Adrian Mititelu, prezent pe stadion / Foto: Digi Sport

Adrian Mititelu a anunțat cum ar urma să se numească clubul său: "Nu se poate Știința"

articol scris de Digi Sport
13.07.2022, 17:04
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Marți, Tribunalul București a decis că U Craiova 1948 nu are drept de folosință asupra mărcii care conține leul și că trebuie să-și schimbe numele.

Adrian Mititelu a anunțat cum ar urma să se numească clubul său: "Nu se poate Știința"

Această decizie a venit ca o adevărată lovitură pentru Adrian Mititelu, care a spus că nu se aștepta la un asemenea verdict. Cu toate acestea, patronul celor de la U Craiova 1948 a anunțat că este gata să schimbe numele clubului său, în cazul în care judecătorii nu îi vor da câștig de cauză după apel.

"E mai rău ca Steaua - Dinamo ce s-a întâmplat aici, s-au creat două tabere de fanatici care sunt ireversibile. Ei beneficiază de o mare parte a suporterilor care beneficiază de rezultate, ca să spun așa. 

Cu schimbarea numelui avem șanse, s-a trecut dincolo de limită prin pronunțarea stupidă, cred că putem întoarce asta. S-a decis să nu mai folosim leuțul și U Craiova, iar pentru judecători e totuna cu Universitatea Craiova. Să rămânem cu FC U Craiova sau cu FC U 1948, acesta este riscul dacă nu reușim să întoarcem în apel pronunțarea. 

Nu se poate Știința, conform Legii nu se pot folosi numele astea, numele lor oficial nu e Universitatea, dar Pavel Badea le-a dat dreptul. Ei se numesc ca și noi, U Craiova 1948 Club Sportiv, dar au obținut de la Pavel Badea dreptul de a se numi, au un drept de scenă, FRF le-a făcut jocul, au modificat regulamentul și au făcut că echipele pot evolua în competiție cu nume de scenă”, a declarat Adrian Mititelu, potrivit Pro Arena.

Adrian Mititelu, după decizia instanței

În același timp, Adrian Mititelu a spus că, în cazul numelui, clubul riscă să nu mai aibă voie să folosească sintagma ”U Craiova”.

Vreau să scot în evidență faptul că această decizie nu are la bază vreun proces cu clubul lui Mihai Rotaru. Acest proces este o acțiune pe care am intentat-o împotriva Clubului Sportiv, condus de Pavel Badea.

Clubul lui Mihai Rotaru nu este parte din proces, pentru că nu are legătură cu fotbalul craiovean, doar a încheiat un parteneriat cu CS-ul. A intrat în fotbal în anul 2013 pe baza unui loc dat de FRF.

Bătălia juridică am avut-o cu clubul sportiv de drept public. N-am pierdut, e vorba despre o primă instanță. Mai e calea atacului. Decizia e în afara adevărului.

N-au trecut decât 45 de zile de când clubul nostru a fost recunoscut definitiv ca succesorul legal și oficial al clubului Universitatea Craiova. Instanța nu are nicio legătură.

Noi suntem fosta Universitatea Craiova, fosta Știința. Eu am avut litigiu pentru mărcile FC Universitatea 1948 și FC U Craiova 1948, care conțin leul. Ei spun că au creat notorietate mărcii cu leul până în 1990. Noi spunem că am dus mai departe din 1991, aceste desprinderi nu s-au făcut că a vrut cineva, ci statul a impus.

Obligația de a nu folosi FC U nu se referă la nume, ci la marca ce are leul. Ei nu pot revendica denumirea de FC U. În motivare se va vedea că face referire la leul, pe care l-a folosit Clubul Sportiv în anii '80.

Despre nume, probabil că judecătorul spune că U Craiova e tot una cu Universitatea Craiova. Dacă va rămâne așa, se va ajunge într-o situație în care să nu mai folosim litera U”, a spus Adrian Mititelu, la Fotbal Club.

Etichete: adrian mititelu , nume u craiova 1948


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Foto Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova

Gigi Becali a dat verdictul în privința retrogradării lui FCU Craiova

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”