Xavi vrea doi atacanți din Premier League / Foto: Gettyimages

Xavi s-a decis. Ce atacanți are Barcelona pe listă pentru perioada de mercato

articol scris de Mihai Alecu
26.11.2021, 16:48
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Barcelona este într-o nouă etapă din istoria clubului, după plecarea lui Leo Messi din vară și aducerea lui Xavi pe postul de antrenor.

Catalanii nu dispun de un lot ca pe vremuri, iar Xavi caută să aducă fotbaliști care să aducă un plus și să ajute la îndeplinerea obiectivului.

Edinson Cavani și Timo Werner, pe lista Barcelonei

Xavi consideră că Barcelona are o problemă în compartimentul ofensiv, iar perioada de mercato din iarnă o să fie una în care catalanii se vor concentra pe aducerea unui atacant.

Conform presei din Anglia, gruparea spaniolă are atenția îndreptată către doi fotbaliști din Premier League. Primul ar fi Edinson Cavani, de la Manchester United, care este rezervă la clubul de pe Old Trafford și nu primește minutele pe care și le dorește. Pentru transferul său Barcelona ar putea să nu plătească nimic, având în vedere că acesta mai are contract cu englezii doar până în vara anului 2022.

A doua variantă ar fi Timo Werner, de la Chelsea, care nici el nu o duce prea bine în Premier League. Germanul transferat în vara anului 2020 de la RB Leipzig pentru 60 de milioane de euro nu a avut prestațiile dorite, iar ineficacitatea sa din fața porții i-a făcut pe fani să fie exasperați de ratările sale și să-și piardă răbdarea.

O eventuală aducere a sa ar costa minim 30 de milioane de euro, sumă pe care catalanii ar putea să o plătească în mai multe rate.

Primul jucător care l-a refuzat pe Xavi în noul său mandat. Nici măcar nu a vrut să audă de o revenire la Barcelona

Dani Alves a revenit deja pe Camp Nou, iar noul antrenor al Barcelonei dorea să îl aducă înapoi și pe Thiago, fotbalist care a părăsit gruparea blaugrana în vara anului 2013. 

În prezent legitimat la Liverpool, mijlocașul spaniol a revenit recent după o accidentare mai lungă și trage din greu pentru a redeveni titular în echipa lui Jurgen Klopp. Conform publicației catalane El Nacional, Thiago nu este interesat să joace sub comanda lui Xavi. 

Fotbalistul nu crede în proiectul fostului număr 6 de pe Camp Nou și chiar preferă să fie rezervă la Liverpool decât să se întoarcă la clubul catalan, deoarece consideră că Barcelona se află în declin și nu are șanse la trofee.

Mai mult, fotbalistul de 30 de ani are și un salariu de aproximativ 12 milioane de euro pe Anfield, sumă care ar fi imposibil de plătit în condițiile financiare actuale în care se află Barcelona.

Etichete: barcelona , transfer , edinson cavani , timo werner


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Imediat după Bayern - Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027

”Situația este acum foarte clară”. Concluziile lui Thomas Tuchel, după Bayern - Real Madrid 2-2

Exclusiv Decizia luată de Rapid, după gestul făcut de Ermal Kasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Citeşte şi

Negocieri complicate la Barcelona. Căpitanul pune condiții

Avertisment pentru Denis Alibec, înainte de posibilul transfer la FCSB: ”Va păți exact ca data trecută”

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”