Ioan Varga (stânga), la stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj / Foto: Captură Digi Sport

Acționarii lui CFR Cluj nu se tem de nimic după ce clubul a înregistrat datorii de 26 de milioane de euro: ”E liniște”

articol scris de Digi Sport
08.04.2022, 15:26
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Acționarii clubului CFR Cluj asigură că nu este nicio problemă la gruparea ardeleană, deși formația din Gruia a înregistrat datorii de 26 de milioane de euro, potrivit raportului financiar pe anul trecut.

Ștefan Gadola, acționar minoritar la CFR, spune că datoriile nu sunt o noutate, iar clubul nu este în niciun pericol în acest moment, pentru că mare parte din banii care trebuie restituiți vin sub formă de împrumuturi de la Neluțu Varga, acționarul majoritar al formației.

Ștefan Gadola, după ce clubul CFR a înregistrat 26 de milioane de euro datorii: ”E liniște”

Oficialul celor de la CFR Cluj declară că echipa din Gruia va performa în continuare și nu va fi afectată de datoriile care au apărut în raportul fiananciar realizat pe anul 2021.

”Nu este o noutate, nu știu de ce acum apar aceste lucuri, când noi le știm de foarte multă vreme. Aceste împrumuturi sunt de foarte mult timp. Cum a spus și Cristi Balaj, nu este o situație catastrofală. Există aceste împrumuturi date de Neluțu Varga, în rest este liniște. Nu îmi fac nicio problemă. Dânsul a dat aceste împrumuturi pe o perioadă mai lungă. Mai investește, asigură de multe ori plata salariilor, pentr u a merge tot înainte. E curios că apare tocmai acum această problemă.

Aceste împrumuturi au fost făcute pentru ca clbul să meargă mai departe și să facă performanță. Dorința noastră este să facem performanță. Este cert că vrem să luăm campionatul, fiindcă dorim să ne calificăm în Champions League pentru că acolo vin bani mai mulți”, a declarat Ștefan Gadola, la Pro Arena.

Cristi Balaj a făcut "lumină" în privința datoriilor de 26 de milioane de euro de la CFR Cluj

Cristi Balaj (50 de ani), președintele lui CFR Cluj, a explicat că o mare parte din aceste datorii sunt către acționarii echipei și că nu reprezintă în acest moment o problemă pentru club.

Fostul arbitru a spus că respectivii acționari au ajutat formația ardeleană cu bani înainte de depunerea dosarului pentru licențiere, în vederea obținerii unui rezultat pozitiv. Astfel, a explicat Balaj, este exclus ca acționarii la care CFR Cluj și-a făcut recent datorii să ceară intrarea clubului în insolvență, pentru neplata lor. 

"Majoritatea sumelor sunt datorate către acționari, sunt cei care au investit în continuare, când vorbeam de acea optimizare și reducere a cheltuielilor. Dorința a fost să achităm marea majoritate a datoriilor care existau și puteau să împiedice rezolvarea licențierii.

La 31 martie, documentele pentru licențiere au fost trimise, asta a însemnat să vină și un sprijin financiar din partea finanțatorilor, pentru a rezolva problema. Atât timp cât ei au anunțat disponibilitate, din punctul meu de vedere n-ar trebui să fie o problemă.

Asta nu înseamnă că nu suntem preocupați să aducem și să creștem jucători tineri și să facem o echipa competitivă, cu care să participam în faze importante ale competițiilor europene. Aici mă refer la Europa League și ideal la Champions League.

Deci, datoria este pentru acționari, or ei nu vor cere niciodată insolvența clubului, pentru că ar însemna să piardă toate aceste sume. Dimpotrivă, ei ne susțin în continuare", a declarat Balaj, la Fotbal Club. 

CFR Cluj a achitat și datoria față de Primăria Cluj-Napoca

Cât despre datoria de aproximativ 360.000 de euro, pe care CFR Cluj o avea până nu de mult la Primăria Cluj-Napoca, președintele ardelenilor a declarat că a fost achitată. 

"Nu mai există pentru Primăria Cluj, s-au achitat toate datoriile. În acest moment, datoriile sunt zero pentru Primăria Cluj. S-au achitat.

Informația a apărut astăzi, dar noi am plătit deja Consiliului Local Cluj și au trecut 3-4 săptămâni de atunci. Dacă am fi fost întrebați, probabil că n-ar fi apărut această informație", a mai adăugat fostul arbitru. 

Etichete: cristi balaj , stefan gadola , datorii cfr cluj , raport financiar


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Concluziile trase de eroul lui Dortmund, după ce a adus victoria cu PSG: ”Rămânem umili”

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Exclusiv După ce suporterii le-au strigat ”afară din Giulești”, Andrei Borza le-a transmis un mesaj fanilor

Citeşte şi

Obiectivele imediate trasate lui Dan Petrescu. ”Va fi directorul echipei”

Balaj a ”intervenit” în disputa dintre Mutu și Tachtsidis: ”A demonstrat că are caracter”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă