Lionel Messi, căpitanul Barcelonei / Foto: Profimedia

Exclusiv Reacția lui Gică Popescu, când a auzit ce salariu are Messi la Barcelona: "555 de milioane? Pe ce perioadă?"

articol scris de Digi Sport
05.02.2021, 08:17
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Ziarul El Mundo a publicat în această săptămână salariul "faraonic" al lui Leo Messi (33 de ani) la Barcelona, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Argentinianul a semnat, în noiembrie 2017, o înțelegere până în iulie 2021, în valoare brută de peste 555 de milioane de euro. Un contract care prevede o serie de clauze bănoase pentru Messi, inclusiv un bonus de fidelitate de 39 de milioane de euro.

Reacția lui Gică Popescu, când a auzit ce salariu are Messi la Barcelona: "555 de milioane? Pe ce perioadă?"

Gică Popescu (53 de ani), fostul căpitan al Barcelonei, care a evoluat la formația catalană în perioada 1995-1997, spune că salariul uriaș pe care îl are Messi este meritat, având în vedere performanțele pe care le-a atins argentinianul.

"555 de milioane de euro? Pe ce perioadă? 4 ani? Brut înseamnă undeva la 250 de milioane de euro. Eu cred că îi merită! Atât timp cât Messi e acolo, cred că Barcelona își scoate acești bani.

Barcelona participă la turnee și câștigă bani pentru că îl are pe Messi, vinde tricouri pentru că îl are pe Messi", a spus Gică Popescu, la Digi Sport Special.

Victor Font, candidat la funcția de președinte a clubului Barcelona și Rafael Nadal, fan declarat al lui Real Madrid, au avut o părere similară referitoare la contractul lui Messi.

300 de milioane de euro într-o bancă din Luxemburg, motivul contractului astronomic al lui Messi

Cotidianul catalan Sport a explicat cum s-a ajuns la acest contract astronomic. Totul a pornit în august 2017, când președintele Josep Maria Bartomeu a început să fie îngrijorat de clauza de reziliere a lui Messi, în valoare de 300 de milioane de euro.

Sud-americanul semnase o înțelegere nouă cu Barcelona în iunie 2017, însă Bartomeu și-a dat seama că l-ar putea pierde curând. Avocații lui Neymar tocmai anunțaseră că va fi plătită clauza jucătorului, de 222 de milioane de euro, așa că Barcelona ”tremura”.

Mai mult, Bartomeu a aflat de la o sursă apropiată clubului că exact 300 de milioane de euro au fost depuși într-o bancă din Luxemburg, de către cineva dintr-o țară din Golf, totul cu scopul ”semnării unui fotbalist”, scriu jurnaliștii spanioli.

În acest context, Bartomeu l-a contactat de urgență pe Jorge Messi, tatăl argentinianului, și i-a propus un nou contract, cu o clauză de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro. Evident, Messi Sr. a solicitat o mărire pentru a semna.

Etichete: barcelona , la liga , gica popescu , lionel messi , salariu messi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid - Universitatea Craiova 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Andrei Ivan a deschis scorul în Giulești

Lovitura primită de Franța, cu o lună și jumătate înainte de EURO 2024

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

Citeşte şi

Live Video&Score Barcelona - Valencia 0-0, Digi Sport 2. Echipele de start. Cu o victorie, catalanii revin pe locul 2

”Te transferi la Barcelona?”. Joshua Kimmich a răspuns fără să stea pe gânduri

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”