalistul şi-a prelungit contractul până în 2025.

Clubul l-a suspendat pe 30 ianuarie 2022, la câteva ore de la acuzaţii, şi a lansat puţin după aceea o anchetă internă.

Etichete: getafe , mason greenwood , gol greenwood


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Anunțul făcut de Florin Tănase, după ce a fost întrebat dacă semnează cu FCSB

Prima decizie luată de FCSB după ce instanța a comunicat motivarea hotărârii în cazul palmaresului

FC Botoșani - CS Mioveni, LIVE VIDEO, 20:00, Digi Sport 1. Primul baraj pentru menținerea/promovarea în SuperLiga! Echipele

L-a vândut cu 3.000.000€, iar acum a fost întrebat despre revenirea sa în SuperLiga. Gică Hagi: ”Așa cred eu”

Citeşte şi

Barcelona și Manchester United pregătesc schimbul verii! Catalanii vor să scape de fotbalistul de 40.000.000€

Barcelona vrea să transfere un fotbalist acuzat că și-a bătut și violat iubita: ”Laporta m-a întrebat de el”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”