Romario Moise și Alexandru Albu / Foto: Sport Pictures

Video Academica Clinceni - Rapid 0-1. Victorie la limită pentru trupa lui Mutu

articol scris de Digi Sport
19.03.2022, 17:00
  • Media: Digi Sport Special, duminică, 20:30, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

Rapid a reușit să câștige la limită duelul cu Academica Clinceni, după un penalty ratat și o partidă lipsită de ocazii importante de gol.

În clasamentul din play-out, Rapid se află pe locul 2, cu 26 de puncte, în timp ce Academica Clinceni se află pe locul 15, pe loc direct retrogradabil.

Cele mai tari faze video şi desfăşurarea evenimentelor pot fi văzute AICI

Academica Clinceni - Rapid 0-1. Victorie la limită pentru trupa lui Mutu

Giuleștenii puteau deschide scorul în minutul 4, atunci când centralul partidei a acordat lovitură de la unsprezece metri pentru Rapid după faultul comis de Tsetkov asupra lui Rareș Ilie în interiorul careului.

Adrian Bălan a mers la execuție, însă a trimis în bara porții lui Ureche. Balonul a revenit în teren, iar Rareș Ilie a trimis cu latul, dar pe lângă poartă.

Ilfovenii au replicat prin ocazia lui Florică din minutul 20, când a trimis cu capul pe lângă poartă.

Robert Ion a avut și el o ocazie bună pe finalul primei reprize când a șutat la poarta giuleștenilor, însă intervenția lui Drăghia a păstrat scorul neschimbat.

Florică a irosit o ocazie monumentală în minutul 64, atunci când a ajuns la un balon trimis în interiorul careului însă a ratat execuția dintr-o poziție ideală.

Rapidiștii au marcat singurul gol al partidei în minutul 67, când Sefer i-a centrat în careu lui Romario Moise care l-a învins pe Ureche cu o lovitură de cap.

VIDEO Rezumatul partidei Academica Clinceni - Rapid 0-1


Știre Inițială

Destui rapidişti probabil că se gândesc mai mult la inaugurarea Stadionului Giuleşti decât la meciul cu Academica, care se va desfăşura astăzi, de la ora 15:00, pe Digi Sport 1. Iar acest lucru i-ar putea costa.

Pentru că în ciuda declaraţiilor fataliste lansate chiar de primarul din Clinceni, la Academica se încearcă reeşalonarea sau chiar stingerea datoriilor pe care clubul le are până la 31 decembrie 2021. Cea mai bună dovadă este că s-au plătit dintre ele, independent de solicitarea intrării echipei în insolvenţă.

Cei care au de luat bani au primit oferta de a accepta câte 30 la sută din sumele datorate pentru stingerea litigiului. Şi mulţi au acceptat deja pentru că un faliment sau intrarea în insolvenţă ar pune cruce banilor.

Academica Clinceni - Rapid, Live Video Digi Sport 1. Mutu se teme de relaxarea rapidiştilor

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, pare să fie conştient că meciul cu Academica ar putea strica grav atmosfera la Rapid şi de aceea încearcă să-i facă pe jucători să trateze cât se poate de serios meciul.

Probabil va fi cel mai complicat meci la nivel mental pentru noi. Venim după o perioadă bună și nu trebuie să fim relaxați. Cel mai mult mă interesează atitudinea de când am venit aici. Asta vreau să văd și mâine (n.r. azi), o atitudine corectă.

Atunci când întâlnești o echipă care nu are nimic de pierdut, ambiția jucătorilor ei de a demonstra va fi foarte mare, ceea este periculos pentru noi. Niciun meci nu este câștigat de dinainte și nimeni nu-ți va face cadou nimic”, a spus Adrian Mutu, la conferința de presă.

Rapid luptă pentru un loc la barajul de Conference League. Academica-Rapid, 15:00, Live Video Digi Sport 1, aplicaţia Digi Sport şi siteul digisport.ro

După o etapă de play-out, Rapid este pe locul patru, cu 23 de puncte, la egalitate cu Sepsi și UTA, formațiile aflate pe locurile doi și trei, și la şase puncte în spatele lui FC Botoșani.

Primele două clasate vor juca, la finalul play-out-ului, un baraj, iar câștigătoarea va înfrunta ocupanta ultimei poziții de Conference League din play-off, trei sau patru, în funcție de câștigătoarea Cupei României.

Formația care se impune în al doilea baraj va fi ultima reprezentantă a României în cupele europene.

