Martin Odegaard a fost transferat la Real Madrid în 2015

Unde a ajuns să-l cedeze Real Madrid pe norvegianul-minune, Martin Odegaard. Puștiul are un salariu uriaș

20.06.2019, 16:18
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

După ce l-au vândut pe Marcos Llorente la Atletico Madrid, Real Madrid e gata să mai "scape" de un jucător. Cu toate că se credea că va semna cu Milan, Martin Odegaard ar putea ajunge în cele din urmă la Bayer Leverkusen.

De altfel, potrivit norvegienilor de la TV2, mijlocașul de 20 de ani se află în Germania, alături de tatăl său și de impresar, unde urmează să discute cu Leverkusen, care îl vrea încă de luna trecută.

Odegaard tocmai a revenit la Real, după împrumutul la Vitesse, acolo unde a făcut un sezon trecut excelent, cu 9 goluri marcate și 11 pase decisive în 35 de etape jucate în campionatul Olandei. Performanța sa a făcut ca jucătorul cu un picior stâng magnific să fie ales în cea mai bună echipă a anului, alături de 7 jucători de la Ajax și trei de la PSV.

Puștiul-minune al Norvegiei a fost transferat de la Stromsgodset la Real Madrid în ianuarie 2015, pentru 2 milioane de euro. A jucat inițial la echipa a doua a Realului, iar în ianuarie ianuarie 2017 a fost împrumutat la Heerenveen, pentru ca în august 2018, să fie cedat la Vitesse.

După doi ani în care a tot fost împrumutat, Odegaard a cerut stabilitate și își dorește un transfer permanent: "Să fiu împrumutat încă un an nu aș zice că e prea favorabil. Am fost împrumutat și la Heerrenveen, și la Vitesse, dar stabilitatea e probabil mai bună. Nu știu ce va fi, dar probabil că ar fi mai înțelep să am mai multă stabilitate".

Cu toate acestea, Odegaard nu exclude un nou împrumut. Dacă nu se va înțelege cu Leverkusen, mijlocașul mai are varianta Ajax, care se interesează de el, dar și Atalanta, din Serie A.

Leverkusen va juca în Champions League în sezonul următor, după ce a terminat pe locul 4 în Bundesliga.

Odegaard a marcat pentru Norvegia în poarta României, în preliminariile pentru Euro 2020

Odegaard a arătat maturitate și la nivel de echipă națională, acolo unde a debutat în 2014, la 15 ani și 253 de zile, fiind astfel cel mai tânăr jucător din istoria Norvegiei. Are 18 selecții și un gol pentru Norvegia, marcat chiar în poarta României, în preliminariile pentru Euro 2020. A fost primul său gol pentru scandinavi.

  • 15 milioane de euro este valoarea actuală e piață a lui Odegaard, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.
  • 2,25 milioane de euro pe an a primit Odegaard de la Real Madrid în momentul semnării contractului. Spre comparație, Isco, unul din titulari, câștiga atunci doar cu 250.000 de euro mai mult, având 2,5 milioane de euro pe an.
  • 15 ani şi 118 zile avea Odegaard când a debutat cu Stromsgodset în prima ligă nordică, pe 13 aprilie 2014, fiind cel mai tînăr jucător din istoria primei ligi norvegiene.15 ani şi 253 de zile avea Odegaard la primul său meci la "naţionala" mare, 0-0 într-un amical cu Emiratele Arabe Unite (19 august 2014), fiind cel mai precoce fotbalist al selecţionatei scandinave.

Etichete: bayer leverkusen , transferuri real madrid , martin odegaard , transfer odegaard , transferuri bayer leverkusen


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Alex Băluță a fost aproape de un transfer la 15.000 de kilometri de București: ”Eram convins să merg acolo”

Sergiu Hanca a răspuns acuzațiilor de blat din Petrolul - FC Botoșani: ”Niște mizerii. Asta arată valoarea oamenilor”

Singurele două echipe din La Liga care nu au felicitat-o pe Real Madrid pentru câștigarea titlului

Mihai Rotaru i-a dat replica lui Gigi Becali

Citeşte şi

Bayer Neverlosen! ”Farmaciștii” au uitat să piardă și au egalat un record vechi de 59 de ani

Xabi Alonso vrea să aducă la Bayer Leverkusen unul dintre cei mai vechi jucători ai lui Real Madrid

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Pe ce loc a urcat Simona Halep în clasament, deși nu a jucat, și ce poziție ocupă rivala Sorana Cîrstea citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dan Șucu îi dă replica lui Șumudică. Vrea un mare antrenor român citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”