Ousmane Dembele / Foto: Profimedia

Suma enormă cerută de Dembele Barcelonei ca să semneze până în 2028. Cine i-ar lua locul

articol scris de Digi Sport
05.08.2023, 08:37
  • Media: Liga Digi Sport, miercuri, 15:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1

Transferul lui Ousmane Dembele (26 de ani) la PSG, unul dintre cele mai mediatizate subiecte ale verii, ar trebui să-și găsească finalitatea în zilele imediat următoare.

După ce a anunțat pe 31 iulie că pleacă de la Barca, înțelegerea spune că există cinci zile la dispoziție pentru ca totul să fie clar. În cazul de față, Dembele să-și achite clauza de eliberare, 50 de milioane de euro, ceea ce pare să s-a produs. În Spania, jucătorul trebuie să-și achite clauza, cel mai probabil cu banii primiți de la clubul la care se transferă. Dacă ar fi anunțat pe 1 august, clauza era de 100 de milioane de euro.

Dembele i-ar fi cerut Barcelonei cu mult peste 100 de milioane de euro pentru cinci ani de contract

S-a creat impresia că Dembele face tot posibilul ca să ajute Barcelona să câștige mai mulți bani, dar acum lucrurile nu mai par la fel. Ultimele informații susțin că jucătorul a cerut cu mult peste 100 de milioane de euro catalanilor pentru un contract pe cinci ani, ceea ce depășește posibilitățile clubului.

Surse apropiate președintelui Joan Laporta sunt convinse că toată tevatura din ultimele zile nu a reprezentat decât „o înșelăciune a jucătorului și a managerului său”. Au fost mai multe întâlniri între părți, la una dintre ele participând Xavi, iar la alta președintele Laporta. Totul pentru a-i da de înțeles lui Dembele că este foarte dorit la echipă.

  • 60 de milioane de euro este cota pe piață a lui Ousmane Dembele, potrivit Transfermarkt
  • 120 de milioane de euro valora Dembele în 2019
  • 127 de meciuri a jucat Dembele în La Liga, conform aceluiași site de specialitate

Spaniolii susțin că propunerea conținea un salariu îmbunătățit semnificativ, dar că ultima solicitare a lui Moussa Sissoko, reprezentantul jucătorului, "depășea cu mult 100 de milioane de euro pentru cei cinci ani".

Cei de la Barcelona, club care a plătit 135 de milioane de euro pentru fotbalist în 2017, consideră că Dembele nu a arătat niciun fel de recunoștință pentru cei șase ani petrecuți la echipă.

Xavi și-a afirmat dezamăgirea legată de Dembele zilele trecute, dar se pare că el este supărat și pe președintele Joan Laporta, căruia îi reproșează că nu a semnat, vara trecută, un contract lung cu Dembele, nu doar pentru acest sezon și cu clauza de reziliere de 50 de milioane de euro, susțin jurnaliștii de la Sport.es.

După ce a fost clar că lucrurile nu se mai pot schimba, a apărut și informația legat de motivul plecării: "Vreau să continui aici și să câștig titluri, dar într-un mediu sănătos. Sunt persoane care se iau de mine, așteaptă să plec", i-ar fi spus Dembele lui Xavi.

Dembele ar putea fi înlocuit de Sane

Potrivit celor de la Managing Barca, catalanii vor să-l transfere pe Leroy Sane (27 de ani) în această perioadă de mercato de la campioana Germaniei, Bayern Munchen. În schimbul lui Sane, oficialii formației bavareze cer 50 de milioane de euro, conform sursei menționate anterior.

Fotbalistul german ar putea fi un înlocuitor perfect pentru Ousmane Dembele, întrucât acesta poate evolua pe aceeași poziție ca jucătorul francez: extremă dreapta. În rol de ”aripă-dreapta”, de-a lungul carierei sale, Sane a jucat 104 de meciuri, a marcat 21 de goluri și a oferit 18 pase decisive.

În tricoul lui Bayern, pe care îl îmbracă din vara anului 2020 (când a fost achiziționat de la Manchester City pentru 49 de milioane de euro), Leroy Sane a strâns 133 de meciuri (38 de goluri, 37 de pase decisive) și a devenit un jucător de bază al f0rmației din Bundesliga. În fiecare sezon petrecut de german la gruparea de pe Allianz Arena (3 la număr: 2020/2021, 2021/2022, 2022/2023), Sane a jucat minim 44 de meciuri.

  • 65 de milioane este cota de piață a lui Sane, potrivit Transfermarkt
  • 44 de meciuri a jucat Sane în sezonul trecut pentru Bayern, în toate competițiile
  • 14 goluri și 10 pase decisive a reușit Sane în sezonul trecut

În cariera sa, în afară de Bayern, Sane a evoluat pentru Manchester City (135 de meciuri, 39 de goluri, 46 de pase decisive), Schalke 04 (57 de meciuri, 13 goluri, 8 assist-uri) și echipele de tineret ale lui Schalke (83 de meciuri, 20 de goluri, 20 de pase decisive).

Etichete: dembele , dembele barcelona , transfer dembele , salariu dembele


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Exclusiv Surpriză! Cine va fi noul președinte de la Rapid, după ce s-a anunțat oficial plecarea lui Daniel Niculae

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gică Hagi a spus-o pe față! Jucătorul care valora 50.000.000€ dacă nu s-ar fi născut în România

Olandezii anunță: Cristi Chivu i-a dat răspunsul lui Ajax!

”Am zis DA!” Gigi Becali a anunțat următorul transfer de la FCSB: ”Cred că vine, trebuie să renunțe la bani”

S-a aflat motivul pentru care Florinel Coman a ratat transferul la Al-Duhail

Citeşte şi

Ianis Hagi a primit mingea în fața porții și ce a urmat i-a făcut pe spanioli să exclame: ”Am rămas fără cuvinte”

Ce a spus Jan Oblak, după primul meci la care Horațiu Moldovan a fost pe foaia de joc la Atletico Madrid

PEROZBella Hadid, cea mai așteptată apariție de la Cannes. Modelul a apărut într-o rochie transparentă, care nu a lăsat loc imaginației

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Internaționalul pleacă de la Rapid 100%! Surprins când trage tare la sala de forță pentru a prinde un transfer de top citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”