Agentul Jorge Mendes / Foto: Getty Images

A făcut aproape 20 de milioane de euro în doar o lună! Jorge Mendes ”stă” pe un munte de bani

articol scris de Digi Sport
29.09.2020, 09:01
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Jorge Mendes (54 de ani) continuă să fie principalul agent de fotbal din întreaga lume, în ciuda pandemiei de COVID-19. Agentul portughez a încheiat cinci tranzacții în decursul unei luni, toate cu sume mari, care i-au adus acestuia aproape 20 de milioane de euro!

Concret, Mendes și-a adăugat în cont suma de 19,7 milioane de euro, pe baza comisionului de 10% pe care-l primește la fiecare tranzacție. În decursul unei singure luni, ”super-agentul”, cum este alintat de presa din țara sa natală, a bifat cinci transferuri, patru jucători portughezi și un argentinian.

Cum a reușit Jorge Mendes să câștige aproape 20 de milioane de euro într-o singură lună

În plus, Ruben Dias, cel mai recent transfer al lui, dovedește că Mendes și-a întărit influența în lumea fotbalului. Eliminarea timpurie a celor de la Benfica din Liga Campionilor i-a forțat pe cei din conducere să vândă. Astfel, Dias a ajuns la City în schimbul sumei de 68 de milioane euro plus bonusuri în timp ce Nicolas Otamendi, va face cale inversă, în cadrul unui transfer separat, în valoare de 15 milioane euro. Ambii fotbaliști sunt reprezentanți, evident, de Mendes.

De asemenea, același agent ”i-a rezolvat” pe cei doi portughezi care au ajuns la Wolverhampton, Nelson Semedo (30 de milioane de euro) și Fabio Silva (40 de milioane de euro). Nu în cele din urmă, de pe urma internaționalului portughez, Diogo Jota, la Liverpool, contra sumei de 44,7 milioane de euro, Mendes s-a mai ales cu 4,4 milioane de euro.

Cu opt zile înainte de închiderea perioadei de transferuri în Portugalia, Spania, Italia, Germania și cu 18 zile înainte de închiderea aceleiași perioade, dar în Anglia, este de așteptat să se mai întâmple câteva mutări care să-l aibă în prim plan pe Jorge Mendes.

Cine este Jorge Mendes, "superagentul" lui Cristiano Ronaldo, cu o avere impresionantă

Jorge Mendes s-a născut în 1966, la Lisabona. În copilărie, Mendes a fost fotbalist, iar apoi a lucrat la un centru de închiriat casete video, pentru ca ulterior să fie DJ într-un club.

Ca agent, primul contract i l-a făcut lui Nuno Espirito Santo în 1996, pe care l-a transferat de la Vitoria Guimaraes la Deportivo La Coruna.

Jorge Mendes este un adevărat superagent pe piaţa fotbalistică, alături de Mino Raiola şi Jonathan Barnett. Doar în 2019 portughezul  a încasat 115 milioane de euro.

De-a lungul timpului, "superagentul" portughez a negociat transferuri în valoare totală de 1,2 miliarde de euro pentru clienţii săi. Într-un an obişnuit, comisioanele care intră în compania sa sunt de peste 100 de milioane de dolari, însă aceşti bani sunt mereu rulaţi.

Printre clienţii săi se numără Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho, David de Gea, Diego Costa, Joao Felix sau James Rodriguez. Mendes s-a autodeclarat cel mai bun agent din lume la un moment dat.

În 2015, Cristiano Ronaldo i-a făcut un cadou fabulos impresarului său. Atacantul, care juca la Real Madrid la acea vreme, i-a cumpărat lui Mendes nici mai mult, nici mai puțin decât o insulă în Grecia!

Potrivit publicaţiei Celebritynetworth, Jorge Mendes are o avere totală de peste 100 de milioane de dolari.

Etichete: cristiano ronaldo , jorge mendes , jorge mendes avere


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Foto La fel de scump ca Stadionul Steaua. Echipa din SuperLiga a primit vestea cea mare

Exclusiv Angelescu a spus de ce a fost demis Bergodi. ”Au fost lucruri care nu au fost normale”

La doar câteva ore de la revenirea la CFR Cluj, Dan Petrescu le-a transmis un avertisment jucătorilor

Citeşte şi

Foto "Arată dezgustător". S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: "N-aș face la fel"

Cristiano Ronaldo a câștigat procesul și trebuie să primească 10 milioane de euro imediat!

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Visul cel mai mare al lui Gigi Becali, pe cale să fie spulberat? Omul cu banii de la CFR Cluj a pornit ofensiva împotriva FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”