Primarul din Clinceni anunţă falimentul Academicii

Ilfovenii au foarte mulți bani de dat la Agenția Națională Anti-Fraudă (ANAF), în jur de 600.000 de euro, iar fiecare ban care intră în club este automat redirecționat către ANAF.

Dacă socotim și datoriile către foștii și actualii jucători sau antrenori, suma totală a datoriilor ajunge aproape de 900.000 de euro, bani pe care conducerea Academicii Clinceni susţine că nu îi poate introduce în club în momentul de față. Totuşi, nu aminteşte nimic despre plăţile care se fac, totuşi.

"Avem conturile blocate. Nu ne putem desfășura activitatea. În zilele următoare facem apel la Curtea de Apel București, în speranța de a intra în insolvență în aprilie sau mai, dar nu vom mai avea timp pentru licențierea pentru Liga 1. Atunci, ne pregătim pentru Liga a 2-a.

Nu avem nicio șansă. Nu avem timpul necesar pentru licențiere. Dezastruos!

Academica Clinceni a avut în ultimii trei ani, de fiecare dată, un deficit de 300.000 de euro pe care nu i-a putut acoperi din alte surse, în afara drepturilor TV. Ne trebuiau sponsori sau bani de la bugetul local. Dar de la bugetul local nu am putut veni cu niciun ban, fiindcă suntem o localitate mică", susţine primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, la Fotbal Club.

Cât costă biletele pentru inaugurarea Stadionului Giuleşti

Prețurile biletelor pentru abonați sunt:

  • Peluza Nord: 30 RON
  • Tribuna a II-a (central): 45 RON
  • Tribuna a II-a (periferic): 40 RON
  • Tribuna I (central): 50 RON
  • Tribuna I (periferic): 45 RON
  • Tribuna 0: 90 RON

Prețurile fără reducere (pentru cei care nu sunt abonați) sunt:

  • Peluza Nord: 45 RON
  • Tribuna a II-a (central): 55 RON
  • Tribuna a II-a (periferic): 50 RON
  • Tribuna I (central): 60 RON
  • Tribuna I (periferic): 55 RON
  • Tribuna 0: 120 RON

Etichete: adrian mutu , primar clinceni , video academica rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un ieșean și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate după ce a aflat ceva neașteptat

Un bărbat din Iași și-a dat fiul în judecată, ca să-și recupereze banii pe care i-a dat băiatului pentru facultate.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Revoltă în direct după scenele de la finala Champions League: ”Dezastru” / ”E incredibil! Ce rușine”

Neașteptat: Cristiano Ronaldo semnează, după ce a plâns în hohote! Lovitură de proporții + Salariu uriaș

Video Borussia Dortmund - Real Madrid 0-2. ”Galacticii” au câștigat al 15-lea trofeu Champions League pe Wembley

Cristi Chivu a primit oferta și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a dat verdictul, după finala Champions League: Kylian Mbappe, surclasat! ”El e cel mai bun. O bijuterie!”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Îl vreau!” Gigi Becali a făcut oferta: 200.000 € pentru un jucător din Liga 2

Neymar n-a avut niciun dubiu, după finala Champions League: ”Cei mai buni doi jucători din lume!”

Exclusiv Ce lovitură: Sepsi a fost aproape de transferul unui jucător al finalistei Champions League

A cerut o avere pentru a semna prelungirea contractului și e OUT: ”Dăm afară toți mercenarii”. Unde e pe cale să ajungă

Citeşte şi

”Cine e idolul tău din fotbal?” Dennis Man a răspuns fără să stea pe gânduri

Victor Becali a dat cărțile pe față despre cazul de dopaj al lui Adrian Mutu la Chelsea

PEROZIrina Shayk, în cei mai scurți pantaloni, a defilat pe stradă ca pe podium. Picioarele lungi s-au văzut în toată splendoarea

FILM NOWEva Mendes, frumusețe atemporală. Fanii, uimiți de cum arată partenera lui Ryan Gosling la 50 de ani

Transformarea misteriosului Ovidiu Petre, ajuns la 42 de ani. Cum arată acum „Ceasul”, descoperirea lui Cosmin Olăroiu citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atac de nicăieri la Guardiola: „Cât de prost trebuie să fii? Te duci la niște gloabe..” citeşte ştirea pe ziare.com

Unirea Ungariei cu România, o propunere surprinzătoare de acum un secol sub regele Ferdinand. „Nu avem de dat nimic" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”