Joan Laporta / Foto: Captură Youtube@ Marca

Video Ședință de urgență la Barcelona! Joan Laporta a prezentat modul prin care clubul a fost condus la faliment

articol scris de Digi Sport
01.02.2022, 13:24
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a prezentat în această după-amiază rezultatele investigației financiare, în care au fost descoperite posibile neregularități privind managementul și practicile fostei administrații, conduse de Josep Maria Bartomeu.

Analiza a fost concentrată pe trei subiecte: intermediarii, Espai Barca și furnizori. De asemenea, președintele a dat informații și despre plângerile formulate către tribunalul din Barcelona pentru fapte care derivă din concluziile auditului.

Barcelona, club devalizat și dus spre faliment!

În bilanțul contabil au fost descoperite mai multe contracte cu intermediari străini, fără justificare pentru servicii, în care au fost plătite milioane de euro. De asemenea, o firmă de avocatură a beneficiat de alte milioane de euro fără a lucra pentru club.

În plus, există acuzații și de fals în documente, după ce mai multe detalii contabile ar fi fost și ele rectificate ilegal. Datele din contractele de vânzare a jucătorilor au fost umflate pentru a redresa balanța financiară.

Ora 12:03 - Joan Laporta: ”Consiliul de Administrație, într-un exercițiu de responsabilitate, a dorit să cunoască realitatea economică a clubului, să știe ce resurse avem. Am solicitat o ”Due Diligence”, care a descoperit niște operațiuni dubioase care trebuia analizate. Agenția a găsit plăți fără motiv, altele cu cauză falsă și altele disproporționate.

Aceștia au evidențiat o conduită neloială cu bunurile clubului și au exclus o îmbogățire a celor implicați. Noi punem faptele în mâna Parchetului. Eu ai toate resursele. Este o acuzație incontestabilă de fapte. Le ușurăm munca. Am făcut-o pentru că partenerii noștri au dreptul să cunoască faptele care au dus la o situație de ruină. Nu vrem să fim complici”.

Ora 12:07 - Oriol Romeu: ”Alegerile le-am câștigat clar și am comandat o analiză a situației. Am simțit că situația este complexă. Președintele ne-a făcut onoarea de a-l însoți în această călătorie. În dosare erau două lucruri care ardeau. Datoriile pe care le aveam. Pe termen scurt a fost un prin incendiu. Apoi, mai e o problemă. Nu sunt bani. Suntem un club cu valori. Poza pe care am făcut-o spune că avem datorii de 1,35 miliarde de euro. Acolo sunt elemente care sunt datorii, dar nu sunt recunoscut ca atare. 

În ultimele două sezoane, Barca a pierdut peste 600 de milioane de euro, dintre care 135 sunt din cauza COVID. Ceea ce am făcut a fost să redirecționăm datoria pentru a rămâne cu oxigen. Și am început Espai Barca, care va transforma clubului și ne va permite să creștem. Lucrăm în căutarea finanțării și lucrăm pentru a reduce impactul preceselor. Lucrăm la masa salarială, am fost cu 40% peste toți concurenții noștri. Este o treabă foarte complexă: stai cu un jucător și explică-i situația. Le atinge buzunarul. În 10 luni, au fost salvate 159 de milioane de euro. Marca Barca rămâne în continuare valoroasă. În sponsorizări, se întârzie mai mult decât ne așteptam, dar suntem acolo. Vom ajunge la cifrele propuse. Detectarea vinovatului nu va rezolva problema. Vom repara situația singuri”.

12:42: - Joan Laporta: ”Parchetul este cel care va determina vinovații. Noi nu arătăm cu degetul spre nimeni, de aceea este în mâinile Parchetului și a judecătorilor. Ei trebuie să stabilească dacă există neglijență sau intenție. Autorii vor trebui să dea explicații. Parchetul va decide cine sunt aceștia. Faptele sunt incontestabile”

12:44 - Joan Laporta: ”Subliniez că a existat un modus operandi recurent, care a evitat controalele interne și statutare. Datoria care s-a creat nu a trecut prin Adunare. Ceea ce mi se pare cel mai rău la proasta gestionare este masa salarială. Trebuiau să fie conștienți că se ridică vertiginios  și că ar fi greu de controlat. Sunt și sume de milioane de euro pentru comisioane, care au ieșit pe piață și sunt greu de justificat”.

VIDEO: Conferința integrală a Barcelonei

 

Etichete: barcelona , joan laporta , oriol romeu , josep bartomeu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Exclusiv Dani Coman: ”Săptămâna viitoare voi semna!”. A făcut anunțul în direct la TV

Exclusiv ”Te-ai trezit la 0-3 să strigi! O chestie ieftină” Reacție categorică după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Citeşte şi

Girona - Barcelona, LIVE VIDEO, de la 19:30, Digi Sport 2. Duel direct pentru locul 2 în La Liga

Primesc o avere de la sponsori! Care sunt cluburile care câștigă cei mai mulți bani

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”