Luis Rubiales (stânga) alături de Joan Laporta (dreapta) / Foto: Profimedia

Scandalul trece la nivelul următor! Fostul șef al Fedarației Spaniole, acuzat că a intervenit în favoarea Barcelonei

articol scris de Digi Sport
26.10.2023, 20:29
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Justiția spaniolă a început să ancheteze mai multe persoane în "cazul Negreira", legat de anumite plăți suspecte primite de Jose Negreira (78 de ani) din partea Barcelonei, vreme de 17 ani. 

Pe lângă fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania, acum ar putea avea probleme cu legea și Luis Rubiales, nimeni altul decât cel care a pierdut recent șefia la Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF), după ce a sărutat-o pe gură pe Jennifer Hermoso fără voia ei. 

Luis Rubiales ar fi intervenit în favoarea Barcelonei, în 2019

Potrivit El Confidencial, Ana Munoz, care a ocupat atât funcția de vicepreședinte la RFEF, cât și de președinte al Departamentului pentru Integritate, l-a acuzat pe Rubiales, fostul său șef. 

Femeia a fost chemată la audieri, acolo unde le-a spus anchetatorilor că Rubiales a intervenit în favoarea Barcelonei în 2019, la scurt timp după meciul dintre Barcelona și Real Sociedad, scor 2-2, disputat pe 14 decembrie. 

Concret, Sergio Busquets a criticat dur arbitrajul la flash-interviu, iar Munoz s-a autosesizat și a anunțat că departamentul pe care îl conducea la acea vreme va deschide o anchetă. 

La auzul acestei vești, Rubiales ar fi contactat-o pe Munoz și i-a cerut să amâne procedurile, pentru că altfel "s-ar împușca singură în picior". 

Fostul șef al fotbalului spaniol i-a explicat lui Munoz că nu trebuie să înceapă la acel moment o anchetă, deoarece Barcelona urma să joace pe 18 decembrie cu Real Madrid, iar Sergio Busquets ar fi devenit indisponibil în cazul în care ar fi fost suspendat chiar și o etapă. 

În urma acestor acuzații, este foarte probabil ca și Luis Rubiales să fie chemat la audieri. 

Barcelona, acuzată de fapte de corupție săvârșite de-a lungul mai multor ani

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că Barcelona ar fi plătit peste 6 milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Negreira, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

Ulterior, clubul Barcelona, mai mulţi foşti oficiali ai săi şi Negreira au fost puşi sub acuzare de justiţia spaniolă pentru "corupţie", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri comerciale" în afacerea plăţilor suspecte ale clubului catalan către fostul șef al arbitrajului spaniol. 

Etichete: real madrid , barcelona , sergio busquets , luis rubiales , ana munoz , jose negreira


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali, sfătuit să ”forțeze” transferul lui Alex Chipciu. ”FCSB ar avea cea mai bună apărare din România”

Adio, EURO! Și-a rupt piciorul cu o lună înainte de turneul final

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet

Citeşte şi

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Laporta s-a decis imediat: cine îl poate înlocui pe Xavi la Barcelona!

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”