Santiago Canizares și fiul său Lucas, în urmă cu 15 ani / Foto: Twitter @GaryErazo11

Real Madrid are un nou Canizares în lot după 22 de ani! Zidane l-a convocat pe Lucas pentru meciul cu Cadiz

articol scris de Digi Sport
17.10.2020, 13:49
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Lucas (18 ani) continuă dinastia Canizares între buturile lui Real Madrid. Zinedine Zidane l-a inclus în lotul pentru partida cu Cadiz pe fiul legendarului portar iberic Santiago Canizares.

Santiago Canizares (50 de ani) a cucerit două titluri de campion în La Liga cu Real Madrid, o Supercupă a Spaniei și cel mai important trofeu din palmaresul său, Liga Campionilor, în 1998. Goalkeeper-ul născut în capitala Spaniei s-a retras în 2008, după ce a evoluat 10 ani pentru Valencia și a adunat 46 de apariții pentru reprezentativa "Furia Roja".

Fiul său Lucas a primit o șansă imensă din partea lui Zinedine Zidane. Portarul de 18 ani va face parte din lotul lui Real Madrid la meciul cu Cadiz din această seară. Lucas Canizares va fi a treia variantă pentru poarta grupării madrilene, după Thibaut Courtois și Andriy Lunin. Astfel, după 22 de ani, un nou Canizares va fi în echipa campioanei Spaniei, anunță Marca.

Lucas Canizares, pe urmele tatălui său Santiago

Lucas Canizares este portarul formației U18 a celor de la Real Madrid. Evoluțiile sale din ultimele două sezoane l-au convins pe Zidane să-l convoace în premieră la prima echipă a madrilenilor. În 2018, tânărul portar a fost pe punctul de a părăsi campioana Spaniei. Lucas ajunsese la un acord cu Valencia, însă după o discuție cu tatăl său și antrenorul Manu Fernandez, a decis să rămână la Madrid.

În 2014, la un meci cu Sevilla, Lucas a încasat un autogol de tot râsul, după ce, presat de un atacant advers, a luftat în fața porții la o minge pasată înapoi de un coechipier tocmai de la mijlocul terenului, la un turneu dedicat tinerelor speranțe.

Santiago Canizares, acum în vârstă de 45 de ani, a făcut 3 ani de juniorat la Real Madrid (1985-1988), apoi a făcut pasul la Real Madrid C (1988-1989) și Real Madrid B (1989-1990), în paralel cu echipa mare, unde nu a apucat să joace, în prima parte a carierei. Madrilenii l-au împrumutat în două rânduri, la Elche (1990-1991) și Merida (1991-1992), după care a fost transferat la Celta (1992-1994).

După două sezoane avea să se întoarcă pe Santiago Bernabeu, unde a jucat 4 ani (1994-1998), adunând 41 de meciuri în poarta "albilor", înainte de a se transfera la Valencia, acolo unde și-a și încheiat cariera, în 2008.

Etichete: santiago canizares , real madrid lot , real madrid cadiz , lucas canizares


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Adrian Mutu, fără milă după ce a fost făcut ”praf” de fostul lui jucător: ”Mi-ar fi rușine! Are probleme, divorțează”

Gigi Becali l-a dat afară după doar 416 minute jucate, iar acum e campion. Poate da peste FCSB în UCL

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”Am avut un secret!”. MM Stoica a dezvăluit totul, după ce FCSB a câștigat titlul

Citeşte şi

Ianis Hagi a primit mingea în fața porții și ce a urmat i-a făcut pe spanioli să exclame: ”Am rămas fără cuvinte”

Ce a spus Jan Oblak, după primul meci la care Horațiu Moldovan a fost pe foaia de joc la Atletico Madrid

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”