Ilie Poenaru / Foto: captură Digi Sport

Video Exclusiv "A fost ceva divin". Cum a "ratat" Ilie Poenaru Dinamo. Frații Becali n-au reușit să-l convingă: "E un brand, nu se refuză"

articol scris de Digi Sport
16.09.2021, 22:07
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

N-aduce anul ce aduce ceasul. Așa ar putea fi caracterizată ziua de 14 septembrie pentru Ilie Poenaru. Antrenorul a ajuns la Gaz Metan Mediaș la câteva ore după ce a demisionat de la Academica Clinceni, însă putea semna cu Dinamo dacă oficialii "câinilor" se mișcau mai repede.

Ilie Poenaru: "Dinamo nu se refuză, e un brand"

"E foarte simplu: domnul președinte Iordănescu m-a contactat acum două zile, eram exact după ce lămurisem cu președintele de la Clinceni. Chiar am avut la ora 11 o întâlnire, am stat de vorbă, i-am spus că vreau să renunț, ca se se înțeleagă că nu am fost demis, ci am plecat eu. Am mai vrut să o fac și după meciul cu Chindia.

Am renunțat eu acum pentru binele echipei, să fie un șoc, să fie ceva, pentru că am făcut parte din acest club și nu vreau să continui ceva ce nu merge.

Și imediat, la câteva ore, am fost contactat de domnul președinte Vali Iordănescu și am discutat, dânsul a venit la București, ne-am așezat la masă și asta a fost.

Undeva dupăamiază spre seară am primit telefon de la Dinamo, chiar de la domnul Mureșan, am fost sunat de domnul Victor, de Giovanni, care mă și reprezintă, dar eu sunt un om de cuvânt. Eu, când vorbesc cu cineva, până nu văd că se rezolvă ceva cu acea persoană sau în acea discuție, nu pot să dau curs unei alte oferte.

Nu puteam să merg și acolo și acolo și să pun în balanță, prefer să am o primă discuție. M-a făcut să merg la Mediaș, au fost interesați, m-au sunat, au venit, am stat de vorbă și pentru mine contează foarte mult să merg acolo unde sunt dorit.

Dacă nu era oferta de la Mediaș înainte, e clar că mergeam la discuții la Dinamo. Trebuie să recunoaștem că Dinamo este un brand, Dinamo nu se refuză, chiar dacă e într-o situație grea, mai ales că și acolo aveam multe motive sau multe plusuri în a merge.

Cunosc foarte bine lotul de jucători, cu mare parte din ei am lucrat. De altfel și la Mediaș am 5-6 jucători cu care am lucrat, deci erau de ambele părți plusuri. Doar că a fost ceva divin, cred, plus un feeling, am fost atras de Mediaș, pentru că e o echipă care are liniște, îți oferă liniștea de a lucra, condiții foarte bune de pregătire, ai tot ce ai nevoie", a spus Ilie Poenaru pentru Digi Sport.

Ilie Poenaru, înlocuitorul lui Mihai Teja la Gaz Metan Mediaș

Mihai Teja s-a despărțit de Gaz Metan Mediaș pe 14 septeembrie, după 1-2 cu FC Voluntari. De cealaltă parte, Ilie Poenaru a demisionat de la Academica Clinceni tot pe 14 septembrie,  la o zi după 0-5 cu Farul.

"Da, sunt pregătit. E adevărat că nici Gaz Metan Mediaș nu este într-o situație foarte bună în acest moment, dar mergem cu încredere, cu entuziasm, știu la ce m-am înhămat, mă cunosc foarte bine și îmi place să fac lucrurile să meargă.

Nu mi s-a mai întâmplat să preiau o echipă din mers, în plin campionat, dar să sperăm că ne vom adapta și ne vom cunoaște foarte rapid și vom pune la punct anumite detalii care nu merg acum.

Trebuie să avem încredere și entuziasm, pentru că Mediașul are un lot bun, un lot experimentat, jucători cu calitate și acesta a fost și unul dintre motivele pentru care am ales să merg. (...)

Deocamdată, e vorba de evitarea retrogradării, deși e clar că ne dorim mai mult. Am semnat pe un an, cu opțiune de prelungire. Să sperăm că la final vom fi acolo unde ne-am propus și sper că vom continua", a precizat Poenaru.

Ilie Poenaru a plecat de la Academica Clinceni împreună cu Marin Dună, care va fi din nou "principal" în acte și la Mediaș, pentru că Poenaru încă nu are licență pentru Liga 1. Pentru Mediaș urmează meciul cu Rapid, din etapa a noua, vineri, 17 septembrie, de la ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

"E un meci greu cu Rapid, e pe o pantă ascendentă, are un joc bun, entuziasm, rezultate, atmosferă foarte bună, cu o galerie foarte frumoasă, care te împinge, e ca al 12-lea jucător, plus că au tineri care vor să se afirme și au și calitate.

Mergem la Rapid să jucăm, să încercăm să scoatem puncte. Trebuie să ieșim din această situație, trebuie să avem entuziamzul Rapidului. Dacă mergi cu teamă, deja ești pierzător", a concluzionat Poenaru.

Etichete: iuliu muresan , ilie poenaru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul

Ash Putnam a povestit într-un clip postat pe TikTok că a fost supărată și frustrată după ce un lanț de magazine de îmbrăcăminte nu a angajat-o, presupunând că din cauza tatuajelor pe care le are.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dan Petrescu vine, jucătorii pleacă! E OUT fotbalistul care nu a mai evoluat de 17 luni pentru CFR

Alertă cu Luca Mihai, jucătorul băgat în spital de Homawoo. ”Este foarte, foarte grav, traversează niște momente...”

Gigi Becali a spus care e singurul său regret din acest sezon: "Nu mai fac niciodată așa ceva!"

Elias Charalambous a câștigat titlul cu FCSB, iar presa din Cipru a reacționat imediat

Citeşte şi

Exclusiv ”Este creația mea” / ”L-am găsit foarte afectat”. Detalii mai puțin cunoscute despre doi dintre titularii FCSB-ului

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”