Xavi / Foto: Profimedia

Xavi știe care este cheia succesului în derby-urile Barcelona - Real Madrid

articol scris de Digi Sport
28.10.2023, 10:05
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Barcelona - Real Madrid, derby-ul etapei a 11-a din La Liga, se joacă azi, de la ora 17:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, pe Estadio Olímpico din Barcelona.

Barcelona - Real Madrid | Xavi: "Cheia acestor meciuri este să-ți controlezi nervii"

Tinerii săi fotbalişti trebuie "să-şi controleze emoţiile" ca s-o învingă pe rivala istorică, a declarat antrenorul catalanilor, Xavi Hernandez.

"Există mai multă nervozitate, mai multă tensiune (într-un Clasico - n. r.). După mine, cheia acestor meciuri este să controlezi-ți nervii, caracterul şi tempo-ul meciului. Este greu, pentru că inima este foarte fierbinte, dar mintea trebuie să rămână rece", a spus Xavi.

Xavi a contat la antrenamentul de vineri pe 5 dintre cei 6 jucători indisponibili în ultima vreme, excepţia fiind Sergi Roberto. Raphinha, care a părut complet refăcut, s-a antrenat alături de Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Jules Kounde şi Pedri Gonzalez.

Xavi nu a confirmat dacă aceşti 5 jucători vor fi în lotul pentru El Clasico.

"Toţi jucătorii care au fost accidentaţi sunt disponibili şi vor să joace. (...) Dar nu vom forţa pe nimeni. Într-un Clasico trebuie să fii 100%, aşa că nu putem face greşeala de a-i folosi dacă nu sunt la 100%", a explicat tehnicianul.

Antrenorul blaugrana va trebui să mizeze din nou pe fotbalişti tineri formaţi la centrul de juniori al clubului, Lamine Yamal (16 ani), Fermin Lopez (20 de ani), Alejandro Balde (20 de ani) şi indispensabilul Gavi (19 ani).

"Faptul că avem jucători formaţi la club este un plus, datorită angajamentului lor. E fantastic să avem jucători crescuţi de La Masia, ei cunosc rivalitatea şi importanţa meciului", a spus Xavi.

Întrebat despre forma în care sunt cele două echipe, fostul mare mijlocaş a estimat că şansele sunt egale. "Obligaţia de a câştiga este aceeaşi pentru ambele formaţii. Nu există aproape niciodată o favorită, un Clasico este imprevizbil", a spus Xavi.

"Va trebui să fim atenţi, dar vom fi curajoşi. Nu vom schimba modelul sau filosofia: vom fi ambiţioşi şi vom încerca să dominăm având controlul mingii", a încheiat Xavi.

Barcelona - Real Madrid LIVE VIDEO | Echipele probabile:

  • Barcelona: Ter Stegen - Cancelo, Araujo, Martinez, Balde - Gavi, Romeu, Gundogan - Yamal, Lewandowski (Torres), Felix
  • Antrenor: Xavi
  • Real Madrid: Kepa - Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga - Valverde, Tchouameni, Kroos - Bellingham- Rodrygo, Vinicius jr.
  • Antrenor: Carlo Ancelotti

La Barcelona au început lucrările pentru cel mai scump stadion din Europa

Galerie Foto

Mai la Vest, în Spania, FC Barcelona a început lucrările de modernizare a stadionului, care vor costa nu mai puțin de 1.6 miliarde de euro, ceea ce va transforma arena ”Camp Nou” în cea mai scumpă din Europa.

Costurile sunt imense, dar stadionul va fi o adevărată capodoperă.

În galeria FOTO de mai sus, cum va arăta stadionul ”Camp Nou” la finalul procesului de modernizare, dar și toate etapele care vor fi urmate, pas cu pas.

După 1.565 de zile de muncă și aproape un miliard de euro cheltuit, ”bijuteria” Realului e gata

Galerie Foto

Și Real Madrid a investit aproximativ un miliard de euro în modernizarea stadionului ”Santiago Bernabeu”. 

”Piesa de rezistență” este acoperișul retractabil, dar noul ”Santiago Bernabeu” are și o terasă spectaculoasă, benzi led de jur împrejurul tribunelor, dar și gazon retractabil. Totul, în galeria FOTO de mai sus.

Etichete: real madrid , barcelona , xavi , el clasico


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Galerie Foto Neil Lennon, chemat la Rapid să dea jos ”milităria din pod”. Cum l-a descris Dan Șucu

Foto Campionat Mondial în România! ”Bijuteria” de 10.000.000€ a Bucureștiului poate găzdui totul

Ionuț Radu e gata să se transfere în Serie A, iar presa din Italia a reacționat

Breaking News Neil Lennon a semnat cu Rapid! A dezvăluit care este obiectivul său principal: ”Responsabilitatea mea!”

Citeşte şi

Carlo Ancelotti, ”dat pe spate” de noua ”perlă” a lui Real Madrid: ”Are un talent deosebit”

Xavi a vorbit despre situația sa de la Barcelona, imediat după meciul cu Rayo Vallecano

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Un club din Superliga transferă fotbalistul lui Mititelu pe care Dan Petrescu îl are în fruntea listei la CFR citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”