Leo Messi / Foto: Profimedia

Reacția presei catalane, după ce L'Equipe a anunțat pe prima pagină divorțul dintre PSG și Leo Messi

articol scris de Digi Sport
04.04.2023, 12:54
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Diferitele publicaţii catalane alimentează foiletonul unei posibile reveniri a starului argentinian Lionel Messi la FC Barcelona şi speră ca acesta să poarte tricoul în culorile clubului catalan începând din sezonul viitor, informează cotidianul L'Equipe.

Presa catalană, despre revenirea lui Leo Messi la Barcelona: "Trebuie să aşteptăm câteva zile"

Chiar dacă nu s-a întreprins nimic în sensul revenirii lui Messi la FC Barcelona, toţi suporterii "blaugrana" speră la revenirea starului argentinian.

El Mundo Deportivo, care scrie articole despre argentinian de mai multe luni, a revenit marţi asupra articolului apărut în cotidianul L'Equipe. "Forţa afirmaţiei publicaţiei franceze coincide cu curentul de opinie care s-a instalat în ultimele zile în Franţa, dar şi la Barcelona, unde atât vicepreşedintele Barcei, Rafael Yuste, cât şi antrenorul Xavi vorbesc despre posibilitatea ca cel mai bun fotbalist din istorie să poarte din nou tricoul Barcelonei din sezonul viitor, la doi ani după ce a părăsit în lacrimi echipa sa de o viaţă".

Pentru jurnalul catalan, "va trebui văzut cum evoluează povestea, care are variabile sportive şi economice dificile, dar deocamdată reînnoirea contractului lui Messi cu PSG, avută în discuţie de dinaintea Cupei Mondiale, pare din ce în ce mai utopică".

"Posibilitatea ca Leo Messi să se întoarcă la Barcelona de la 1 iulie este o idee care, în plan emoţional, ar umple de bucurie numeroşi catalani. Chiar dacă nu toţi, dar marea majoritate au suferit când jucătorul care a înscris cele mai multe goluri din istoria echipei a părăsit clubul şi chiar fără să-şi fi luat rămas bun de la fani", a mai scris Mundo Deportivo.

Luni, un alt cotidian sportiv catalan, L'Esportiu, descria "că opţiunea revenirii lui Messi la Barcelona ar putea deveni o realitate", detaliind calităţile de geniu ale atacantului argentinian care ar putea aduce un mare plus formaţiei lui Xavi. "Trebuie să aşteptăm câteva zile şi să sperăm că discuţiile vor duce la un acord pozitiv".

Messi este considerat "o adevărată opţiune de transfer" la FC Barcelona pentru vara care urmează şi, drept urmare, "din diverse zone ale clubului au început să fie trase sforile pentru a-l convinge pe Leo să se întoarcă la ceea a fost casa sa, din care a plecat plângând neconsolat în august 2021".

Xavi își planifică sezonul viitor în funcție de Leo Messi

Contractul lui Messi cu PSG expiră la 30 iunie, iar discuţiile pentru prelungirea acestuia nu au ajuns la niciun rezultat, lucru de care vor să profite cei de la FC Barcelona.

El Mundo Deportivo mai scrie că antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, fost coechipier cu Messi, a început deja să-şi planifice lotul pentru sezonul 2023-2024, luând în calcul sosirea campionului mondial argentinian.

Actualii jucători ai echipei catalane îl aşteaptă la rândul lor "cu braţele deschise" pe Lionel Messi, după cum a declarat recent mijlocaşul Sergi Roberto.

Etichete: fc barcelona , lionel messi , presa catalana


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția celor de la ”U” Cluj, după ce Gigi Becali a anunțat că-l vrea pe Alex Chipciu la FCSB

Klopp nu s-a mai abținut: cum l-a numit pe Courtois, la doi ani de la finala Real - Liverpool

Verdict dur pentru Simona Halep, după ce nu a fost invitată la Roland Garros. ”Exemplul” Maria Sharapova

Ronald Gavril şi Flavius Biea au cucerit centurile WBC Latino, la Craiova!

Citeşte şi

Un șervețel tocmai a fost cumpărat cu 890.000 de euro! Toate cuvintele care apar pe el

Diferență uriașă! Cât câștigă pe an românii din SUA

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”