Florin Halagian a încetat din viaţă la 80 de ani sursa foto: obiectiv de argeş

Amintiri cu Florin Halagian. Ion Crăciunescu a povestit cum l-a potolit pe antrenorul cu temperament vulcanic

13.08.2019, 10:49
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Florin Halagian s-a stins din viaţă la vârsta de 80 de ani, iar lumea fotbalului i-a adus omagii antrenorului cu cele mai multe meciuri conduse în Liga 1, 878, la mare distanță de tehnicianul de pe locul 2, Ilie Oană, care a avut doar 572 de partide. 

Tehnicianul care a cucerit titluri cu FC Argeş şi Dinamo a  fost unul din personajele pitoreşti din fotbal, devenind faimos şi prin şapca cu „Chicago Bulls”, pe care o purta permanent, ca un talisman, la partidele oficiale.

"Trăia cu o intensitate incredibilă fiecare meci, ca un vulcan,"şi-a amintit Ion Crăciunescu despre Halagian, un antrenor care făcuse fişa oricărui arbitra care era delegat la partidele echipei lui.   

"Ştia ce personalitate are fiecare arbitru – despre mine le zicea jucătorilor vezi că nu vă merge cu ăsta!,"a povestit fostul arbitru internaţional la Digi Sport Special. 

Crăciunescu a dezvăluit şi cum a evitat un conflict cu temperamentalul antrenor.

"La un meci a venit cu secundul să protesteze şi l-am dat afară pe secundul Telu Stancu: Du-te în tribună! Dar Stancu, exasperat, a întrebat: Dar pe Armean de ce nu-l dai afară? Pe el nu pot, că-i antrenor!," a mărturisit Ion Crăciunescu.

Florin Halagian, cel care a pus bazele Stelei '86

Halagian este cunoscut drept creatorul Stelei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 - el a adus atunci mulţi jucători atunci în Ghencea, şi-a amintit Adrian Bumbescu.

"El m-a adus la Steaua. Îi datorez foarte mult, cu el am colaborat foarte mult. Mulţi nu vor să se audă. El i-a adus pe Boloni, pe Bărbulescu, pe Radu II. Jumătate de echipă, el a adus-o şi l-au dat afară după şapte etape, după şapte victorii", a declarat fostul fundaş de fier al Stelei în Gazetă.

Halagian este autorul unei expresii care a făcut carieră "Focu' la ei", pentru ca presiunea să se mute repede la poarta adversă. 

Iar Narcis Răducan şi-a amintit o păţanie de pe vremea când Halagian îi era antrenor la Bacău.

"Dacă jucai prost în deplasare, te lăsa acolo! M-am trezit abandonat la stadion, fără un ban în buzunar. Echipa plecase cu autocarul. Halagian își închisese telefonul. Dar am scăpat sunându-l pe președintele Chivorchian. La al doilea meci prost, Halagian, telefonul închis. Chivorchian, la fel! Bandiți amândoi!," a spus Narcis Răducan pentru Gazetă.  

Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni.

Etichete: ion craciunescu , narcis raducan , fc arges , florin halagian , adrian bumbescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Exclusiv Ion Crăciunescu, declarație misterioasă: ”Am înțeles că FCSB va reveni la Steaua! Sunt discuții”

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”