Mikel Arteta / Foto: Profimedia

Răspunsul lui Mikel Arteta, după ce a fost propus înlocuitorul lui Xavi la Barcelona

articol scris de Digi Sport
29.01.2024, 16:26
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Xavi (44 de ani) a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului.

După cum era de așteptat, Joan Laporta a început deja să-i caute înlocuitor.

Mikel Arteta nu vrea să devină antrenorul Barcelonei

Mikel Arteta (41 ani) este unul dintre numele care se află pe lista catalanilor. Totuși, potrivit celor de la The Independent, răspunsul antrenorului ar fi venit pe loc. Spaniolul a refuzat categoric posibilitatea de a îl înlocui pe Xavi.

Sursa citată scrie că planul lui Arteta este să continue proiectul pe care l-a început la Arsenal. Antrenorul își dorește în viitorul apropiat să transforme gruparea de pe ”Emirates” în unul dintre cele mai puternice cluburi din Europa. 

Până acum, Mikel Arteta a reușit să îi transforme pe ”Tunari” în candidați la titlu. Sezonul trecut, deși a fost lider aproape tot sezonul cu echipa sa, spaniolul a ratat mult râvnitul trofeu, care a ajuns la Manchester City. ”Răzbunarea” sa a venit în Supercupa Angliei, unde l-a învins pe Pep Guardiola

  • 30.06.2025 este data la care expiră actuala înțelegere a lui Arteta cu Arsenal.

Xavi pleacă de la Barcelona la finalul sezonului

Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului după meciul cu Villarreal, pierdut 3-5.

Vreau să vă anunț că nu voi mai continua ca antrenor al Barcelonei și după data de 30 iunie. Clubul are nevoie de o schimbare. Am luat decizia în urmă cu câteva zile. Cred că e momentul oportun.

Ca suporter al clubului, asta simt. Am gândit ca un suporter! Cred că e o decizie de bun-simț. Am pus clubul deasupra mea. Sper ca asta să detensioneze situația. Eu mă simt responsabil pentru tot. Am făcut o treabă bună până acum, dar se termină la 30 iunie.

Îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată. Este cel mai bun, trebuie să îi acordăm încredere. Ne-am întâlnit, am avut o discuție firească. E timpul pentru o schimbare!

M-am gândit la toți cei din club. Nimeni nu merită să fie în situația asta. M-am gândit la soția mea, la fratele meu, la staff. Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. E ultimul lucru pe care mi l-aș dori! Soluția este să mă opresc.

Încă nu le-am spus jucătorilor. Mâine voi discuta cu ei. Astăzi i-am văzut triști. Nu merită să treacă prin așa ceva. E multă calitate umană în vestiar. Încă trebuie să luptăm în La Liga. Sper să câștigăm și Liga Campionilor. Dar nici asta nu mă va face să mă răzgândesc”, a declarat Xavi, imediat după meciul cu Villarreal.

Etichete: barcelona , xavi , mikel arteta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara, de unde a fost transferat apoi la Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Video Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FCSB - CFR Cluj 0-0, ACUM, DGS 1. Derby echilibrat pe Arena Națională! Bîrligea, cea mai mare ocazie a primei reprize

Video Gigi Becali, prima apariție pe un stadion după aproape 4 ani! Gestul făcut la începutul meciului

Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua

Video Surpriză! Gigi Becali a venit la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului ”M-a rugat toată familia!”

Citeşte şi

S-a decis! Primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară

”Jucătorul-bumerang”! Fotbalistul care se întoarce a doua oară la Barcelona

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Varga anunță transferuri pe bandă rulantă și o echipă stelară! I-a transmis lui Gigi Becali că a început „războiul” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”