Sergio Ramos și Lionel Messi, într-un El Clasico / Foto: Getty Images

Spania nu se grăbește să reia fotbalul! Datele avansate de La Liga + numărul de cazuri de COVID-19

14.04.2020, 08:58
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Liga spaniolă de fotbal a pregătit un protocol de reluare a antrenamentelor, însă orice decizie referitoare la reluarea competiţiei va fi supusă ordinelor autorităţilor sanitare, a indicat această organizaţie, citată de AFP.

Reunită luni, comisia delegată a ligii, care gestionează campionatele profesioniste de fotbal din Spania, a repetat că ”orice decizie în privinţa reluării competiţiei va fi supusă dispoziţiilor adoptate de autorităţile sanitare”, a anunţat La Liga prin intermediul unui comunicat.

În acest moment, Spania este cea mai afectată țară de COVID-19, din Europa, cu peste 170.000 de cazuri, iar La Liga a nunțat că fotbalul se va relua cel mai probabil în luna iunie.

Real Sociedad a renunțat la reluarea antrenamenteleor

Duminică, echipa Real Sociedad a fost nevoită să renunţe la intenţia de a relua, începând de marţi, antrenamentele individuale ale jucătorilor săi în cadrul propriei baze sportive, după ce a discutat cu Consiliul Superior al Sportului (CSD), din subordinea Ministerului Culturii şi al Sportului din Spania.

Jucătorii îşi vor continua munca la domiciliile lor”, a indicat Real Sociedad într-un comunicat dat publicităţii duminică, după punerea în gardă a responsabililor guvernamentali.

La Liga va respecta decizia autorităților sanitare

Spania, una dintre ţările cele mai afectate la nivel mondial de pandemia de coronavirus, este izolată şi în ”stare de alertă” cel puţin până în 26 aprilie. Ca majoritatea activităţilor fără o importanţă esenţială, fotbalul este paralizat începând din 12 martie.

Fotbalul nu se va relua când va spune Javier Tebas (preşedintele La Liga - n.red.), nici când voi spune eu, nici când o va spune preşedintele CSD, ci atunci când autorităţile sanitare ne vor autoriza”, a declarat Jose Manuel Rodriguez Uribes, ministrul Culturii şi Sportului, într-un interviu acordat cotidianului El Pais, săptămâna trecută.

Mai sunt 11 etape de disputat din acest sezon din La Liga

La Liga va continua, totuşi, că lucreze la ideea de reluare a sezonului 2019-2020, pentru a-l duce la final, în condiţiile în care au mai rămas de disputat 11 etape din Primera Division.

Protocolul de reluare a antrenamentelor echipelor din ligă a fost studiat, revizuit şi aprobat. Acest protocol va fi transmis şi explicat tuturor cluburilor afiliate, cu ocazia Comitetului director de joia viitoare şi va fi pus la dispoziţia Consiliului Superior al Sportului şi autorităţilor sanitare competente”, a indicat La Liga în comunicatul difuzat luni.

Datele avansate de președintele La Liga pentru reluarea sezonului

Potrivit scenariilor actuale, vor putea relua competiţia pe 28-29 mai, 6-7 iunie sau 28 iunie”, a avansat Javier Tebas, preşedintele La Liga, în cursul unei conferinţe de presă cu jurnaliştii străini, care a avut loc pe 7 aprilie.

  • 28-29 mai
  • 6-7 iunie
  • 28 iunie

Spania, cea mai afectată țară din Europa

170.099 cazuri de COVID-19 s-au înregistrat, până în acest moment, în Spania, și 17.756 de morți, fiind cea mai afectată țară din Europa.

Până acum, în România s-au înregistrat 6.633 de cazuri.

Agerpres

Etichete: spania , la liga , coronavirus , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

Citeşte şi

Barcelona a aflat cât trebuie să plătească pentru starul dorit de Xavi

S-a înțeles cu Real Madrid și semnează: ”Clubul este încântat”

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”