Real Madrid - Barcelona 3-1, în octombrie 2014 / Foto: Getty Images

Rupe Real Madrid "blestemul"? Ce serie are Barcelona pe Bernabeu. "Albii" trăiesc din amintiri

29.02.2020, 10:06
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Real Madrid - Barcelona este duminică, de la ora 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, Digi 4K și în aplicația Digi Online

Real Madrid - Barcelona | Ultima victorie a "albilor" acasă, în 2014

Real Madrid vrea să rupă "blestemul": FC Barcelona nu a mai pierdut un meci pe terenul "eternei rivale", în ultimii 5 ani, în campionatul Spaniei.

Ultimul eşec al catalanilor pe stadionul Santiago Bernabeu datează din 25 octombrie 2014 (foto și VIDEO AICI), când Real s-a impus cu 3-1, prin golurile marcate de Cristiano Ronaldo (35 din penalty), Pepe (49) şi Karim Benzema (61), după ce Barca reuşise deschiderea scorului prin Neymar (4).

Real Madrid era antrenată la momentul respectiv de italianul Carlo Ancelotti, în timp ce Barcelona îl avea la timonă pe actualul selecţioner al Spaniei, Luis Enrique.

Mulţi dintre protagoniştii acelui meci se află şi astăzi în lotul madrilenilor: Dani Carvajal, Sergio Ramos, Marcelo, Isco Alarcon, Luka Modric, Toni Kroos, Karim Benzema şi James Rodriguez au fost titulari atunci, în timp ce Raphael Varane şi Nacho Fernandez s-au aflat pe banca de rezerve.

Barcelona mai are, la rândul ei, câţiva dintre fotbaliştii care au evoluat în duelul din 2014: Gerard Pique, Sergio Busquets, Leo Messi, Luis Suarez (accidentat), Ivan Rakitic, Sergi Roberto şi Jordi Alba.

Real Madrid - Barcelona | Catalanii, 4 victorii la rând în campionat pe Bernabeu

De la meciul din octombrie 2014, Barca a obţinut patru victorii consecutive pe Santiago Bernabeu: 4-0 pe 21 noiembrie 2015 (dublă Luis Suarez şi fără Messi titular), 3-2 pe 23 martie 2017 (gol Messi în prelungiri), 3-0 pe 23 decembrie 2017 (Luis Suarez şi Messi au adus victoria în repriza secundă, în care a fost eliminat Carvajal) şi 1-0 pe 6 februarie 2019 (gol Ivan Rakitic).

În această perioadă, singurele victorii ale madrilenilor în El Clasico s-au produs în Supercupei Spaniei din 2017, când elevii lui Zidane au câştigat ambele manşe (3-1 pe Camp Nou şi 2-0 în returul de la Madrid).

Real Madrid - Barcelona | Cele două rivale, aproape de egalitate perfectă

Meciul de duminică va fi al 180-lea în liga spaniolă între cele două rivale, care se află la egalitate în privinţa numărului de victorii (72), în timp ce 35 de partide s-au încheiat la egalitate.

În total, Barca şi Real s-au înfruntat de 243 de ori în meciuri oficiale, catalanii având o victorie în plus faţă de Real (96-95), în 52 de meciuri fiind consemnată remiza.

Argentinianul Lionel Messi este golgheterul absolut din El Casico, cu 26 de reuşite, în timp ce Real Madrid se mândreşte cu cea mai categorică victorie în faţa Barcelonei (11-1 în Cupa Spaniei, pe 19 iunie 1943).

După 25 de etape, FC Barcelona este liderul clasamentului campionatului de fotbal al Spaniei, cu un avans de două puncte faţă de Real Madrid, ocupanta locului secund.

Meciul dintre Real şi FC Barcelona va avea loc duminică 1 martie, de la ora 22:00, în direct pe Digi Sport 1 și pe Digi4k. Partida poate fi urmărită și în aplicația Digi Online. Fazele VIDEO sunt în timp real pe digisport.ro.

Etichete: real madrid , fc barcelona , el clasico


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Imaginile spun totul: ce s-a întâmplat după scandalul lui Klopp cu Salah + Antrenorul a rostit doar câteva cuvinte

După 12 ani, Adi Popa a dezvăluit câți bani i-a dat Gigi Becali

Video ”Un moment foarte rar”! Gesturile făcute de Mohamed Salah la adresa lui Jurgen Klopp în West Ham - Liverpool

Valentin Mihăilă a marcat pentru Parma și ”Cruciații” sunt tot mai aproape de promovarea în Serie A

Citeşte şi

Video Magie! Arda Guler a primit mingea și a arătat de ce e supranumit "Messi al Turciei"

Thomas Tuchel, ”băgat în sperieți” de Real Madrid

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

Cum arată o zi din viața antreprenorului care vrea să devină adevăratul Benjamin Button. Ia 100 de suplimente pe zi și-și mănâncă cina la 11 dimineața

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale