Logoul celor de la AFAN / Foto: Facebook @Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori

Legea pe care AFAN o vrea modificată: ”Nu vor mai avea dreptul de a participa în competiţiile profesioniste”

articol scris de Digi Sport
03.05.2023, 21:51
  • Futsal: CFR Timișoara - United Galați, marți, 17:00, DGS 3

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) îşi propune în perioada următoare modificarea Legii Insolvenţei.

În urma modificării pe care o vor cei de la AFAN, cluburile care intră în insolvenţă nu mai pot activa în competiţiile profesioniste, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul primei zile a congresului FIFPRO de la Bucureşti, secretarul general al AFAN, Dumitru Costin.

Dumitru Costin: ”Să meargă la amatori”

Pe agenda noastră există o modificare a legii în ceea ce priveşte cluburile care doresc să intre în insolvenţă şi să păcălească în viitor competiţia, jucătorii şi antrenorii.

Astfel, aceste cluburi intrate în insolvenţă nu vor mai avea dreptul de a participa în competiţiile profesioniste. Şi asta nu numai la fotbal, ci la toate disciplinele sportive.

Să meargă la amatori, pentru că acolo le este locul. Avem în acest sens discuţii cu cei din Parlament, eu sper să se adopte cât mai curând”, a menţionat Dumitru Costin, care este totodată şi preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), conform Agerpres.

Acesta a afirmat că anul trecut AFAN a asistat jucători în 640 de cazuri în diferite instanţe şi a pierdut unul singur. ”AFAN a reprezentat anul trecut peste 640 de fotbalişti din România şi dintre toate aceste cazuri a pierdut unul singur.

În acest context pot să anunţ că în urmă cu câteva zile, în Comitetul Executiv al FRF, a fost adoptat contractul cadru, un instrument care va fi utilizat în relaţia dintre cluburi şi jucători de acum încolo care are la bază contractul cadru european”, a precizat el.

Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, a declarat că sindicatul discută cu FRF pentru modificarea regulamentului astfel încât fotbaliştii români neplătiţi să nu mai fie nevoiţi să aştepte trei luni pentru a obţine dezlegarea de cluburi.

Emilian Hulubei: ”Sunt discuții cu FRF”

Pentru acest lucru este nevoie de o modificare de regulament. Suntem în discuţii cu FRF pentru a modifica acest regulament din sezonul următor.

Ne dorim ca acesta să fie cât mai aproape de regulamentul FIFA, mai exact ca şi jucătorii români să aibă aceleaşi drepturi în România pe care le au cei străini aici. Sperăm să reuşim să rezolvăm această problemă, pentru că într-adevăr fotbalistul român este discriminat faţă de cel străin.

Cel străin poate pleca oricând de la un club dacă nu este plătit după ce dă o notificare de 15 zile, în timp ce jucătorul român trebuie să aştepte până se judecă un memoriu şi câteodată durează şi 4-5 luni, timp în care e obligat să activeze pentru clubul respectiv”, a explicat preşedintele.

Hulubei a menţionat că organizarea Congresului FIFPRO Division Europe General Assembly 2023 la Bucureşti reprezintă o recunoaştere a muncii depuse de AFAN în România în ceea ce priveşte protecţia jucătorilor. ”Organizarea acestui eveniment la Bucureşti este o recunoaştere a celor de la FIFPRO faţă de munca pe care o depunem noi în folosul jucătorilor de fotbal din România”, a adăugat el.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele FIFPRO Division Europe, David Terrier, validat în funcţie în cadrul congresului de la Bucureşti, a afirmat că jucătorii din România trebuie să se considere norocoşi să aibă alături o organizaţie precum AFAN.

Discursul lui David Terrier

Mă bucur să mă aflu aici. România recuperează distanţa faţă de celelalte ţări în ceea ce priveşte protecţia socială a jucătorilor de fotbal. Prezenţa noastră arată susţinerea pe care o acordăm conducerii AFAN pentru munca pe care o depune.

Am auzit în cadrul congresului de astăzi că ei se luptă la nivelul instanţelor de judecată, la nivelul Comisiei Europene pentru protejarea jucătorilor... de aceea consider că fotbaliştii din România trebuie să se considere norocoşi să aibă alături o organizaţie precum AFAN.

FIFPRO va face în continuare tot posibilul pentru a susţine organizaţia sindicală din România”, a precizat Terrier.

Preşedintele FIFPRO, David Aganzo, a declarat la rândul său: ”FIFPRO este foarte mândră de munca pe care o depune Divizia Europa a organizaţiei şi de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România.

Acestea au dus la îmbunătăţirea considerabilă a situaţiei jucătorilor şi la protecţia lor. Este evident că fotbalul din România se dezvoltă, iar organizaţia sindicală face la fel”.

Blocul Naţional Sindical organizează în aceste zile, la Bucureşti, prin afiliatul său Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori congresul FIFPRO Division Europe General Assembly 2023, în parteneriat cu Federaţia Sindicatelor Fotbaliştilor Profesionişti din Europa.

La eveniment participă reprezentanţi din 37 de ţări europene afiliate la aceste structuri sindicale. Printre invitaţi se numără reprezentanţi UEFA, delegaţie condusă de fostul mare fotbalist Zvonimir Boban, reprezentanţi ai European Clubs Association (ECA), organizaţie care reuneşte 137 dintre cele mai cunoscute cluburi de fotbal din Europa şi reprezentanţi European Leagues (EL), structură asociativă a Ligii Profesioniste de Fotbal din Europa.

Etichete: david aganzo , afan , dumitru costin , fifpro , legea insolventei , emilian hulunei , david terrier


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Începe ”revoluția”! Primele transferuri pregătite de Neil Lennon la Rapid

Exclusiv Răzvan Lucescu a așteptat 24 de ore, apoi a trecut la acuzații grave: "A făcut tot ce a putut să nu câștigăm!"

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Vedeta lui CSA Steaua regretă transferul la FCSB: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Imagini cu noul antrenor al Rapidului beat mort: ”Poate îi cam place șprițul...” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”